BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit

Bali: Adventure in Paradise

Marleen Verweij [werkzaam bij Travel Trend] over een reis in op 25 januari 2022

In oktober 2016 ben ik samen met mijn man, ter gelegenheid van ons 12,5 huwelijksjubileum, naar Bali vertrokken waar wij in grote lijnen de bouwsteen Bali: Adventure in Paradise hebben gedaan.

Ubud

Ubud is gelegen in een prachtige omgeving in de aanloop naar de bergen in het centrale gedeelte van Bali. Ubud is een oase van sfeer, rust, Balinese cultuur en tradities. Ik zeg bewust rust omdat je bij de accommodatie helemaal niets merkt van de drukte en bedrijvigheid die je overdag en ’s avonds in de straatjes ziet. Op onze eerste dag in Ubud werden wij opgehaald voor ons eerste avontuur op Bali: downhill fietsen vanaf Mount Batur naar Ubud. Alvorens we op de fiets stapten kregen we een korte uitleg en daarna: fietsen maar! Onder begeleiding van een professionele privé-gids reden we door een schitterende natuur over soms heel smalle paadjes door de jungle en langs kleine dorpjes en rijstvelden. Tijdens diverse stops krijg je uitleg over het dagelijks leven van de lokale bevolking en bezoek je een tempel. Na veel indrukken te hebben op gedaan eindigen we deze fietstocht met een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. De rest van de dag konden we vrij besteden en hebben we door allerlei straatjes gedwaald en over een gezellige markt gelopen.

Op dag twee hebben we onder begeleiding van een gids een wandeling gemaakt door het landschap net buiten Ubud gelegen. Wederom kregen we een beeld van het dagelijks leven van de Balinezen en kregen we uitleg over het oude irrigatiesysteem van Bali, wat door de bevolking ook gebruikt wordt om te baden en kleding in te wassen. Verder wist de gids ons veel te vertellen over de prachtige flora en fauna en werd de wandeling afgesloten met een bezoek aan een tempeltje waar men ons over het Hindoeïsme vertelde. Tegen de avond stond er weer een chauffeur voor ons klaar die ons naar de cooking class zou brengen. Alvorens deze cooking class startte werden we hartelijk ontvangen door de familie die deze kooklessen verzorgen. Tijdens de les werd je goed begeleid en werden er een zevental typisch Balinese gerechten bereid die je uiteraard na de les zelf mocht gaan eten. Zeker ook een erg leuke en gezellige ervaring!

Munduk

Onze volgende bestemming op Bali was Munduk, een dorp in de bergen en een stuk minder toeristisch dan Ubud. Munduk is de uitvalsbasis voor het maken van mooie wandelingen en het bezoeken van watervallen verstopt in de mooie natuur. Volgens onze gids begint het in Munduk altijd te regenen rond een uur of 13.00 en tijdens ons verblijf klopte dit precies! Voordat wij daadwerkelijk op weg zijn gegaan naar Munduk hebben wij ons eerst nog op een raft avontuur gestort. Een niet te wilde afdaling over de Ayung rivier door de jungle van Bali. Onderweg naar Munduk maakten wij ook nog een stop bij de Tirta Empul tempel, de tempel van het heilige water.  Hier mochten wij getuigen zijn van de voorbereiding op een ceremonie die een paar dagen later zou plaatsvinden. Alles was prachtig versierd in de kleuren wit, geel, rood en zwart. Na een actieve dag kwamen we wat later in de middag aan in Munduk en hebben we onder het genot van een drankje genoten van het prachtige uitzicht dat we hadden vanaf het terras dat omringd was met allerlei fruitbomen maar ook nootmuskaatbomen.

De volgende dag maken we een korte maar pittige wandeling naar een van de vele watervallen die er in de buurt te vinden zijn. De wandeling gaat dwars door kleine dorpjes en de jungle maar het eindpunt is al die moeite meer dan waard. Aansluitend maken we een in de buurt van onze accommodatie een tempeloffer die wij in een kleine tempel hebben neergezet.

Sanur

De laatste paar dagen brengen wij door in Sanur, in het Segara Village hotel. Wat een verschil qua temperatuur hier vergeleken met het verblijf in het in de bergen gelegen Munduk! Sanur is de oudste badplaats van Bali en het is er rustiger dan in het drukke en bruisende Kuta. We hebben ons verblijf hier afgewisseld met relaxen aan een van de zwembaden, wandelen over het strand, struinen over de boulevard en ’s avonds heerlijk gegeten in de vele restaurantjes die in Sanur te vinden zijn. We hebben zelfs nog een glimp op mogen vangen van een Balinese bruiloft!

Terug met de kinderen

We hebben genoten van onze reis naar Bali maar deze was eigenlijk veel te kort. Er is nog zo veel meer te zien en doen op Bali dat we er zeker nog een keer naar teruggaan. De bedoeling was om dit in 2020 te doen met onze kinderen, helaas heeft de corona toen roet in het eten gegooid. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, dat we nog een keer gaan staat vast!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text