BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Namibië

Rennen, rennen… Carla, een gemsbok!!

Carla van Es over een reis in Namibië op 25 april 2013

Rennen, rennen………..Carla, een gemsbok!! Ja dat kan je overkomen in Namibië! Na genoten te hebben van een schitterende zonsondergang op het uitkijkpunt bij Helmeringhausen hotel kwam een gemsbok tijdens de afdaling in de schemering recht op mij af! Nog nooit heb ik zó hard gelopen want die puntige horens kwamen verraderlijk dichtbij!

Land vol verrassingen

Toen we ’s avonds aan de Savannah Dry zaten hoorden we van de eigenaar van het hotel dat dit een tamme gemsbok was die iedere avond langskwam om geaaid te worden. En zo is Namibië, land van eindeloze verten, horizonten, schitterende landschappen en weinig mensen, een land vol verrassingen! 

Een 4WD voor onverharde wegen

In september heb ik samen met mijn partner de Explorer Namibia Bestseller autorondreis door Namibië gemaakt per 4WD. Dit laatste is beslist nodig in dit land waar veel wegen nog onverhard of uit gravel bestaan. Onderweg en in ieder hotel of lodge trof ons de vriendelijkheid, gastvrijheid en hulpvaardigheid van de bevolking. Dit laatste aan den lijve ondervonden toen we met de handen in het haar hulpeloos staarden naar onze in het zand verzonken 4WD op het strand bij Walvis Bay en dat terwijl we nog zeker niet op de helft van onze reis waren! Een stoere Namibische kraandrijver, toevallig in de buurt, aarzelde geen moment, lachte zijn parelwitte tanden bloot en begon zelfs zonder de wetenschap dat hem een flinke fooi wachtte onze wielen uit te graven! 

Onbevangen wilde dieren

Het is moeilijk te zeggen wat het meeste indruk op ons heeft gemaakt in dit land louter bestaande uit hoogtepunten zoals Fish River Canyon, Sossusvlei en Etosha. Sossusvlei met Death valley is wel héél bijzonder door de verschillende roodschakeringen in het duinlandschap veranderend door de lichtval van het moment. Wat we verder ook kunnen zeggen is dat ons in Etosha het meest opviel de onbevangenheid van de dieren in de beschermde omgeving van het natuurreservaat daarmee aantonend dat de mens niet altijd een bedreigende factor hoeft te zijn. 

Solitaire

Een aanrader is om van te voren het boek van de Nederlandse filmproducent Ton van der Lee te lezen die ongeveer 10 jaar geleden daar aankwam in een poging te ontkomen aan de stress en drukte in Nederland. Hij heeft het plaatsje Solitaire (bij aankomst slechts bestaande uit een huisje met een tankstation waar maar voor 1 of 2 keer tanken brandstof was) gemaakt tot wat het nu is! Een hotel, restaurant, tankstation met voldoende brandstof!….. en verspreid over het terrein overal autowrakken en natuurlijk niet te vergeten de bakkerij met Moos, hoofdpersonage uit het boek, en zijn overheerlijke appeltaart! Solitaire ligt midden in de natuur op de weg naar Sossusvlei. 

Al met al het was een fantastische onvergetelijke reis, prima verzorgd door Travel Trend met zinvolle tips van de Meet en Greet agent ter plaatse.

Door mijn enthousiaste verhalen, heb ik mijn eerste klanten naar Namibië al geboekt!

Carla van Es, Globe Reisburo Mierlo 

 

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text