BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Abu Dhabi

Combinatie Abu Dhabi en Dubai

Luc Blommaert over een reis in Abu Dhabi op 13 november 2017

 

Op maandag 16 oktober vertrok de heer Blommaert voor een mooie combinatiereis naar Abu Dahbi en Dubai. Deze reis is geboekt via zijn persoonlijke reisadviseur Cindy Ferket van de The Travel Club. Lees hier zijn ervaringen.

Aankomst In Abu Dhabi

Na een rustige vlucht kwamen we rond 20:00 uur aan in Abu Dhabi. Heerlijk relaxt door het verblijf in Business Class van KLM waar je heerlijk verzorgd wordt. Bagage was er binnen 15 minuten na aankomst al op de bagageband. Het vervoer naar het hotel was ook snel gevonden, al met al was ik omstreeks 21:15 in hotel St. Regis.

Hotel St. Regis

Wat een prachtig hotel zeg, Ik heb al veel mooie hotels gezien, maar dit was zeker zijn 5 sterren waard. Heel vriendelijk personeel die echt alles voor je willen doen, geen vraag is te veel. Op de kamer lag er een overzicht klaar van alle geboekte excursies/ transfers zowel in Abu Dhabi als ook Dubai, hierop stonden ook per dag de ophaaltijden vermeld.

Iedere avond kwam er via de receptie een email met bevestiging van de ophaaltijd voor de excursie de volgende dag. Een kleine kanttekening dat het vervoer bijna nooit er was op de tijd dat in de email vermeld stond. Meestal was dat een kwartiertje later. Nu was dat niet zo’n ramp want ik ben toch altijd op tijd klaar. Maar in het hotel werden ze wel wat zenuwachtig als ze zien dat je zit te wachten, dan komen ze al eens vragen of ze niet de agent moeten bellen waar het vervoer blijft. Zover gingen ze dus met hun service. met recht een 5 sterren hotel waardig.

Wat betreft de excursies was ik zeker niet alleen :

Al Ain:

Hier waren we totaal met 4 personen, ik zelf en een gezin uit Schotland. Gids kwam uit Egypte wist echt heel veel van de geschiedenis van UAE. Geen vraag was te moeilijk, als ie op dat moment niet het antwoord wist dan kwam ie er later in de excursie op terug. Waarschijnlijk even gegoogeld

City Tour Abu Dhabi:

Hier was ik samen met een dame uit Brazilië die een congres had gehad in Abu Dhabi en nog even wat extra van de stad wilde zien. Ook hier een gids mee uit Egypte. We werden vervoerd in een luxe sedan met veel ruimte. Zeker als je maar met 4 (inclusief chauffeur en gids) bent dan kun je evt. extra foto stops maken als dat gewenst is.

Dhow Dinner Cruise:

Hier ging het een beetje fout met de ophaaltijd welke aan mij doorgegeven was en welke aan de chauffeur van de auto was doorgegeven. Hij kwam dus 30 minuten later dan de tijd die ik op papier had staan. Op zich zat ik lekker relaxt in de lobby, maar het personeel kwam toch meerdere malen vragen of er wat mis was met mijn vervoer. De Dinner Cruise was heerlijk relaxt en eten was prima verzorgd.

Het vervoer van Abu Dhabi was ook in een luxueuze wagen, van het hotel in Abu Dhabi naar Dubai duurde ongeveer 5 kwartier lekker relaxt. Dit hotel mocht er ook zeker wezen. Maar in vergelijk met hotel St. Regis zou ik eerder 4 sterren toewijzen, maar op zich ook een heel mooi hotel en zeker mooie gelegen aan de walk in Dubai.

Citytour Dubai:

Deze werd uitgevoerd met een grote bus met ongeveer 20 mensen. Blijkbaar wordt deze excursie als halve dag excursie zonder lunch verkocht. Maar de agent van Travel Trend verkoopt deze als dag excursie met lunch. Ik was dus de enige die deze dus had.

Normaal wordt je enkel bij het hotel opgehaald en afgezet in de Dubai Mall en moet je zelf het vervoer naar je hotel zelf regelen. Ik had dit gelezen in de documentatie en had al in gedachten om een taxi terug naar het hotel te nemen. Maar tot mijn verbazing zegt de gids dat hij voor mij een lunch heeft geregeld in een Libanees restaurant in Dubai Mall. Ik mocht zelf aangeven om welk tijdstip de bus mij moest komen ophalen bij Dubai Mall om me terug te brengen naar het hotel. Na het heerlijk eten heb ik dus lekker nog wat geshopt in Dubai Mall en rond 16 uur stond zoals afgesproken de bus netjes te wachten om me bij het hotel af te zetten. Apart gevoel dat je voor 1 persoon een grote bus van 50 personen laat rijden.

Burj Khalifa en Dubai Mall:

Voor deze excursie was ik helemaal alleen, een luxueuze auto kwam me ophalen bij het hotel.  Bijzonder was dat de chauffeur dezelfde was die ook in Abu Dhabi de citytour daar gereden  heeft. Hij herkende me meteen en vond het ook bijzonder dat we elkaar opnieuw tegenkwamen. Blijkbaar rijden ze net zo makkelijk naar Abu Dhabi om daar een tour uit te voeren dan dat ze dat in Dubai doen. Aangezien ik alleen was bracht hij me netjes naar de ingang van de Burj Khalifa toren.

Ook bij deze tour stond er vermeld in de documentatie dat ik opgehaald werd bij het hotel maar dat afgezet werd bij Burj Khalifa en dat ik zelf het vervoer naar het hotel moest regelen.  Maar de chauffeur zei dat hij bleef wachten tot ik klaar was om me daarna naar het hotel terug te brengen. Ik mocht zelf de tijd afspreken wanneer ik weer terug wilde gaan. De toegang naar de 124e verdieping (uitzicht punt) stond om 10:00 uur gepland. Oftewel een van de eerste die naar binnen mogen. Dit was door de agent bijzonder goed gepland, daar op dat moment nog weinig of geen toeristen er rondlopen. Ik ben ruim 1 uur boven geweest en alles goed kunnen bekijken. Hier is ook bovenstaande foto genomen.

Zeker wel geluk had want rond 10:45 uur kwamen er een grote groep Chinezen of Japanners naar boven en je kunt je wel voorstellen hoe die op de meest onmogelijke plekjes een selfie willen nemen. Op het gemak ben ik daarna terug naar beneden gegaan, heb nog wat winkels gedaan in Dubai Mall. Omstreeks 13:30 uur stond de chauffeur netjes zoals afgesproken klaar om me terug te brengen naar het hotel. Zo met privé chauffeur is een hele luxe hoor. Ik zou met de taxi of de metro ook geen probleem gevonden hebben, maar uit en thuis gebracht worden is net zo makkelijk en een hele leuke verrassing.

Dhow Dinner Cruise:

Hier was de chauffeur netjes op tijd zoals ook door de agent aan me doorgegeven was. Er moest ook nog een dame uit Japan opgehaald worden, echter deze sprak geen woord Engels. De chauffeur moest behoorlijk wat moeite doen om haar te overtuigen dat hij haar kwam ophalen voor de Dhow Cruise. Je kunt je voorstellen dat dit wel een hilarische situatie opleverde.

De laatste zondag heb ik heerlijk relaxt doorgebracht totdat ik naar de luchthaven gebracht werd (ook weer in een luxe auto). Ik wil je zeggen dat ik vanaf het begin tot bij terug komst genoten heb van deze reis.

Deze reis was echt een reis uit duizenden, van begin tot eind was het een vorm van maatwerk precies zoals ik in gedachten had.

Vele groetjes en tot de volgende keer.

Luc Blommaert

 

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text