BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (4)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (1)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Canada

Rondreis Canadese Rocky Mountains

Angelique Hartman over een reis in Canada op 30 december 2014

In september ben ik op studiereis naar de Canadese Rocky Mountains geweest. Kort samengevat zag de reis er als volgt uit: vanuit Calgary zijn we met huurauto’s naar Banff gereden, waar ons Rocky Mountains avontuur begon. Via de Icefields Parkway, die bij elke bocht een werkelijk adembenemend uitzicht biedt, bereikten we vervolgens Jasper. Hier zijn we aan boord gegaan van de luxe Rocky Mountaineer trein en beleefden we een spectaculaire tweedaagse treinreis naar Vancouver. Dit is mijn reisverslag.

Air Canada

De vluchten werden uitgevoerd door Air Canada, vanaf Brussel naar Montreal en door naar Calgary. Net voor vertrek begon er een staking van het bagagepersoneel waardoor er gelijk al een flinke vertraging ontstond en hierdoor de vlucht in Montreal werd gemist. Toch is dit goed om mee te maken, want dit kan onze klanten ook overkomen. Het was dus erg prettig om te ervaren dat Air Canada er alles aan deed om onze groep toch zo snel mogelijk in Calgary te krijgen.

Hertz autohuur

In Calgary stonden drie auto’s van Hertz op onze groep te wachten, een jeep, een minivan en een full-size. Hier werd het ons ook gelijk duidelijk dat je altijd goed moet checken wat de behoeften van klanten zijn, qua ruimte voor passagiers en vooral ook bagage. Een upgrade naar een groter type is soms echt geen overbodige luxe. Met vier personen kun je makkelijk in een fullsize auto, maar dan passen er geen 4 koffers meer bij! Nu ik dit zelf heb ervaren, kan ik Travel Trend klanten beter over hun huurauto adviseren.

Banff

We besloten om niet via de Highway 1 naar Banff te rijden maar via de 1A, beter bekend als de Bow Valley Trail. Een mooie en rustige route langs de Bow River en door kleine gehuchtjes als Ghost Lake. In Banff stegen we met de Gondola naar 2281 meter hoogte. Vanaf hier heb je het beste uitzicht over Banff National Park, het oudste nationale park van Canada. In de zomer zijn hier talloze wandelroutes voor alle niveaus, over de beboste hellingen en alpenweiden met uitzicht op de vele toppen van de Rocky Mountains. Ook is Banff een goede plek voor wildlife excursies. In Banff proef je de sfeer van een echte wintersportplaats, zo zijn de hotels bijna allemaal in de typische chaletstijl. ’s Avonds hebben we het luxe Fairmont Banff Springs Hotel bekeken, waar we na een rondleiding genoten van een heerlijk diner.

Icefields Parkway

De rit over de Icefields Parkway was een van de hoogtepunten van de reis. De Alberta Highway 93 van Banff naar Jasper, beter bekend als de Icefields Parkway, is met 230 km een van de mooiste bergwegen ter wereld. Met zo’n 25 graden, buitengewoon voor deze periode, reden wij langs meren, rivieren, bergen met eeuwige sneeuw, vele gletsjers en de indrukwekkende bergmassieven van de Rocky Mountains. Halverwege de rit stapten we in de ‘Ice Explorer’ voor een tochtje over de Columbia Icefields.

Bij de meeste Travel Trend rondreizen door het westen van Canada is de Icefields Parkway standaard in het programma opgenomen. Dit zijn de bestsellers:

Rocky Mountaineer

In Jasper werden de auto’s ingeruild voor de trein. En niet niet zomaar een trein! De Rocky Mountaineer doorkruist de Canadese Rockies en komt op plekken waar andere vervoermiddelen niet kunnen komen. We werden goed in de watten gelegd met de Goldleaf service. Dit houdt in dat je vanuit je stoel kunt genieten van het uitzicht door het geweldige panorama dak. Tevens zijn alle drankjes inbegrepen en is er een apart restaurantgedeelte voor het ontbijt en de lunch. We zijn in twee dagen via Kamloops naar Vancouver gereisd. Wat een geweldige ervaring! De Rocky Mountaineer heeft diverse routes en deze zijn allemaal te boeken bij Travel Trend. In de bijzondere rondreizen Mountain Rails & Alaskan Cruise en de Rail & Sail zijn trajecten met de Rocky Mountaineer onderdeel van het programma.

Vancouver

De laatste dag stond in het teken van ‘Explore Vancouver in 24 hours’ en dat is aardig gelukt. Met een privé trolley bezochten we het Capilano Park, Grouse Mountain, Granville Island en Gastown. Als afsluiter werd een fietstour door Stanley Park gemaakt. Dat was heel leuk om te doen. Als laatste vervoermiddel tijdens deze studiereis werd gekozen om met de metro naar het vliegveld te gaan. Een echte aanrader, want in 25 minuten sta je het vliegveld in hartje Vancouver voor zo’n 5 dollar p.p.

Tips

  • Vanaf juni 2015 vliegt Air Canada onder meer van Amsterdam naar Vancouver en Calgary, met een tussenstop in Londen of Toronto. Het is dan dus niet meer nodig om vanuit Brussel te vertrekken.
  • Absolute must sees in de Canadese Rocky Mountains: Lake Louise, Peyto Lake en de Athabasca watervallen.
  • De koers van de Canadese dollar is momenteel zeer gunstig, waardoor de reizen een aantrekkelijke prijs hebben en uw uitgaven ter plaatse voordelig zullen uitvallen. Maak in 2015 een reis naar Canada!
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text