BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (4)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (1)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Zuid-Afrika

Guesthouses in Zuid-Afrika

Wouter en Daisy over een reis in Zuid-Afrika op 28 augustus 2017

Wouter en Daisy hebben een mooie rondreis door Zuid-Afrika geboekt bij VakantieXperts Beneden Leeuwen. Lees hier het verslag van hun mooie reis en de leuke guesthouses waar ze verbleven.

Onze reis begint in Kaapstad. Hier verbleven we 2 nachten in Sweet Lemon Guesthouse. Het guesthouse was leuk en we hebben er een heel goed ontbijt gehad. We hebben veel gezien in en om Kaapstad. Zo bezochten we Robben Eiland, Boulders Beach (strand met vele pinguïns, zie foto), de Tafelberg en Kirstenbosch. Wij vonden het erg leuk om rond te lopen bij Victoria’s Warf. Dit is een goede plek om ’s avonds wat te gaan eten.

Walvissen spotten in Hermanus

Vanuit Kaapstad zijn we naar Hermanus gereden. Hier verbleven we 2 nachten in The Potting Shed. Een erg mooi en net guesthouse. Super goed ontbijt kregen we hier. Doordat de zee te wild was konden we de volgende ochtend niet de zee op en zijn we naar Betty’s Bay gegaan om nog een keer pinguïns te gaan bekijken. Er zitten er daar ook heel veel, maar we vonden het totaal plaatje in Boulders Beach veel mooier. De dag erna zijn we de zee op gegaan om walvissen te spotten. Erg gaaf om 1,5 uur naast 7 walvissen te dobberen.   

Canopy tour Tsitsikamma

Vanuit Hermanus zijn we naar Knysna gereden. Hier verbleven we in The Bamboo Guesthouse. Dit waren hele leuke kleine huisje tussen de bomen en struiken. De mensen hier waren erg gastvrij.

Vanuit Knysna hebben we een mooie canopy tour gedaan in Tsitsikamma. Erg gaaf om door de bomen heen te glijden. De volgende overnachting was niet erg ver weg want we sliepen in Tsitsikamma zelf, in The Village inn. Vanuit hier zijn we naar Storms River gegaan, echt een aanrader! Het was echt super mooi daar om te wandelen.

Zelf rijden door Addo Elephant Park

Vanaf hier reden we door naar het Addo Elephant park, een heel mooi en leuk park om zelf rond te rijden. We hebben een overnachting net buiten het park gehad bij Cosmos Cuisine Guesthouse. Hier hebben we ontzettend goed gegeten, zowel diner als ontbijt! Daarna zijn we nog een dagje naar het Addo park gegaan.

Zulu Tour en Nijlpaarden spotten

We hebben een tussenvlucht gemaakt van Port Elisabeth naar Durban. En in Durban zijn we gelijk doorgereden naar St. Lucia. In St. Lucia verbleven we in Rhino Coast Guesthouse. We hebben hier een Zulu culture tour gedaan, hierbij gingen we op een school kijken, met de kinderen spelen, erg leuk! Ook konden we bij een paar huisjes naar binnen kijken en kregen we een zulu dans te zien.

In St. Lucia moet je ook echt een boottocht maken op de rivier om nijlpaarden te spotten, we hebben er erg veel gezien. Zowel in het water als op het land. Ook het strand bij St. Lucia is erg mooi en zeker een aanrader om naar toe te gaan.

Op safari in Hluhluwe

Vanuit St. Lucia zijn we naar het Hluhluwe park gereden om weer zelf op safari te gaan. Hier sliepen we bij Aloe View Rock Lodge. Wel een beetje in de middle of nowhere maar onwijs mooie locatie op de berg. Heel mooi uitzicht.

Van Hluhluwe zijn we doorgereden naar Piet Retief, dit was een klein stadje waar we alleen als tussenstop verbleven. De volgende reis op naar Hazyview. We zijn onderweg naar Hazyview langs de Mac Mac Pools gereden, en de Mac Mac Falls. Erg mooie waterval! Ook zijn we naar de potholes geweest. Was ook erg mooi om te zien.

Kruger als afsluiter

In de ochtend vroeg zijn we in Hazyview vertrokken om door het Kruger park naar Phalabora te rijden voor ons laatste verblijf. Het was een lange rit maar erg mooi door het park heen.

Onze laatste nachten verbleven we in Sefapane Lodge, net buiten het Kruger park bij de Phalabora gate. Een erg mooi verblijf! Hier hebben we een ochtend safari geboekt waarmee we met een ranger door het park reden. We kregen erg goede uitleg over de verschillende dieren en groepen dieren. Verder kun je de parken met eigen auto ook erg goed bezoeken. Wij vonden het erg fijn om zelf te rijden. Vanuit Phalabora zijn we naar Johannesburg gereden voor onze terugvlucht.

We kunnen echt terug kijken op een fantastische reis.
Wouter en Daisy

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text