BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (15)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Canada

Rondje minder bekend West Canada

Will Korb-Verheijen over een reis in Canada op 13 juli 2022

Juni 2022: Eindelijk we kunnen weer…..

Wel even rustig gaan zitten voor de Arrive Canada app en de Esta (ook voor de VS omdat ik na de Camperrondreis nog een week een cruise naar Alaska ga maken)

De vliegreis

Nu het op Schiphol steeds vaker spannend is om tijdig je vlucht te halen, overnachten we in het Mercure Terminal Hotel in Lounge 3 op Schiphol. ’s Avonds kunnen we onze bagage al droppen en door de security en paspoortcontrole. We vliegen met Air Canada maar dat wil wel zeggen met een overstappen in Frankfurt. ’s morgens wandelen we in 20 minuten door de Schengen controle naar Lounge 1 voor vertrek.

We komen aan tijdens stromende regen in Vancouver. Daar gaat alles geautomatiseerd en binnen n half uur staan we zonder ambtenarij buiten. Met de taxi is het slechts 20 minuten naar Hotel Barclay in Robson Street. Een heel basic hotel maar schoon en een heerlijk fris ruikend (was opvallend) bed. Omdat het weer zo nat en somber was even een hapje eten buiten de deur en lekker slapen.

Tja, en dan ben je om 6 uur lokale tijd al helemaal wakker.

Rondje camper vanuit Vancouver

We hebben de app van Mobi fietshuur gedownload en om de hoek van ons hotel een fiets genomen. Om 7 uur door de straten van Vancouver, Gastown, Chinatown en langs de haven door naar Stanley Park. De watervliegtuigjes gaan af en aan en de stad komt tot leven.

Later die ochtend worden we opgehaald door verhuurmaatschappij Fraserway, bij Hotel Blue Horizon aan de overkant van ons hotel.

Om een uur of 2 rijden we met onze campervan Vancouver uit. Een goed manoeuvreerbare Ford Tribute camper met alles erop en erin. Omdat we al eerder in Canada waren hebben we nu een vrij onbekend rondje gemaakt. Hope, Oyosoos, Kelowna, Kamloops, Cache Creek, Lillooet, Pemberton, en Squamish. Via de wijnroute gaan we de bergen in en dan via de Sea to Sky (maar dan omgekeerd) weer terug naar Vancouver. Prachtige vergezichten, druivenvelden, meren, rivieren, watervallen, bergen met besneeuwde toppen, dennenbossen, één beer, adelaars, kampvuurtjes, prachtige camperplaatsen aardige en nieuwsgierige Canadezen kortom ontzettend genoten van deze 1500 km in 10 dagen. Veel gestopt onderweg en vaak even een wandelingetje naar een highlight of prachtig viewpoint.

Cruise Alaska

Aansluitend nog een cruise naar Alaska! Ook daar weer verrast door de prachtige Inside Passage. Bergpieken, fjorden, adelaars, walvissen, gletsjers…….we blijven genieten, ‘n hele week lang met als hoogtepunt voor mij de Hubbard gletsjer waar het schip zich in 1 1/2 uur om de as draait zodat we alle tijd hebben om het oorverdovende geluid van het vallende ijs en het prachtige blauw van de Gletsjer in ons op kunnen nemen. 

Deze Inside Passage is ook mooi te doen van Prince Rupert naar Port Hardy. Een prachtig gedeelte om een heel goede indruk te krijgen van dit bijzondere stukje Canada.

Na aankomst in Vancouver met de skytrain in een klein half uurtje naar de airport. Het zit er weer op, Wat hebben we genoten.

Groetjes Will

D-reizen Horst 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text