BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Chili

Rondreis Patagonië

Parmanand Gahar over een reis in Chili op 4 december 2014

Wij hebben een 18-daagse reis gemaakt door Patagonië, waarbij wij zijn gestart in Santiago de Chile en via Patagonië geëindigd in Buenos Aires in Argentinië. Van wijngaarden, naar bergen, sneeuw, meren en gletsjers… om te eindigen bij watervallen.

Wij hebben de reis die aangeboden werd door Travel Trend via onze, al jaren vaste reisburo Marianne Weber in Badhoevedorp (Amsterdam), geboekt.

Santiago de Chile

Met de KLM gevlogen, een rechtstreekse en 13 uur durende avondvlucht naar Buenos Aires. Na een technische stop van 2 uur zouden wij doorvliegen naar Santiago de Chile. Echter, vanwege slechte weersomstandigheden in Buenos Aires kon het vliegtuig niet worden afgehandeld door het grondpersoneel. Na 7,5 uur werd eindelijk de vlucht van 1 uur en 45 minuten naar Santiago de Chile voortgezet.

Voordat wij bij het hotel werden afgezet, kregen wij nog een 2 uur durende city tour. De dag erna excursie gemaakt naar 2 wijngaarden:

  • Casa de Silva wijngaard: wijnproeverij en een lunch
  • Viu Manent wijngaard: wijnproeverij en een tocht met een paard en wagen door de wijngaarden

In de avond zelf de artistieke en levendige wijk Bellavista bezocht.

Punta Arenas – Puerto Natales

De ochtend erna de stad zelf verder verkend en onder meer een lokale markt bezocht en de wisseling van de wacht bij het presidentieel paleis meegemaakt. In de middag een 3½ uur durende vlucht naar Punta Arenas, met een tussenstop in Peurto Montt. In Punta Arenas werden wij afgezet bij het busstation voor de 3 uur durende busrit naar Puerto Natales.

Torres del Paine Nationaal Park

Torres del Paine Nationaal Park bezocht met o.a. een stop bij de Milodon cave, verschillende lagoons (meren), een waterval en ijsrotsen. De lunch was inbegrepen. Wij verbleven in een hotel buiten het nationaal park. De ochtend erna hebben we een trekking gemaakt naar een berg in het park. In de middag de buurt verkend en mooie natuur met meren, paarden, eenden etc. gezien.

El Calafate

De middag erna werden wij afgezet bij de bus voor de 5½ uur durende rit naar El Calafate. We laten Chili achter ons en rijden de grens over naar Argentinië. De dag erna een ander hoogtepunt bezocht, de Perito Moreno, één van de grootste actieve gletsjers, die eindigt in een fjord. Vanaf houten terrassen kan dit wonder van de natuur aanschouwd worden. Het blauwe ijs is een genot voor het oog. Een spektakel als het ijs afbreekt en in het water stort! Een bootreis gemaakt om de fjord van dichtbij te zien. De dag erna de stad zelf verkend.

Ushuaia

De dag erna de 1 uur durende vlucht gemaakt naar Ushuaia, meer bekend als het Vuurland, het einde van de wereld, het zuidelijkste punt van de wereld. In de middag hebben we een boottocht met een catamaran over het Beagle kanaal gemaakt, waarbij zeeleeuwen en aalscholvers aanschouwd konden worden. De dag erna per 4WD een tocht gemaakt door het zuidelijke Andes gebergte, inclusief BBQ lunch in een schuilhut. De tocht was spectaculair vanwege het rijden door water, modderige wegen etc. 

De middag erna vlogen we in 3 uur naar Buenos Aires.

Iguazú watervallen

De dag erna de 1½ uur durende vlucht gemaakt naar Iguazú. Het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay bezocht. De bruisende stad, die door veel Brazilianen wordt bezocht, verkend. De dag erna de Argentijnse kant van de Iguazú watervallen in het Iguazú Nationaal Park bezocht, dat in een subtropisch regenwoud ligt. Een boot excursie gemaakt tot vlakbij het watergeweld. Gelukkig was het niet erg om een beetje verkoeld te worden door het water in de hitte van 33 graden Celsius. De dag erna de Braziliaanse kant van de Iguazú watervallen bezocht. Spectaculair om het watergeweld van de andere kant te aanschouwen en bijna aan te kunnen raken. De dag erna de vlucht naar Buenos Aires gemaakt.

Buenos Aires

De dag erna een city tour gemaakt, mooie gebouwen, parken, leuke sfeer. In de avond een diner met tangoshow bezocht en de dag erna de bruisende drukke stad verkend. Op de laatste dag volgen we in 13 uur rechtstreeks naar Amsterdam met een avondvlucht van KLM.

Een perfect georganiseerde rondreis, waarbij de verhouding prijs-kwaliteit goed was en bestond uit:

  • 3 á 4 sterren hotels, alle in het centrum gelegen
  • 5 binnenlandse vluchten, met grote vliegtuigen
  • excursies
  • alle transfers
  • entreekaarten voor de nationale parken
  • bustickets
  • 3 x een lunch en 1 x een diner met tango show

 

Sharda Ramcharan & Parmanand Gahar

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text