BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Canada

Vancouver, Victoria en Whistler in Canada

Roel Belgers over een reis in Canada op 10 juni 2015

In mei 2015 ben ik op studiereis geweest naar het westen van Canada. De studiereis was op uitnodiging van Air Transat en werd ter plaatse georganiseerd door Destination British Columbia. Aangezien ik al eerder in Vancouver en Victoria was geweest, was mijn doel om de hotels en lodges verder te verkennen en nieuwe dingen te ontdekken in Vancouver. Tevens keek ik er naar uit om Whistler als nieuwe bestemming te leren kennen.

Air Transat

Ik had al eerder met Air Transat gevlogen en was toen al overtuigd dat deze luchtvaartmaatschappij een prima service biedt. Op de routes naar Calgary en Vancouver is een uitgebreid persoonlijk entertainmentsysteem beschikbaar, zodat je zelf je film, tv-serie, muziek of spel kunt kiezen. Mede door hun vriendelijke personeel heb ik de lange vlucht als zeer prettig ervaren.

Hele jaar door te bereizen

Het voordeel van Vancouver, Victoria en Whistler is dat deze plaatsen het hele jaar door goed te bereizen zijn. Door de locatie dicht bij de Stille Oceaan hebben Vancouver en Victoria een mild klimaat. Whistler is bovendien een mooie wintersportbestemming. Vancouver is de vriendelijke metropool waarbij de natuur dichtbij is om leuke dingen in te ondernemen. Een whale watching excursie, de Capilano Suspension Bridge, fietsen in Stanley park en skiën in de nabije omgeving zijn een paar voorbeelden. De mensen wonen ook echt downtown, zodat de stad de hele dag leeft. De Capilano Suspension Bridge is eigenlijk een ecologisch park en een leerschool van hoe een regenwoud in elkaar steekt. Het schijnt er rond de kerstperiode schitterend verlicht te zijn.

Per watervliegtuig naar Victoria

We vlogen per watervliegtuig van Vancouver naar Victoria. Ik vond het letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de vele hoogtepunten! Ik mocht op de co-piloot stoel zitten en had daardoor een schitterend uitzicht. Het landen en stijgen ging zeer geleidelijk, heel relaxed. Travel Trend kan deze vluchten ook aanbieden, net als heel veel verschillende excursies vanuit Vancouver of Victoria. Ik denk dat het de ultieme West-Canada gevoel geeft. De afstanden zijn groot en door het watervliegtuig is alles toch goed bereikbaar. En vanuit de lucht heb je een unieke kijk op de natuur.

Victoria is de gemoedelijke hoofdstad van British Columbia, gelegen op Vancouver Island. De haven is het centrale punt, dat zeer gezichtsbepalend is. Het parlementsgebouw en The Fairmont Empress hotel hebben een mooie ligging aan de haven. De Engelse cultuur is bij het Fairmont Empress hotel nog terug te vinden in het koloniale interieur en de beroemde afternoon tea. Die afternoon tea is ook mogelijk in Butchard garden. Elk moment van het jaar zijn deze tuinen uniek door wat er op dat moment in bloei is. De verschillende thematuinen, zoals de Sunken Garden, Japanse Tuin en Italiaanse Tuin zorgen voor een prettige afwisseling en leuke verrassingen. De unieke caroussel is een verrassende attractie, die je in de tuin niet zou verwachten. Ook hier schijnt het rond de kerstperiode schitterend verlicht te zijn.

Whale watching

Victoria is een ideale uitgangsbasis voor een whale waching excursie. De inheemse orka’s jagen hier op zalm, waardoor de kans zeer groot is deze mooie en intelligente dieren te spotten.

Zomer en winter in Whistler

Whistler is een wintersportplaats die van de lente tot de herfst enorm veel recreatiemogelijkheden biedt, in een mooie natuur. Op weg naar Whistler en op de skipiste zagen we 3 zwarte beren en een bergmarmot! Whistler is zeer levendig met voldoende restaurants en actieve bewoners. Wij waren de gelukkigen om een zogenaamde zipline excursie te doen. Veilig vastgesnoerd ‘vlogen’ we tussen de bomen en over de rivier, met ondertussen een schitterend uitzicht. De langste lijn was 700 meter lang. Een zipline van 2 km is in ontwikkeling. Er is dus een keer reden om terug te keren naar Whistler!

De langste kabelbaan ter wereld

We zijn met de kabelbaan naar de skipiste gegaan, door de hoge ligging waren ze (in mei!) nog aan het skiën. Tussen de skipistes, Blackcomb mountain en Whistler mountain is een unieke kabelbaan, de ‘Peak to Peak gondola’. Deze heeft het wereldrecord van de langste kabel gespannen gondola en is 3.03 km lang. Vanuit de gondel heb je een uitzonderlijk mooi uitzicht over het hele gebied bij Whistler.

Vanwege de vele activiteiten is Whistler een uitstekende familiebestemming, voor reizigers die lekker actief bezig willen zijn. Er is een grote keuze aan hotels en lodges, zodat er voor iedereen wel geschikte acccommodatie te vinden is.

Samenvattend

De drie bestemmingen zijn het hele jaar te bereizen. In de zomer is Vancouver de ideale begin en/of eindpunt van een uitgebreide rondreis. Het westen van Canada is een natuurbestemming bij uitstek en Vancouver biedt het stedelijke vertier voor de afwisseling. Victoria heeft diezelfde rol op Vancouver Island. Whistler zou ik zeker aanraden voor iedereen die tijdens een vakantie lekker sportief bezig wil zijn. Je kunt er skiën in de winter en wandelen, downhill fietsen, ziplinen, raften en nog veel meer in de lente en zomer. Voor de wintersporters adviseer ik Whistler ook met Vancouver en/of Victoria te combineren om het af te wisselen en zo wat meer van het mooie Canada te zien.

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text