BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit USA

Rondreis door het noordoosten van de USA

Nadine Derikx over een reis in USA op 28 november 2014

Nadine Derikx werkt bij VakantieXperts in Deurne. Zij bezocht haar favoriete vakantieland. Dit is haar reisverhaal.

Al ruim 14 jaar ben ik werkzaam in de reiswereld en de USA is 1 van mijn favoriete landen. Deze keer reis ik naar de oostkant. New York, Washington, Philadelphia en the Amish Country staan op het programma.

Op weg met de huurauto

Op 31 augustus is dan eindelijk het moment dat wij per Delta Airlines in iets meer dan 7 uur vliegen, voet aan de grond zetten in New York JFK Airport. Na de douaneformaliteiten en het ophalen van de bagage hebben wij de Airtrain genomen naar de Rental Car en hotel Shuttle Area, waar wij onze huurauto hebben opgehaald.

Dankzij het navigatiesysteem (dat ons in eerste instantie de verkeerde richting op stuurde) konden wij op weg, in de richting van Philadelphia. Allebei hadden wij nog niet eerder gereden in Amerika, dus het was goed opletten hoe het allemaal gaat en hoe hard je mag rijden. Wij hadden eenTollpass gehuurd, dus konden doorrijden bij elk tolpoortje omdat de kosten middels de creditcard worden afgerekend. 

Philadelphia 

Na New York City is de metropool Philadelphia met 5 miljoen inwoners het grootste stedelijke gebied in het oosten van de VS en het op 4 na grootste van het land. Tot het belang van de metropool van de ‘broederliefde’ draagt, naast de historische rol in de onafhankelijkheidsstrijd, de rijkdom aan instellingen voor en kunst en cultuur bij.

Elke Amerikaanse staat bezit een motto. Dat van Pennsylvania luidt: ‘America starts here’. Want in de grote stad Philadelphia stond de wieg van de VS. Op 4 juli 1776 riep het Congres hier de onafhankelijkheid uit. Deze verklaring die naast de in 1787 eveneens in Philadelphia aangenomen grondwet tot de belangrijkste documenten uit de geschiedenis van de VS hoort, stond aan het begin van de dynamische ontwikkeling van het land tot wereldmacht.

Philadelphia is ook bekend om de Rocky films die hier in de jaren 70/80 en 90 zijn opgenomen. De trappen van het Philadelphia Museum of Art zijn een van de bekendste scènes uit the films. Rocky rende deze trappen regelmatig op tijdens zijn training. Na zijn wereldtitel is Rocky gë-eerd met een standbeeld boven op de Rocky steps.

Wij hebben in Philadelphia een Hop on Hop off tour gedaan, omdat wij maar 1 dag hier zijn en zoveel mogelijk mee wilden krijgen. In die ene dag hebben wij een goede indruk gekregen van Philadelphia, het is ook een stad met veel Nederlandse invloeden vinden wij. Door de wijken waar de huizen staan met een klein trappetje naar de voordeur, zeer nostalgisch.

Philadelphia heeft een rijke geschiedenis en is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het staat bekend als grote industriestad, dit klopt. Maar er is zoveel meer. Ik zeg, Philadelphia niet overslaan in het oosten, hier zijn ook vele films en series opgenomen en denk zeker aan het wereldberoemde nummer ‘Streets of Philadelphia’ van Bruce Springsteen.

Washington D.C.

Tegen 8 uur in de avond arriveren wij bij ons (bij Travel Trend) geboekte hotel Helix in Washington D.C. Dit 3 sterren hotel ligt vlak bij het toeristische gedeelte van de stad. Het is een modern hotel met een goede service. Het hotel biedt valet parking, echter tegen hoge kosten ad $42 per nacht. Er zijn meerdere parkeerplekken in de buurt die voordeliger zijn, dan moet je echter even op zoek en een stukje lopen.

De hoofdstad van de Verenigde Staten, de stad die de president zijn thuis mag noemen. De stad waar de machtigste regering ter wereld gezeteld is. Ook de stad waar vele musea, het Capitool etc. gratis te bezichtigen zijn. Vestigingsplaats van nationale en internationale verenigingen en organisaties, beroemde musea en culturele instellingen, trekpleister voor bezoekers uit alle landen, telt 600.000 inwoners en is zelfbewust en mondain, zonder protserig te zijn.

Wij gaan als eerste op naar The White House. De woning van Barack Obama en naar zeggen het best beveiligde huis ter wereld. Een rondleiding is helaas niet meer mogelijk, maar er mogen zeker foto’s gemaakt worden. Na het Witte Huis besloten wij om een stuk van the National Mall (de museum boulevard tussen Lincoln Memorial en het Capitool) te belopen en zien hoe ver we zouden komen. Ik ben zelf niet erg kapot van musea, maar het National Museum of American History is zeer de moeite waard. Van de diverse oorlogen, het vroeger en nu, tot 9/11 attacks, alles is hier terug te vinden.

Na een rondleiding bij het Capitool willen we toch nog naar Arlington Cementry. Deze begraafplaats van de hoofdstad ligt in de staat Virginia. Een kleine 20 minuten met de metro en we staan op de begraafplaats, deze is ook immens groot. De bekendste graven zijn van de Kennedy Family, de omgekomen passagiers van de Pan Am vlucht. Diverse oorlogsslachtoffers. En ook een bezienswaardigheid is het graf van de onbekende soldaat. Dit wordt nog dagelijks bewaakt en om de zoveel tijd is er een wisseling van de wacht.

Amish Country

Nu via een prachtige route gaan we op weg naar Lancaster, richting de Amish. In het plaatsje Bird-in-Hand nemen wij onze intrek in het Amish Country Motel, charmant plekje aan de doorgaande weg door Dutch Penssylvania. Je ziet hier de Amish voorbij gaan in hun buggy’s, te voet of op de step. Bij het hotel konden wij een complimentary bustour naar de Amish boeken, erg leuk, maar wel erg commercieel. Een buggytour hadden wij uiteindelijk denk ik wel veel leuker gevonden om ook enkele panden binnen te bezoeken. Maar dat is achteraf, we hebben toch veel opgestoken.

De Amish leiden met hun oude tradities en waarden een teruggetrokken bestaan. Ze gebruiken geen elektriciteit, rijden in plaats van in een auto met paard en wagen als ze op bezoek gaan of gaan winkelen, bewerken hun velden met echte paardenkrachten en kleden zich in eenvoudige kleding, die met haken en ogen in plaats van met ritsen of knopen wordt gesloten.

New York

New York City en meer in het bijzonder Manhattan vormen een wereld op zich. Wij hebben gelogeerd in het moderne Ameritania hotel (via Travel Trend geboekt) op de hoek van West 54 Street en Broadway. Hartje Manhattan, prachtig hotel met goede service. De allerbelangrijkste highlights hebben wij naar onze mening wel gezien. Met de New York Pass hebben wij vooraf al veel entrees betaald. We zijn begonnen met een musical: The Jersey Boys, prachtig om dit in New York te mogen kijken.

Gound Zero met het 9/11 Monument en Museum, uren kun je hier rondlopen om alles te bekijken. Erg indrukwekkend en veel koude rillingen en kippenvel momenten. St. Pauls Church is sinds 9/11 een begrip geworden door de opvang van de vele reddingswerkers.

Met de boot langs Lady Liberty en een bezoek aan Ellis Island, waar de immigratie vroeger begon. Vanaf het water een prachtig uitzicht op de Skyline van Manhattan. Naar het observatiedek van de Empire State building in de vroege ochtenduren. Prachtige vergezichten over New York, daarna fietsend door Central Park, winkelen bij Macy’s en een top uitzicht ‘by night’ op the Top of the Rock. Schitterend!

Ontbijten in Chinatown, lopen door de belangrijkste straten van Little Italy en Soho. Wandelend over de Brooklyn Bridge en eindigen in Greenwich Village, waar vele films en series zich afspelen, en Meatpacking District.

Rondleiding door Yankee Stadium in the Bronx, wandeling over Lexington Avenue en weer terug naar het hotel om ’s avonds onze geweldige reis af te sluiten met een Yankee Game, dus weer terug naar de Bronx. Te gek om dit mee te maken en absoluut een koopje als het je niet uitmaakt om in de bovenste ring te zitten. Heel goede sfeer… ook al hebben ze verloren.

Laatste dag nog naar Madison Square Garden en Grand Central Station. Laatste souvenirs en kadootjes op de kop tikken en weer op met de Metro naar JFK Airport. Zwaar beladen zouden wij de trappen bij de metro weer af moeten, maar een van onze concierges in het hotel liep mee tot aan de gate. Service gaat ver in Ameritania hotel!

Amerika, we komen graag nog eens terug!

Enthousiast geworden? Leest u dan de beschrijving van de rondreizen The Capital Region en City Highlights by Train USA.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text