BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Tanzania & Zanzibar

Tanzania, de ultieme safari bestemming

Leonie Schuring over een reis in Tanzania & Zanzibar op 18 april 2016

Karibu! Zo worden we in elk hotel welkom geheten in Tanzania. Swahili wordt in veel landen in Oost Afrika gesproken en al snel kennen wij de bekendste basiswoorden. Samen met Anita van Buren van VakantieXperts Leusden ging Leonie op inspectiereis naar Tanzania. 

Arusha

Onze reis begint met een rechtstreekse (dag)vlucht van KLM naar de luchthaven Kilimanjaro in Tanzania. Bij aankomst regelen we ter plaatse het visum. Een klein uur na aankomst lopen we naar buiten waar we onze gids/chauffeur ontmoeten. Hij brengt ons naar het safarivoertuig (6-persoons 4WD Landcruiser) hiermee zullen wij de komende dagen de verschillende nationale parken doorkruisen, later blijkt dat een 4WD auto geen overbodige luxe is! De transfer naar Arumeru River Lodge in Arusha duurt ongeveer een half uur. Dit blijkt een prima lodge, in Afrikaanse stijl, om te overnachten na onze eerste reisdag.

Tarangire National Park

De volgende ochtend rijden we naar Tarangire National Park, o.a. bekend om de grote baobabs, vele acacia’s en sausage trees. Op weg naar dit park brengen we eerst nog een bezoek aan Maramboi Tented Lodge. De tenten staan op een verhoging en hebben een vast dak. Omdat veel lodges 10-20 minuten van de hoofdweg gelegen zijn, rijden we hier via de zandweg naar de lodge. Op deze route zien we direct al zebra’s en giraffen, en dan moeten we het nationale park nog in!

We rijden via de Westgate het Nationale Park binnen en maken zo direct een gamedrive van 3 uur. We zien prachtige vogels, impala’s en een kudde olifanten, die recht voor ons de weg oversteken, wat een prachtige eerste dag! Tarangire Sopa Lodge is een prettig hotel in lodge stijl met zeer ruime kamers. Het uitzicht op de vallei is vanuit alle kamers geweldig mooi.

Lake Manyara National Park

Onderweg naar Lake Manyara zien we veel aspecten van het Afrikaanse leven en leren we van onze gids veel over de mensen en hun cultuur. Na 2 uur komen we aan bij de Gate van dit park. Na een korte stop rijden we dit relatief kleine park binnen. Dit park is bekend vanwege zijn landschapsvariatie. Bij binnenkomst waan je je in de tropen met vele apen, dit deel van het park is het hele jaar groen. Al snel zien we olifanten door de dichte bebossing onze kant op komen. Wat een voorrecht om deze dieren van zo dichtbij te mogen zien!

Richting het Sodameer zien we zebra’s, giraffen, impala’s, buffels en vele vogelsoorten. Vanaf het uitkijkpunt zien we een kudde nijlpaarden ondergedompeld in een modderpoel. Hoeveel foto’s hebben we al gemaakt!

Serengeti National Park

Deze dag gaan we, in alle vroegte, kennismaken met één van de mooiste nationale parken van Tanzania, Serengeti. Uitgerekend in dit park zien we later op de dag 8 leeuwen in een boom! Nee, niet in Lake Manyara (waar dit park om bekend staat) maar in Serengeti! We verblijven 2 nachten in de Serengeti Sopa Lodge. Een heerlijk hotel met uitzicht op het park en in deze tijd van het jaar kunnen we zelfs de migratie van gnoes en zebra’s langs zien trekken door de vallei! Om in Serengeti te komen rijden we door Ngorongoro Conservation Area. Hier is goed te zien hoe de Masai stammen wonen. We bezoeken Ngorongoro Farm House & valley house, een lodge in plantage stijl en zeer ruim opgezet met een prachtige groente-/bloementuin. Daarna rijden we door naar Ndutu Lake, een omgeving waar we off road mogen rijden en daardoor onder een boom 2 leeuwen van heel dichtbij kunnen bewonderen. Daarna horen we via de radio dat er 4 cheeta’s vlakbij zijn. We zijn nog maar halverwege de dag en hebben al weer zoveel moois gezien!

Ngorongoro krater

We verlaten Serengeti en rijden naar Ngorongoro Conservation Area, in de middag brengen we een bezoek aan de krater, hier kijken we ontzettend naar uit! Dit is namelijk één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Na aanmelding bij de entree van het park dalen we 600 meter af naar de bodem van de krater en laten we deze bijzondere ervaring op ons inwerken. We zien het zoutmeer met de flamingo’s, olifanten, buffels, leeuwen, zebra’s, gnoes en als kroon op de reis zien we de laatste van de Big Five; de zwarte neushoorn! Wat een reis….

In de namiddag arriveren we bij ons overnachtingshotel, de Ngorongoro Sopa Lodge. We merken dat de hitte in dit hoger gelegen gebied is afgenomen en deze afkoeling verwelkomen wij graag na de gemiddelde 30-35 graden van de afgelopen dagen. Deze lodge staat bekend om zijn uitzicht over de Ngorongoro krater, adembenemend mooi bij zonsondergang! De kamers zijn heerlijk ruim en ’s avonds zijn de bedden voorverwarmd vanwege de dalende temperatuur.

Arusha

De volgende morgen beseffen wij maar al te goed dat het alweer de laatste reisdag is. We rijden deze ochtend in 3 uur terug naar Arusha en brengen een bezoek aan de Arusha Safari Lodge en de naastgelegen Arusha Villa. Deze laatste wordt door een Nederlandse familie gerund en zij bieden de gasten ook de kans de lokale bevolking te ontmoeten. Activiteiten als fietsen, wandelen naar het dorp, boodschappen doen of een bezoek aan het kinderhuis en school behoren tot de mogelijkheden. De kamers in de villa zijn prachtig en van alle gemakken voorzien. We genieten hier een heerlijke lunch met producten uit eigen tuin!

Tanzania is absoluut de top van de safari bestemmingen. Nergens hebben we dieren van zo dichtbij mogen bewonderen. De dieren zien mensen en hun voertuigen hier niet als een vijand. Ze weten niet beter dan dat ‘wij’ bij de leefomgeving horen en dat maakte deze reis ook zo bijzonder!

Tips

  • Door ’s ochtends vroeg te vertrekken voor de safari kun je terugkeren voor een late lunch en is er tevens tijd om te relaxen aan het zwembad met een sundowner! Je kunt ook direct na het ontbijt vertrekken en een lunchbox meenemen.
  • Indien je niet zoveel kilometers wilt rijden kun je bijvoorbeeld ook vliegen naar Ndutu of Seronera airstrip.
  • Deze safari is te verlengen met een strandverblijf op Zanzibar maar een verblijf in Arusha na de safari is ook heel erg leuk! Bijvoorbeeld bij Arusha Villa waar ook verschillende leuke activiteiten worden aangeboden.

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text