BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit USA

Camperrondreis door Midwest USA

Anita van Buren over een reis in USA op 5 augustus 2015

Anita van Buren, werkzaam bij VakantieXperts in Leusden, maakte een prachtige camperrondreis door het midwesten van de Verenigde Staten.  

Na eerder al mooie camperreizen door Amerika en Canada gemaakt te hebben werd het nu tijd om het midwesten van de Verenigde Staten te ontdekken. Dit keer hadden we de reis vroeg in het seizoen gepland. We vlogen medio mei naar Denver met United Airlines. Prima vluchten, alleen het erg druk op de luchthavens in verband met Memorial Day.

Camper ophalen in Denver

De luchthaven ligt behoorlijk ver bij de stad vandaan. De luchthaven hotels waren vlot bereikbaar met shuttlebussen. Wij logeerden in het Crowne Plaza Denver Airport en dat lag naast een shoppingmall met restaurants, zodat je ook goed buiten het hotel kunt eten. Een nette kamer met een ouderwetse badkamer (dat hebben ze toch veel in hotels in de VS). 

De volgende ochtend werden we door de shuttle service opgehaald om naar het verhuurstation van de verhuurmaatschappij Cruise America gehaald. Het loont echt de moeite om het ‘early bird’ pakket bij te boeken, dan kun je lekker bijtijds op weg.

Crazy Horse en Mount Rushmore

Wij hadden de eerste drie nachten gereserveerd (in verband met het vrije weekend van Memorial Day) en verbleven in State Parks. Dat vind ik altijd aanraders: relatief kleine campgrounds, op mooie plekken gelegen. De eerste nacht was in Guernsey State Park en de volgende nachten (om te acclimatiseren) in Custer State Park.

Vanuit Custer bezochten we Crazy Horse Memorial en Mount Rushmore. Vanwege Memorial Day maakten we een ‘blast’ mee: opblazen van de rotsen met dynamiet om het Crazy Horse Memorial verder te ontwikkelen, het is nog lang niet klaar. Het Crazy Horse Memorial is de meest indrukwekkende bezienswaardigheid tijdens onze rondreis geweest door het verhaal achter het monument, een absolute aanrader!

Het wilde Westen gevoel

We trokken verder door de Black Mountains van South Dakota (leuke plaatsjes en een mooie streek met veel bossen) en daarna door de eindeloze vlaktes van Wyoming. Prachtige natuur met mooie vergezichten! Je ziet het Wilde Westen zo voor je, met de kolonisten in hun huifkarren en de oorspronkelijke bewoners, de indianen op bizonjacht.

Veel leuke plekken onderweg om te bezoeken, met een sfeer die wisselt tussen authentiek en vreselijke kitsch. Aanraders zijn de plaatsen Buffalo en Cody met het Buffalo Bill Centre of the West. Prachtig museum!

Negen beren gespot

Yellowstone National Park is een van de mooiste parken die we tot nu toe bezocht hebben. Heel afwisselend, heel veel wild en variërend van Alpine klimaat, hete geisers tot lieflijk glooiende rivierenlandschappen. Het was tijdens ons bezoek te koud voor de tijd van het jaar en het had heel veel geregend. Bijkomend voordeel daarvan was dat de beren nog laag zaten: we hebben 9 beren gezien op 1 dag!! Een moeder met 2 cubs, een moeder met 3 (!) cubs, 2 solitaire beren en een grizzly beer! Verder veel herten, bizons, mountain goats en elken gezien. Mammoth Hot Springs is heel bijzonder met zijn kalkplateaus met hete waterpoelen in prachtige azuurblauwe kleuren. De watervallen, de mudpods, het is teveel om op te noemen. 

Grand Teton (ten zuiden van Yellowstone) was ook prachtig. Jackson Hole (ten zuiden van Grand Teton) is een aanrader om een paar dagen te blijven. Leuke plaats met kwalitatief mooie winkels, fijne horeca en veel sportieve mogelijkheden: biken, raften, vliegen, wandelen.

Rocky Mountains National Park

Rocky Mountains N.P. was heel indrukwekkend. Met de auto/motorhome kun je wel tot ca. 4000 meter hoogte komen! Er lag nog veel sneeuw maar het was zonnig en strakblauw, wát een prachtige bergen en vergezichten. We hebben er schitterende tochten gelopen. Als afsluiting verbleven we tot slot in echt zomerweer in Estes Park, lekker toeristisch maar met leuke eettentjes en een leuke tegenhanger van alle natuurplekken.

Fort Collins heeft een leuk stadscentrum en Denver downtown is een gezellige plek om de reis af te sluiten. Het Curtus Double Tree by Hilton hotel ligt heel centraal en is daarnaast een trendy hotel met op elke etage een grappig thema (wij zaten op de dancing floor: ‘Nobody puts Baby in the corner!’ op de spiegel). Bij Latimer Square en rond het opgeknapte Union Station kun je heerlijk eten en heb je leuke terrassen.

Tot slot 

Het was weer een fantastische reis. Wel is er een verschil te merken met een paar jaar geleden: door het grote aantal reserveringen via internet ook voor kampeerplekken op campgrounds wordt het grote voordeel, het vrijheidsgevoel van reizen met een camper, naar mijn gevoel een beetje aangetast. De Nationale Parken worden steeds drukker (ook in het voorseizoen) dus wij zijn vanaf onderweg ook maar campingplaatsen gaan reserveren. Ondanks dat waren de nodige campings volgeboekt. Toch blijft het buitenleven in die mooie State Parks en National Parks fantastisch! Bedankt Travel Trend voor het regelen van de leuke hotels en de camper!

Anita van Buren

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text