BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (4)
Argentinië (8)
Australië (11)
Bahama's (2)
Bali (4)
Barbados (1)
Bolivia (2)
Botswana (2)
Brazilië (2)
Cambodja (2)
Canada (13)
Chili (10)
Colombia (3)
Costa Rica (3)
Cuba (2)
Dubai (3)
Ecuador (6)
Florida (5)
Hawaii (3)
Hongkong (1)
India (2)
Indonesië (7)
Japan (3)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (3)
Maleisië (3)
Mauritius (1)
Mexico (1)
Myanmar (3)
Namibië (5)
Nieuw-Zeeland (6)
Oeganda (1)
Oman (4)
Peru (4)
Rwanda (2)
Seychellen (1)
Sri Lanka (4)
St. Lucia (1)
Sumatra (2)
Suriname (3)
Taiwan (2)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (4)
USA (18)
Vietnam (4)
Zimbabwe (2)
Zuid-Afrika (11)
Een review uit Malediven

Huwelijksreis Dubai & Malediven

Marjolein van Braam - Seijkens over een reis in Malediven op 22 oktober 2013

Op 3 mei 2013 zijn mijn man en ik in het huwelijksbootje gestapt. Na een geweldige dag vertrokken wij drie dagen later voor de huwelijksreis van onze dromen naar Dubai en de Malediven.

Service van Emirates

Onze reis begon in Düsseldorf, waar wij op het vliegtuig van Emirates stapten. Onze eerste stop was de wereldstad Dubai. Bij binnenkomst in het vliegtuig werd gelijk duidelijk dat service bij Emirates hoog in het vaandel staat. We werden hartelijk verwelkomd in het Nederlands en werden persoonlijk geëscorteerd naar onze plaatsen. Al snel kregen de stewardessen er lucht van dat wij op honeymoon waren en werd ons een glaasje champagne en chocoladetaartje aangeboden. Ook erg leuk dat er een polaroid foto werd gemaakt om dit bijzondere moment te vereeuwigen.

Dubai

Na een relaxte vlucht van bijna 7 uur kwamen wij aan op Dubai International Airport waar wij onszelf direct in een oase van luxe waanden en waar de geur van het Midden-Oosten ons warm verwelkomde. Vier heerlijke dagen hebben wij doorgebracht in wereldstad Dubai, waarbij een bezoek aan de Burj Al Arab inclusief Skytea natuurlijk niet mocht ontbreken. De decadente luxe waarin men zich waant bij binnenkomst in de Burj Al Arab is overweldigend en het begrip ‘service‘ is daar een beleving met letterlijk een gouden randje. Uiteraard hebben wij ook Atlantis The Palm, The Dubai Mall, de Souk en de Burj Kalifa bezocht en dit maakte de Dubai beleving compleet.

Malediven

Na een geweldig begin van onze honeymoon was het na vier dagen tijd om onze koffers te pakken en het vliegtuig te nemen naar onze volgende bestemming. Hier keken wij al meer dan een jaar reikhalsend naar uit: de Malediven! Na een reis van slechts 4.5 uur kwamen wij aan op Malé International Airport waar onze speedboat transfer al op ons lag te wachten. Deze bracht ons naar het Olhulveli resort op het Zuidelijke Malé-atol.

Het is net een droom

Eenmaal aangekomen bij Olhulveli hadden wij het gevoel  in een droom te zijn beland: het azuurblauwe water, het parelwitte strand, de exotische bloemen, de felgekleurde tropische vissen en de hele sfeer die er hing op het eiland……in één woord: geweldig!!!! Vanaf het moment van aankomst wisten wij dat dit voor ons de perfecte honeymoon bestemming was en dat wij negen prachtige dagen tegemoet zouden gaan op dit mooie ‘lovers island’. We werden opgewacht door de hostess met een cocktail die uiteraard in een kokosnoot werd geserveerd. Na het invullen van wat papierwerk werden onze koffers op een golfkarretje gezet en moesten we er zelf ook bij komen zitten. Wij hadden een Jacuzzi Water Villa gereserveerd die aan de andere kant van het eiland lag. Hierdoor waande je jezelf in totale afzondering van de rest van het eiland. Onze Jacuzzi Water Villa stond op palen in het azuurblauwe water en we hadden nog nooit zoiets moois gezien. Een heerlijk groot bed met een zitje in de woonkamer, een hele grote badkamer met een romantisch bad op pootjes, twee wastafels en een heerlijke inloopdouche. Op het buitendek stond de jazcuzzi waar je naar de prachtige zonsondergang kon kijken of gewoon kon relaxen met een cocktail in de hand. 

Romantisch dineren

De dagen die volgden hebben wij doorgebracht aan het prachtige parelwitte strand. Je hebt hier zoveel privacy dat je echt het idee hebt dat je alleen op het eiland bent. In het water zwom een scala aan verschillende vissoorten dat uiteen liep van tropische visjes tot baby haaien en pijlstaartroggen. Iedere avond aten wij in een van de romantische restaurantjes aan het strand en als ‘toetje’ gingen wij vaak naar het begin van de pier. Hier werden wij opgewacht door twee reuze mantaroggen die letterlijk over het water ‘zweefden’: wat een prachtige ervaring! Na negen dagen waren wij heerlijk uitgerust en mooi bruin gekleurd, maar moesten wij dit prachtige eiland helaas weer verlaten. Ik kan iedereen aanraden om een huwelijksreis naar de Malediven te boeken. Het is de meest romantische plek waar ik ooit geweest ben. Je hebt echt het idee alleen op een onbewoond eiland te zijn. Ook de combinatie met een paar dagen cultuur snuiven in Dubai is een aanrader. Zo krijg je cultuur en romantiek mee in één reis. Een reis om nooit meer te vergeten! Liefs, Marjolein en Paul