BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit USA

Roadtrip West-USA

Sandra Kenter over een reis in USA op 21 december 2016

Sandra Kenter, reisagent bij VakantieXperts de Valk in Grootebroek, boekte de 16-daagse autorondreis Western Classic. Na maanden van voorbereiden is het eindelijk zover. Samen met haar partner begint Sandra aan deze roadtrip door de USA! Lees hier het verslag.

Hollywood en Beverly Hills

We starten in Los Angeles, een grote stad waarbij je echt wel de tijd moet nemen om alles te kunnen zien. Wij hebben ‘slechts’ twee dagen en kiezen ervoor om naar Hollywood en Beverly Hills te gaan. Vanuit ons hotel, Hilton Los Angeles Airport, kom je heel gemakkelijk met de ‘Fly away bus’ op Hollywood boulevard. Vervolgens hebben we (lekker toeristisch) de hop on-hop off bus genomen, ideaal om in korte tijd de hoogtepunten van deze stad te zien. We rijden door prachtige straten zoals Sunset Boulevard en Rodeo Drive en zien natuurlijk ‘The Hollywood sign’.

Op de fiets door Santa Monica

De tweede dag besluiten we het iets sportiever aan te pakken en springen we op de fiets! We rijden van Santa Monica Beach naar het über-hippe Muscle Beach in Venice (helaas vrij weinig gespierde body’s aanwezig). Uiteraard slaan we de Santa Monica pier niet over, hier is het eindpunt van de Route 66 én er is een heel pretpark op deze pier gebouwd!

Tijd voor de natuur

Na deze hoogtepunten van L.A. is het tijd voor natuur! We hebben een heerlijke huurauto (SUV met koelbox) geregeld waarmee we onze tocht gaan volbrengen. Er staan ruim 5300 mijlen én een hittegolf op de planning dus wij zijn in ieder geval goed voorbereid!

Via Palm Springs rijden we naar ons eerste nationale park; Joshua Tree. In dit woestijngebied komen bijzondere cactussen en opvallende granietformaties voor, verder is het vooral heel dor en droog. Omdat wij voornemens zijn om tijdens onze trip meerdere nationale parken aan te doen kopen wij bij Joshua Tree een ‘America the Beautiful Annual Pass’ Deze pas geeft toegang tot alle nationale parken die worden beheerd door National Park Service. Over dit eerste park zijn we enthousiast; grappige bomen en prachtige vergezichten, dit smaakt naar meer!

Valley of the sun en Monument valley

We rijden door naar Scottsdale, een gezellig westernstadje in ‘The Valley of the Sun’ (écht very sunny met 46 graden!). Vanuit Scottsdale rijden we een deel van de Apache trail; een ruim 40 km lange route dwars door het ruige landschap van de Superstition Mountains. Onze eerste stop is bij Goldfield Ghostown, een oud mijnwerkersstadje waar je enkele oude gebouwtjes en een mijn kunt bekijken. We rijden verder langs Canyon Lake, dit is een 10 mijl lang meer dat wordt omringd door mooie vulkanische rotsen. Het meer is ontstaan na de aanleg van Horse Shoe Dam in Salt River. Een goed begin van de dag!

Via de Interstate 17 rijden we door naar Flagstaff voor onze volgende overnachting. Onderweg besluiten we een iets toeristischere route via Sedona te nemen. We rijden over de spectaculair mooie Red Rock Scenic Byway; een oogverblindend landschap bezaaid met schitterende rode rotsformaties. Een goed voorproefje op ons volgende bestemming; Monument Valley! Monument Valley heeft in talloze films en commercials als decor gediend. Grote rotsblokken die 300 meter hoog uit het land verrijzen met een felrode karakteristieke kleur. Zodra we aan komen rijden is het uitzicht dan ook heel herkenbaar.

Zonsondergang in de Grand Canyon

We sluiten deze indrukwekkende dag af bij de Grand Canyon. Overdag is het licht in de canyon vrij fel en dus hard. Bij zonsondergang is het licht mooi zacht en bij dit licht kun je prachtige foto’s maken; treffen wij dat even! Langs de rand van de canyon kun je erg mooie wandelingen maken over de ‘Rim Trail’ en heb je steeds weer een ander prachtig uitzicht.

Dit moet je gezien hebben

We overnachten in Page. Vanuit Page staan er een aantal hoogtepunten op ons programma. We beginnen de ochtend vroeg bij Antelope Canyon ‘het best bewaarde geheim van Arizona’. De Antelope Canyon is een smalle spleet in de grond ontstaan door erosie. De prachtige structuren in de wand in combinatie met de lichtinval maakt deze plek dan ook erg fotogeniek. Wanden die zoveel verschillende tinten oranje hebben, dat het bijna niet voor te stellen is…  Fifty shades of orange!

We rijden een klein stukje verder, naar Horseshoe Bend. De Horseshoe Bend is zo’n bezienswaardigheid waarvan je van te voren niet zo goed weet wat je er van moet verwachten, totdat het ineens voor je opdoemt. Je mond valt open en je weet: ‘Ja, dat was de hete wandeling zeker waard’! De Horseshoe Bend overlook ligt een paar mijl ten zuiden van Page. Hier heb je een prachtig uitzicht op de hoefijzervormige rots die uitgesleten is door de Colorado River.

Hoodoos in Bryce Canyon

De volgende highlight van onze trip is Bryce Canyon. Bryce is het kleinste van de vijf nationale parken in Utah en bevat bizarre rotsformaties. Wát indrukwekkend en niet te vergelijken met wat we al hebben gezien. De gekleurde zuilen van kalk, zandsteen en modder worden ‘hoodoos’ genoemd. Wij hebben hier de Navajo trail gelopen. Dit is een wandeling de canyon in van ongeveer 1,3 mijl waarbij je eerst 550 feet daalt om deze vervolgens weer te klimmen. De zon schijnt prachtig tussen de rotsen door de canyon in en de eekhoorntjes lopen gezellig met ons mee. Steile afdalingen, steile klimmetjes, maar het is het meer dan waard.

Het zuidwesten van de Verenigde Staten is ongeëvenaard als het gaat om het landschap en de buitengewone creaties van moeder Natuur’ Na al deze overweldigende natuur rijden we door naar de volgende overweldigende bestemming; Las Vegas!

Las Vegas

We overnachten in het Excalibur hotel aan de Strip. De temperatuur is tijdens onze reis alleen maar aan het stijgen en in Las Vegas tikken we de 50 graden aan. De krantenkoppen melden; ‘Dangerous heat’ dus we blijven de komende dagen lekker veilig in de airco! De meeste hotels in Las Vegas zijn een bezienswaardigheid op zich, de een nog bijzonderder dan de ander; van de fonteinenshow bij het Bellagio tot de Piraten-show bij Treasure Island. Het fijne is dat deze hotels (bijna) allemaal onderling verbonden zijn met loopbruggen inclusief airconditioning en je dus bijna niet naar buiten hoeft! Na twee nachtjes in ‘het grootste pretpark van Amerika’ rijden we verder naar Death Valley. De droogste, de laagste én de heetste plek van heel Noord-Amerika! Ondanks dit afschrikwekkende imago (en naam) is Death Valley echt de moeite waard. Je ziet hier prachtige zandduinen, mooie rotsformaties en schitterende woestijnlandschappen. We overnachten in Stovepipe Wells. Een minuscuul plaatsje met 1 supermarkt, 1 tankstation, 1 saloon en 1 hotel. Wat een wereld van verschil met de overdaad van Las Vegas!

Over de Tioga Pass in Yosemite

Om de ergste hitte een klein beetje te vermijden vertrekken we vroeg in de ochtend naar onze volgende bestemming; Yosemite! Vanuit het droge woestijn landschap rijden we langs Mammoth Lakes en de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada naar de oostelijke ingang van het Nationale park. We gaan de Tioga Pass rijden! Een van de hoogstgelegen wegen van de Verenigde Staten met prachtige uitzichten; besneeuwde bergtoppen, her en der sneeuw  tussen de bomen, watervalletjes, meren, kabbelende stroompjes, woest stomende riviertjes, veeeel bochten en herten. De omgeving is zo mooi dat het eigenlijk niet te beschrijven is.

San Francisco

Wat gaat de tijd toch snel! Het laatste gedeelte van onze roadtrip is al in zicht. We verblijven de komende twee nachten in ‘The City by the Bay’; San Francisco. Een stad gebouwd op 43 heuvels met veel sfeer en bezienswaardigheden. Ook in San Francisco kiezen we er voor om de stad met de fiets te ontdekken. Vanaf Fishermans Wharf loopt een prima fietspad richting de Golden Gate Bridge en hier wordt volop gebruik van gemaakt. Het zicht op de brug wordt iedere kilometer mooier!

Een ander hoogtepunt van San Francisco is natuurlijk Alcatraz! Weken voor vertrek hebben wij al kaartjes geregeld voor de tour naar ‘The Rock’. San Francisco staat toch wel een beetje bekend om de nevel maar het weer is ons (nog steeds) gunstig gezind waardoor we vanaf de boot een schitterend uitzicht hebben op de stad, de Golden Gate Bridge en Alcatraz!

Highway 1 naar LA

Vanuit San Francisco rijden we via de Highway 1 naar Los Angeles. De Highway 1 is één van de mooiste routes van de Verenigde Staten. De uitzichten onderweg zijn adembenemend: je blijft stoppen om foto’s te maken! Zeehonden, zeeleeuwen, dolfijnen én zeeolifanten, we hebben ze onderweg allemaal gespot! Helaas komt er na drie fantastische weken ook weer een einde aan de reis. Vanaf Los Angeles vliegen we, met heel veel mooie herinneringen, terug naar Amsterdam. In het vliegtuig maken we alvast plannen voor onze volgende trip want Amerika heeft ons hart gestolen!

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text