BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Chili

Per 4WD door Patagonië

Leon & Ina, Maayke en Rian over een reis in Chili op 23 maart 2015

We hebben de reis Transpatagonia Overland gemaakt. Een aanrader! Deze reis hebben wij geboekt bij Toerkoop Reisburo Columbus in Schijndel.

Start in Santiago de Chile

Met z’n vieren vertrokken we op 13 december 2014 vanaf Schiphol naar Panama, waar we maar 2 uur hoefden te wachten op onze vlucht naar Santiago de Chile. Midden in de nacht werden we daar opgewacht door Daniel, onze gids in Santiago, die ons snel naar ons hotel bracht. We konden nog een paar uurtjes slapen, heerlijk! De dag genoten van Santiago met een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

De volgende dag doorgevlogen naar Puerto Montt, waar we even moesten wachten op onze auto (4WD Toyota Runner). Maar het was het wachten waard. Wat een geweldige auto! Daar hebben we plezier van gehad tijdens de reis.

Aardverschuiving

We konden direct door naar Petrohue. Van de voet van de vulkaan Osorno gingen we verder naar Argentinië (Bariloche) en terug naar Chili (Futaleufú en Puyuhuapi). Prachtige landschappen, wegen die goed te berijden waren met de Toyota, tot we geconfronteerd werden met een aardverschuiving. We konden vanaf Puyuhuapi even niet verder. De plaatselijke reisagent en de mensen van het hotel hebben erg hun best gedaan om informatie te krijgen en ons te helpen en gelukkig konden we aan het eind van dag 2 in El Pangue, door naar Coihaique. Een spectaculaire rit over modder, klei, gravel en grind en via haarspeldbochten kwamen we bij het volgende hotel waar we rond 22.00 uur echt nog wel een hapje konden eten.

Van pampa’s tot gletsjers

Via het Lago General Carrera naar Puerto Guadal, waar we een overnachtingsplek hadden die bijna te mooi is om waar te zijn. Uitzicht over het meer en op de noordelijke ijsvlakte, prachtig! En een bezoek aan de marmergrotten is zeker een must. Geweldige tocht over het immens grote meer naar de Capilla de Mármol.

De volgende dag terug naar Argentinië, waar we kennis maakten met de winderige pampa en de guanaco’s en nandu’s.

Een van de hoogtepunten van onze reis was toch wel De Perito Moreno gletsjer. Vanuit het gezellige plaatsje El Calafate konden we gemakkelijk de gletsjer bereiken. Wat een natuurgeweld. Prachtige kleuren en uitzichten. Ogen en oren en tijd tekort!

Sprookjesachtig Torres del Paine

En het volgende hoogtepunt diende zich alweer aan. Verder over de gravelwegen en langs de fantastische uitzichten naar een van de meest sprookjesachtige natuurgebieden die we ooit gezien hebben: Torres del Paine. Adembenemende uitzichten, niet te beschrijven kleuren van watervallen en meren. Volop genieten.

De laatste etappe ging naar Punta Arenas. Onderweg een bezoek aan de pinguins in Otway. In Punta Arenas konden we onze auto weer inleveren en na een overnachting, werden we naar het vliegveld gebracht voor onze terugvlucht naar Santiago.

Tot slot

We hebben steeds goede hotels gehad en de auto was fantastisch en zeker nodig voor deze reis. Het was een vermoeiende reis, veel kilometers, veel indrukken, lange dagen maar het was beslist de moeite waard. We hebben ervan genoten! En we hebben ons verblijf in Chili nog even verlengd met een paar dagen chillen op een ranch in een plaatsje ten noorden van Santiago, zodat we nog even de tijd hadden om uit te rusten en alle ervaringen goed op ons in te laten werken.

Leon & Ina, Maayke en Rian

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text