BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Vietnam

Studiereis Vietnam

Jacqueline Man over een reis in Vietnam op 7 augustus 2014

In juni 2014 ben ik op studiereis geweest naar Vietnam. Mijn ervaring met dit land was tot die tijd uitsluitend theoretisch, dus ik keek ik ernaar uit om Vietnam zelf te verkennen.

Hanoi

We vlogen met Vietnam Airlines via Parijs naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Ook de rondreizen van Travel Trend hebben deze stad in het noorden van Vietnam als beginpunt.

 

In Hanoi hebben we een korte stadstour gemaakt en de volgende bezienswaardigheden gezien:

  • Het Hoan Kiem meer: het hart van de stad. ’s Ochtends vroeg wordt hier Tai Chi beoefend en in het meer ligt de eeuwenoude Ngoc Son Tempel.

  • Vlakbij het Hoan Kiem meer ligt de wijk ‘Old Quarter’, hier kun je heerlijk eten bij lokale eettentjes en leuke souveniers kopen. Uiteraard moet je afdingen.

  • Literatuurtempel: 1000 jaar oude universiteit.

  • Mausoleum van Ho Chi Minh: Ho Chi Minh wordt in het hele land op grote schaal vereerd. Zijn gebalsemde lichaam ligt in het mausoleum. 

Danang & Hoi An

Na een kort verblijf in Hanoi zijn we gevlogen naar Danang, een kustplaats in het midden van het land. het centrum van Danang bevinden zich talloze restaurantjes waar je je buik rond kunt eten met heerlijke plaatselijke gerechten. Vooral de typische ‘Pho’ soep (noodle soep) was een van mijn favorieten. De lekkere en gevarieerde keuken is een van de aantrekkelijke kanten van Vietnam.

Op een half uur rijden ten zuiden van Danang ligt het pittoreske Hoi An. De oude binnenstad is sinds 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wij hebben een wandeling gemaakt door deze sfeervolle oude stad. Tevens maakten wij hier een mooie fietstocht van het oude centrum naar ons verblijf in Hoi An Beach Resort, via een mooie route langs de rijstvelden. Hoi An is een goede badplaats om wat actiefs te ondernemen, zoals parasailen en jetskiën.

Ho Chi Minh en de Cu Chi Tunnels

Vanuit Hoi An brengt een vlucht van ongeveer een uur je naar Ho Chi Minh, het voormalige Saigon.

Ho Chi Minh is een bruisende, drukke stad met 3,5 miljoen motors en scooters, de meest gebruikte vervoersmiddelen van Ho Chi Minh. Ook taxi’s zijn er volop en is een van de beste manieren om je van A naar B te laten vervoeren. We hebben de drukke Ben Thanh-markt bezocht waar je heerlijk lokaal kunt eten, bloemen en allerlei souveniers (waaronder veel namaakartikelen) kan kopen.

Andere bezienswaardigheden in Ho Chi Minh zijn De Notre Dame, Opera House, Emperor Jade pagoda, het Historisch Museum en het Voormalig Presidentiële Paleis.

Zo’n 40 km ten noordwesten van Ho Chi Minh bevinden zich de Cu Chi Tunnels. Een immens netwerk van ondergrondse tunnels, waar de Vietcong zich tijdens de Vietnamoorlog verborgen hield voor de Amerikanen. Na het bekijken van een korte zwart-wit film bezochten we de tunnels. We zagen indrukwekkende en gruwelijke boobytraps. Ook mochten we een deel van de tunnels betreden. Aan het einde van de excursie was er ook een mogelijkheid om te schieten met verschillende geweren op een schietterrein. Ik had nog niet eerder met een geweer geschoten dus ik heb ook een schot gewaagd.

Mekong Delta

Ho Chi Minh is een perfect startpunt om de Mekong Delta te bezoeken. Na een rit van ruim twee uur bereikten we Ban Tre. Vanuit hier hebben we eerst een steenfabriek bezocht. Daarna hebben wij een boottocht gemaakt over de Mekong Rivier, een prachtige tocht door mooi landschap en verschillende kanalen. Onderweg bezochten wij een werkplaats waar ze kokosnoten verwerken tot koekjes en snoepjes en een werkplaats waar matten worden geweven.

Phu Quoc

Het grootste eiland van Vietnam is Phu Quoc. Dit tropische eiland ligt aan de zuidkust van het land en heeft een van de mooiste stranden van Vietnam. U kunt hier ook heel goed duiken en snorkelen dankzij een schitterende onderwaterwereld. U kunt hier ook heel goed wandelen in het binnenland van Phu Quoc, dat sinds 2001 een Nationaal Park is.

Wat heb ik ontzettend genoten van de diversiteit van dit land. De vriendelijke lokale bevolking, de drukte in de steden, het overheerlijke eten en de prachtige natuur zijn treffend voor wat Vietnam allemaal te bieden heeft.

Tips

  • Vietnam is ook goed te combineren met Cambodja. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Siem Reap vliegen en van daaruit het tempelcomplex van Angkor Wat bezoeken, het zevende wereldwonder.
  • Mijn reis was slechts kort, maar ik heb wel een goede indruk van het land gekregen. Heeft u meer tijd, dan raad ik u zeker aan om in het noorden van Vietnam kennis te maken met de kleurrijke bergvolkeren, zoals bijvoorbeeld tijdens onze Treasures of Vietnam rondreis. Een andere optie is het 7-daagse arrangement Bergvolkeren van Vietnam door het toeristisch nauwelijks ontwikkelde noorden van het land.
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text