BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (4)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (1)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Brazilië

Van samba tot jungle in Brazilië

Floor en Rob Rijvordt over een reis in Brazilië op 8 augustus 2013

Deze reis is geboekt bij Zonvaart Reizen. 23 juni 2013 vertrokken wij naar Rio de Janeiro. Dit is een geweldige stad met vele bezienswaardigheden. Wij zijn o.a. op de Corcovadoberg geweest met het imposante Christusbeeld. De weg er naar toe met het treintje (inclusief samba muziek) is een belevenis op zich. Ook de trip per kabelbaan naar de Suikerbrood is indrukwekkend. Een aanrader (heel bijzonder) zijn de trappen van Selarón; een kunstenaar die een trap bekleed heeft met tegeltjes die hem opgestuurd werden vanuit de hele wereld, dus ook uit Nederland. Zie foto.

Indrukwekkende watervallen

Vervolgens zijn we 3 dagen bij de Foz de Iguacu watervallen geweest. Geweldig grote watervallen die schijnbaar 10 keer zo hoog waren omdat er zo ontzettend veel regen was gevallen. We hebben gelogeerd in Hotel Das Cateratas. Dit hotel kunnen we bijzonder aanbevelen vanwege de ligging, de kamers en de service.

Pantanal

Vervolgens stapten we op het vliegtuig naar de Pantanal , voor een verblijf van 4 dagen. We dachten daar veel dieren te gaan zien maar dat viel tegen vanwege het hoge water. Onze Ecolodge was bijzonder. Gelegen midden in de natuur met een bijzonder vriendelijke gastheer en gastvrouw. Alles wat op tafel kwam was zelf gekweekt van eigen land. We hadden het gevoel alsof we thuis waren. Hier hebben we veel gedaan zoals paardrijden, wandelen en varen. In één woord: genoten in Refugio Da Ilha.

Cruise door de Amazone

Op naar Manaus en na een overnachting in het Tropical Manaus Resort hadden we een 4 daagse Clipper Premium Cruise geboekt. Varen over de Rio Negro rivier, wat een belevenis. Met sloepen gingen we 3 keer per dag erop uit. We zijn bij de reuze waterlelies geweest, we hebben op Piranha gevist, een indianendorp bezocht, een junglewandeling gemaakt en we hebben prachtige zonsondergangen gezien. Alles was goed verzorgd met heerlijk eten, een prima bemanning, schone hutten en een prachtige boot.

Recife

Na de vele (vermoeiende) vlieguren en de vele dingen die we gedaan hebben gingen we nog een paar dagen naar Recife om uit te rusten voor we weer -op 11 juli- naar huis vlogen. Brazilië is een prachtig land met vriendelijke mensen en  de reis was voor ons geweldig. Travel Trend en Zonvaart Reizen bedankt. Met vriendelijke groet Floor en Rob Rijvordt

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text