BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (4)
Argentinië (8)
Australië (11)
Bahama's (2)
Bali (4)
Barbados (1)
Bolivia (2)
Botswana (2)
Brazilië (2)
Cambodja (2)
Canada (13)
Chili (10)
Colombia (3)
Costa Rica (3)
Cuba (2)
Dubai (3)
Ecuador (6)
Florida (5)
Hawaii (3)
Hongkong (1)
India (2)
Indonesië (7)
Japan (3)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (3)
Maleisië (3)
Mauritius (1)
Mexico (1)
Myanmar (3)
Namibië (5)
Nieuw-Zeeland (6)
Oeganda (1)
Oman (4)
Peru (4)
Rwanda (2)
Seychellen (1)
Sri Lanka (4)
St. Lucia (1)
Sumatra (2)
Suriname (3)
Taiwan (2)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (4)
USA (18)
Vietnam (4)
Zimbabwe (2)
Zuid-Afrika (11)
Een review uit Hongkong

Per camper van Sydney naar Cairns

Casper en Marion Naber over een reis in Hongkong op 24 maart 2015

Alweer dertien jaar geleden zijn we onze dochter in Sydney gaan bezoeken en hebben zo kennis gemaakt met dit prachtige en bijzondere land. Toen hebben we gereisd met de camper van Sydney via Melbourne, Adelaide naar Alice Springs. Dit jaar ging een nieuwe wens in vervulling. Weer reizen met een camper, maar nu van Sydney naar Cairns, de oostkust.

Sydney

Na de – altijd toch wel verre en daardoor vermoeiende – reis van ongeveer 24 uur kwamen we in Sydney, waar we 3 dagen bleven. Sydney was weer een feest van herkenning. De prachtige haven, het Opera gebouw, de boten op Circular Quay enz. Het is een prachtige stad.

De derde dag moesten we helaas in de stromende regen de camper ophalen aan de zuidkant van Sydney en was het een uitdaging om door de stad, aan de linker kant van de weg, naar het noorden te rijden. Gelukkig hadden we van de taxichauffeur, die ons bracht naar de verhuurder Apollo, de gouden tip gekregen een GPS te vragen. Hiermee was het rijden door de stad geen uitdaging meer. De GPS heeft ons de gehele reis overal gebracht en de gelegenheid gegeven ongezien wegen te berijden omdat we altijd weer geleid werden naar de eind bestemming voor die dag.

Plannen van de reis

De reis van Sydney naar Brisbane bestond uit veel rijden, langs vaak drukke wegen en stranden. De drukte kwam met name doordat het laatste vakantieweek van de Australiërs zelf was. We hadden onze planning gemaakt, maar merkten dat we ons toch wel wat vergist hadden in de grote afstanden. Hierdoor moesten we een aantal plannen naar de binnenlanden laten vallen.

Na Brisbane werd het steeds meer wat we er van verwacht hadden. We gingen naar Fraser Island voor 3 dagen en maakten een spectaculaire dagtocht over hobbelige zandpaden langs prachtige zoetwater meren en het tropisch regenwoud. In Hervey Bay stonden we aan het strand en zagen we aan het begin van de avond een enorme zwerm vleermuizen overkomen.

Krokodillen, schildpadden en een platypus

Het plan naar Great Barrier Reef te gaan kon helaas niet worden uitgevoerd door te veel wind gedurende de gehele reis. Op verschillende plaatsen kregen we steeds de mededeling dat de zee te onrustig was.

Daarvoor in de plaats kwamen genoeg ander zaken. Bezoeken van een krokodillenfarm. Prachtige landschappen, watervallen, kratermeren in het Atherton Tableland. Daar hebben we, na een tip van een local, ook in een kreek de platypus gezien samen met tientallen waterschildpadden.

In Cairns maakten we één dag mee dat het zo hard regende dat het leek alsof de camper constant in de wasstraat stond. Gelukkig beperkte zich dat tot die ene dag en konden we de volgende dag toch met de trein naar Kuranda. Een tocht met prachtige uitzichten en twee grote watervallen waarvan de Barron Falls de meeste spectaculaire was, mede omdat er veel regen was gevallen.

Cape Tribulation

De laatste dagen in Australië hebben we besteed aan het prachtige regenwoud op weg naar Cape Tribulation. We maakten met een gids een tochtje op de Daintree river en zagen enkele krokodillen in het wild. Ook vertelde hij allerlei wetenswaardigheden over het woud en zagen we, door hem, nog een prachtige groene boomkikker. Na de overtocht over de Daintree river kwamen we in het gebied wat bekend is als het oudste regenwoud ter wereld. In één woord: prachtig.

Helaas moesten we daarna terug naar Cairns omdat onze tijd er op zat. De laatste dag hebben we besteed aan een rustdag op het mooie strand van Palm Cove.

Hectisch Hong Kong

Op de terugweg naar Nederland hadden we 3 dagen in Hong Kong ingepland. Hoewel we wel een boekje over Hong Kong hadden gekocht waren we niet geheel voorbereid op wat we zouden tegenkomen. We werden op het vliegveld opgehaald door een goed bedoelende, maar erg drukke Chinees, die meerdere malen ons probeerde gerust te stellen om allerlei redenen.

Na Australië is Hong Kong overweldigend. Wat een massa mensen, wat een drukte. Het was absoluut een grote overgang die we echter niet hadden willen missen. Alles bleek goed georganiseerd en de stad is uitzonderlijk schoon. Het was Chinees Nieuwjaar en daarom nog drukker dan anders. We maakten het vuurwerk aan de haven mee met een onbeschrijfelijke hoeveelheid mensen. Na afloop werd de mensenstroom uitzonderlijk goed begeleid door de politie waardoor er niets mis ging.

Tip: BIG bus

We maakten de gelukkige keus om een BIG bus arrangement te kopen waardoor we drie verschillende tochten door Hong Kong konden maken We konden uit- en opstappen waar we wilden. Hierdoor hebben we veel gezien in de relatief korte tijd die we hadden.

Aan het einde van de derde dag werden we keurig opgehaald bij ons hotel en naar het vliegveld gebracht. De 12,5 uur vliegen naar huis was weer even doorkomen.

We kijken terug op een prachtige reis die veel meer heeft gegeven dan je kan opschrijven of vertellen.

Groeten Casper en Marion Naber.

Deze reis is geboekt bij VakantieXperts Gloudemans in Roosendaal.

 

AUSTRALIE

Bulkende hoge golven die wit schuim achterlaten op het goudgele zand
Onder een wolkeloze hemel met een hete zon op het land
De stilte, die verbroken wordt door gezang van vogels, rijk van kleur
Roepen en herkennen elkaar aan een speciale geur.

Boomstammen, loodrecht, wit en kaal
Een apart gezicht allemaal
Aan de andere kant van de wereld is het goed toeven
Heerlijk om die sfeer te proeven.

Ondanks dat de vochtige hitte je overmant
Heb ik aan dit land mijn hart verpand
Heel veel bossen, watervallen, mangroven en mooie meren
Alles ruim, groen, stil, niets kan mij meer deren.

Marion Naber-Kemper