BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (15)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Thailand

Op solo reis door Thailand

Joëlle Remmerswaal over een reis in Thailand op 21 januari 2022

Na lang wachten en maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zo ver…mijn eerste solo reis gaat beginnen! Op 9 oktober 2018 arriveer ik in Bangkok en gaat mijn Thaise avontuur van start.

Bangkok

Ik begin mijn reis met een aantal dagen Bangkok. Mijn accommodatie is centraal gelegen, waardoor de meeste bezienswaardigheden op loopafstand zijn. Lopend en met behulp van Google Maps ga ik op ontdekking door de stad. Het duurt maar enkele seconden voordat ik doorheb dat er minstens evenveel tempels in de stad zijn als 7-elevens! Op elke hoek van de straat zie ik wel een gigantisch gebouw dat mooi versierd is met grote standbeelden, spierwitte muren en gouden daken. Ik bezoek de meest prachtige tempels. Vooral de Wat Pho (tempel van de liggende Boeddha) en de Wat Phra Kaew (tempel van de smaragdgroene Boeddha) hebben veel indruk op mij gemaakt. Wat een kleuren en details… ik heb mijn ogen uitgekeken.

Khao Yai Nationaal Park

Vanuit Bangkok reis ik via Pak Chong verder naar Khao Yai Nationaal Park. Het park bestaat grotendeels uit (regen)woud en graslanden en is het eerste nationale park van Thailand. Onder leiding van een gids ga ik met een kleine internationale groep per pick-up richting de jungle. Onze gids is erg enthousiast en geeft veel informatie. In de ochtend maken wij een jungle trekking en gaan op zoek naar dieren. Wanneer we iets horen wordt direct de telescoop erbij gepakt om het dier van dichtbij te kunnen zien. Wij zien neushoornvogels, een giftige slang, een schorpioen en gibbons. In de middag bezoeken wij twee watervallen en genieten van de mooie omgeving. Wat leuk om deze excursie in een internationale groep te maken.

Sukhothai Historical Park

Prachtige tempelruïnes in de oude koningsstad Sukhothai, daarvoor wil ik naar Sukhothai Historical Park! Binnen de stadsmuren (ongeveer  drie vierkante kilometer) staan 26 tempels en de overblijfselen van het koninklijk paleis. Per fiets en met een aangenaam briesje door mijn haren ontdek ik het Historical Park. Ik fiets langs grote kronkelende bomen, vijvers waarin de reflectie van de tempels te zien is en prachtige tempels met door ouderdom zwartgeblakerde stenen. Het park is mooi onderhouden en er zijn voldoende schaduwplekken om tussendoor verkoeling te zoeken en te genieten van de uitzichten. Ik ben betoverd door de schoonheid van dit prachtige park en alles wat er te zien is. Sukhothai vind ik dé verrassing van Thailand.

Chiang Mai

Ik vervolg mijn reis naar Chiang Mai waar vanuit veel leuke excursies te maken zijn. Ik bezoek in internationale groep een olifantenproject en krijg de kans de olifanten te voederen en te wassen in de rivier. Tijdens het wassen zijn ze erg ondeugend en sproeien ze ons constant nat. We hebben geluk want er is ook een baby olifantje van een maand oud te zien. Ontzettend schattig! Wat zijn deze dieren lief en wat een geweldige ervaring was dit. Verder maak ik tijdens mijn verblijf in Chiang Mai een hike door het Doi Inthanon gebied, onder leiding van een gids. Onderweg lopen we langs watervallen en krijgen we onze lunch, à la Expeditie Robinson, geserveerd uit een bananenblad. Bergopwaarts is het behoorlijk klimmen en klauteren maar eenmaal boven maakt het mooie uitzicht over de vallei alles goed. Tijdens een bezoek aan Chiang Mai mag je de ommuurde oude binnenstad niet overslaan. Deze is erg mooi en de moeite waard om op eigen gelegenheid te ontdekken. Er zijn veel tempels te zien en er hangt een gezellige sfeer.

Ao Nang

Eindelijk even relaxen na al het moois wat ik de afgelopen tijd heb gezien en meegemaakt. Ao Nang is een gezellige plaats met op de boulevard veel winkels, restaurants en ontelbaar veel massagesalons. Ik heb dan ook meerderen malen genoten van een heerlijke én betaalbare massage. Vanuit Ao Nang zijn veel excursies te maken naar paradijselijke eilandjes in de omgeving. Op deze eilandjes kun je niet overnachten maar wel zonnen, zwemmen en snorkelen. Per longboat vaar ik langs vier eilandjes en bij een aantal gaan wij aan land voor een lunch en om te zwemmen. Het ene eiland is nog mooier dan het ander en je waant je echt even in het paradijs!

Koh Tao

Overnachten op een tropisch eiland! Dit is waar ik mijn hele reis al naar uitkijk. Koh Tao is het duik- en snorkelparadijs van Thailand en alles staat in het teken van deze activiteiten. Het water is er kristalhelder en de onderwaterwereld prachtig. Ik maak een snorkelexcursie en per boot bezoeken we vijf verschillende snorkelplekken rondom het eiland. Het is net alsof ik een aquarium binnen stap en wat een serene rust heerst er onder het wateroppervlak. Ik zie veel tropische vissen en mooi gekleurde koralen. Bij Koh Nang Yuan gaan we aan land en loop ik naar het bekende viewpoint met een prachtig uitzicht (zie foto). In de avonden is er genoeg vertier en zijn er verschillende strandfeesten en vuurshows. Op mijn laatste dag verken ik per scooter het eiland en bezoek de vele viewpoints die verspreid over het eiland liggen. De uitzichten zijn indrukwekkend en een mooie afsluiter van deze fantastisch reis. ’s Avonds vertrek ik vanuit de haven per boot en vervolgens per bus richting Bangkok voor mijn terugvlucht.

Genoten!

Ik heb genoten tijdens deze reis van al het moois dat Thailand te bieden heeft. De vriendelijke bevolking, het heerlijke eten, de mooie boeddhistische tempels, de paradijselijke eilandjes en de prachtige onderwaterwereld. Een ding is zeker: ‘Het Land van de Eeuwige Glimlach’ bestaat echt.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text