bestseller
vanaf € 3390,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

In uw eigen tempo door Zuidelijk Afrika
Inclusief Victoria Falls, Chobe National Park en de Okavango Delta
Diverse excursies inbegrepen
U verblijft in hotels, lodges en restcamps
Gratis wegenatlas
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Per 1 november 2018 verblijft u op dag 18 niet in Polokwana maar in Tzaneen. De website wordt binnenkort aangepast.

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht voor overnachting.

Dag
2-3

Johannesburg – Pilanesberg National Park (208 km)

Na het ontbijt haalt u uw huurauto op en begint aan de rit naar Pilanesberg National Park. Via Pretoria, de regeringsstad van Zuid-Afrika, en Rustenburg rijdt u naar Pilanesberg National Park waar u twee nachten verblijft. Pilanesberg is een uniek gebied met bijzondere rotsen en heuvels en beschikt over een enorm divers wildbestand. De rest van de dag en morgen kunt u op eigen gelegenheid of georganiseerd het park ontdekken en kennis maken met de ‘Big Five’. (O)

Dag
4

Pilanesberg National Park – Selebi Phikwe (473 km)

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Thabazimbi. Vervolgens rijdt u verder via Lephalale (voorheen Ellisras) en Monte Christo naar de grens met Botswana. U doorkruist het Soutpansgebergte en komt aan in het mijnstadje Selebi Phikwe. (O)

Dag
5

Selebi Phikwe – Nata (323 km)

Door uitgestrekt bushveld rijdt u vandaag dieper Botswana in. Via Serule en Francistown komt u uiteindelijk aan in Nata, waar u verblijft. Hier kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Nata Bird Sanctuary (dit kan alleen indien u een 4WD heeft) of u kunt vanuit de lodge optioneel een tour naar de zoutpannen maken.

Dag
6

Nata – Kasane (307 km)

Na het ontbijt rijdt u in noordelijke richting naar Kasane. Hier verblijft u drie nachten in een lodge gelegen aan de Chobe rivier. In de namiddag maakt u een bootcruise op de rivier in Chobe National Park. Dit park is zeker een van de hoogtepunten van uw reis! De Chobe rivier trekt een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder krokodillen, nijlpaarden en olifanten. De olifantenpopulatie wordt momenteel geschat rond de 120.000! (O)

Dag
7

Kasane – Victoria Falls – Kasane

Vandaag maakt u een dagexcursie naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Neemt u dus uw paspoort mee. Op de grens van Zimbabwe en Zambia liggen de schitterende Victoria Falls, die over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden storten. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. De lokale bevolking noemt de watervallen dan ook ‘Mosi Oa Tunja’, ofwel de rook die dondert. De beste tijd om de watervallen te zien is van april t/m september: het klimaat is dan mild en er is voldoende water. Maar aan de Zimbabwaanse kant kunt u de watervallen het gehele jaar door bewonderen. U maakt een wandeling langs de diverse uitzichtpunten in het nationale park. (O)

Dag
8

Kasane

Vroeg in de ochtend gaat u op pad voor een game-drive in Chobe National Park. Onder begeleiding van een ervaren ranger gaat u op zoek naar het vele wild. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt even bijkomen bij het zwembad van de lodge en genieten van het prachtige uitzicht op de rivier. (O)

Dag
9-10

Kasane – Caprivi (245 km)

Vanuit Kasane zet u koers naar Namibië en rijdt naar de tropische Caprivi regio. Dit gebied bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Door dit afwisselende landschap vindt u hier verschillende diersoorten. U kunt optioneel een cruise op de Kwando rivier maken of per 4WD tijdens een game-drive Mudumu National Park ontdekken. (O,D)

Dag
11-12

Caprivi – Shakawe (274 km)

Vandaag rijdt u verder door de Caprivi en gaat op weg naar Shakawe aan de westkant van de Okavango Delta. U verblijft hier twee nachten. Vanuit de lodge kunt u diverse activiteiten ondernemen zoals tiger fishing en safari’s naar de Tsodillo Hills maken. Op dag 13 maakt u een bootcruise op de Okavango rivier. U zult verstelt staan van het grote aantal prachtige vogels dat hier leeft. (O)

Dag
13

Shakawe – Maun (359 km)

Na het ontbijt vervolgt u uw reis en rijdt via Maun naar uw accommodatie, waar u een nacht verblijft. De lodge ligt aan een rivier en heeft een zwembad. (O)

Dag
14

Okavango sleep out

Hoogtepunt van deze rondreis is een overnachting in een tent in de Okavango Delta. U vertrekt met een klein dagrugzakje (de rest van de bagage laat u achter in Maun). U wordt naar het vertrekpunt van de mokoro’s gebracht. Per mokoro, die door uw gids wordt voortbewogen, vaart u naar uw ‘sleep out’. Hier wordt het camp opgezet. U geniet van een brunch en u heeft tijd om even te zwemmen. U maakt wandelingen onder begeleiding van een gids die aan de hand van de sporen op de grond het wild probeert te zoeken. U ziet vele vogelsoorten. In de nacht geniet u van de sterrenhemel en de geluiden in de bush. (O)

Dag
15

Maun

U keert terug naar de bewoonde wereld naar uw lodge in Maun. Vandaag is een game-drive naar Moremi Game Reserve inbegrepen. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 km² aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. (O)

Dag
16

Maun – Makgadikgadi Pans (210 km)

Na het ontbijt vertrekt u in oostelijke richting en rijdt door een uitgestrekt gebied met zoutpannen. U verblijft een nacht bij de Makgadikgadi Pans. De Makgadikgadi Pans zijn een van de grootste zoutvlakten ter wereld. In het droge seizoen is het bijna een onmogelijke opgave om hier te overleven en er komt in deze periode dan ook weinig wild voor. Dit verandert in het regenseizoen; dan komen hier zebra’s, wildebeesten en roofdieren voor. In deze periode kunt u hier tevens vele trekvogels spotten. (O)

Dag
17

Makgadikgadi Pans – Palapye (452 km)

Vroeg in de ochtend maakt u een tour naar de rand van de Ntwetwe zoutpannen. U ziet hier de stokstaartjes en optioneel kunt u een tour per quad maken. Na het ontbijt rijdt u via Nata en Francistown naar Palapye, waar u overnacht in een centraal gelegen hotel. (O)

Dag
18

Palapye – Polokwane (319 km)

U verlaat Botswana via de grenspost Groblersbrug en rijdt naar Limpopo in Zuid-Afrika. Uw overnachtingsadres ligt in Polokwane. (O)

Dag
19-20

Polokwane – Johannesburg (303 km) – Amsterdam

U kunt via Pretoria terugrijden naar Johannesburg. U levert uw huurauto in op de luchthaven en aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. Op dag 20 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 19: O)