BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Costa Rica

Op avontuur in Costa Rica

Familie Zuidgeest over een reis in Costa Rica op 21 mei 2015

Familie Zuidgeest heeft bij D-Reizen in ’s-Gravenzande de 12-daagse reis Costa Rica Adventure geboekt. Het 30-jarig huwelijksjubileum was een mooie aanleiding om met het hele gezin een bijzondere reis te maken. Daarnaast heeft de familie zelf een aantal jaren bromelia`s geteeld, een bloem die in Costa Rica veel voorkomt. Lees hier de ervaringen over deze rondreis.

Groot gezin

“We waren met 7 personen: vader (53), moeder (52), onze 4 kinderen en de vriend van onze dochter, allen in de leeftijd van 20 tot 28 jaar. In Costa Rica werden we begeleid door de lokale agent van Travel Trend. We hadden gekozen voor categorie A hotels. Onze dochter en vriend wonen in Engeland en zij vlogen vanaf Londen, via Madrid naar San José. Daar zouden wij elkaar ontmoeten.

San José

We vlogen op 26 april met z’n vijven vanaf Schiphol naar Panama City met KLM. De koffers waren door gelabeld naar San José. Van Panama vlogen we met Copa Airlines naar San José. Het waren beide prima vluchten. In San José werden we netjes opgewacht door een medewerker van het agentschap. Deze man bracht ons naar het hotel: Grano de Oro. Een zeer comfortabel hotel met vriendelijk personeel (overigens kan ik dit voor alle hotels invullen!). Onze dochter en haar vriend kwamen een dag later, doordat ze de vlucht in Madrid hadden gemist, en we ontmoetten elkaar in de jacuzzi op het dak van hotel Grano de Oro. Doordat wij op hen moesten wachten, namen wij de gelegenheid om de stad te verkennen. We bezochten de markthallen. Dit is echt een aanrader!

Een rit met brulapen en slingerapen

De volgende dag ontvingen wij de twee van te voren vastgelegde huurauto’s van Adobe Rent a Car, ook geregeld door Travel Trend. Dit waren super auto’s! We vertrokken daarna naar Sarapiquí. Dit werd de eerste ontmoeting met het tropisch regenwoud. We werden ontvangen in ons volgende verblijf: Hacienda La Isla, door een van oorsprong Belgische eigenaar, met een kaaiman naast de veranda. We hebben heerlijk gegeten en geslapen op deze voormalige boerderij. De volgende ochtend maakten we in alle vroegte een wandeling door de jungle. Onderweg werden we verrast door brulapen en slingerapen. Good Morning Costa Rica! In de middag werd het tijd voor onze eerste activiteit, geregeld door onze Belgische vriend: Een zipp-line tour door de jungle, waarbij de laatste zipp line 750 meter lang was.

Vulkaan Arenal

Direct vanaf de locatie van deze outdoor activiteit reden we door naar het gebied rondom de vulkaan Arenal. Net voorbij het toeristische plaatsje La Fortuna verbleven wij in hotel Montaña de Fuego. Het mooiste uitzicht op de vulkaan volgens ons! We werden heel vriendelijk ontvangen door een stagiaire, die alles liet zien wat het hotel te bieden had en ons het paardrijden naar de voet van de vulkaan heeft aanbevolen. Hij ging zelf mee de volgende ochtend en daar hadden we zeker geen spijt van. Dwars door de jungle, stijl de berg op, tot aan de onderkant van de vulkaan. Respect voor de begeleiders en hun dieren! Ze maakten er een feestje van. De rest van de dag vermaakten wij ons prima rondom de poolbar, de hotsprings en elkaar insmeren met lava modder.

Erg blij met de 4WD

We maakten ons op voor een lange autorit naar Monteverde. Om het Arenalmeer heen slingeren we over een lange onverharde weg van 40 km naar het nevelwoud. Laat het tijdens deze rit nou onze enige tropische bui vallen! Dit was een avontuur op zichzelf. Hard stromend water aan beide kanten van de weg. Wij waren blij met onze degelijke 4 wheeldrives. We stopten bij een man die liet zien wat je kan maken met suikerriet. Kostte weinig, veel plezier.

In Monteverde namen we onze intrek in het Belmar Hotel. Weer prachtig gelegen met uitzicht op het nevelwoud. Ook hier weer zeer vriendelijk personeel en fantastisch eten. Ook aten we overigens een keer in het stadje zelf in restaurant: The Tree House, gebouwd om een grote boom. Erg leuk. We sloten de avond af met een potje poolen en het het oefenen van de Salsa in een discotheek om de hoek. Vanuit het hotel volgden we twee excursies met dezelfde gids. 1 nachtwandeling en 1 wandeling overdag. Deze man deed het geweldig. Zeer gepassioneerd. We zagen o.a. tarantula’s, slangen, luiaards en veel bromelia’s. Ook bezocht ik met mijn dochter het vlinder en reptielenpark. Kleinschalig, maar bijzonder vanwege de uitleg en het van dichtbij zien (en vasthouden) van allerlei grote insecten.

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Na Monteverde weer een lange rit naar de Rincón de la Vieja vulkaan. Van Monteverde naar Liberia reden we over een onverharde weg, waar ze bezig waren deze te verbreden. Veel stof happen, maar wel super mooie uitzichten. Midden in het Nationaal park sliepen we op een ranch: Hacienda Guachipelin, met veel paarden en koeien. Een beetje toeristisch, maar wel leuk vanwege de authentieke sfeer. Omdat de vulkaan te actief was konden we de tocht naar de krater helaas niet maken. Wel bezochten we bubbelende modderpoelen, rookpluimen en heetwaterbronnen in de omgeving. Hier hebben we ook aan tubing gedaan: in een autoband de wildwaterrivier af. Weer superleuk met goede gidsen. Ook hier stonden de hot springs en jezelf insmeren met modder op het programma.

Duiken en surfen

Ons laatste verblijf was in hotel Bosque del Mar in Playa Hermosa. Weer een prachtig hotel, waar de veranda`s en balkons om de bomen heen zijn gebouwd. Direct aan het strand. De omgeving was verder vrij kaal, vanwege het einde van het droge seizoen. Vlakbij Tamarindo had het net geregend en daar leek het wel voorjaar. Mijn oudste dochter had wat voorwerk gedaan en via de duikgids een goede duikschool in de buurt opgezocht. Zij duiken, wij snorkelen. Zij zag zelfs haaien, wij duizenden vissen.

De laatste activiteit van deze bijzondere reis was: surfen. En daar voor moet je in Tamarindo zijn. Tegen het eind van de dag waren de hoogste golven. We zochten langs de boulevard een geschikte surfschool en een heerlijk tentje langs het strand voor een lunch. We werden prima begeleid. Zelfs pa en ma konden meedoen en er werden met een speciale onderwatercamera foto’s gemaakt. Ook dit was weer zeer geslaagd.

Tot slot

Het lijkt overdreven over te komen, maar wij kunnen geen minpunten ontdekken voor deze reis (behalve misschien dat de activiteiten niet goedkoop waren). Je kon overal merken dat het hoogseizoen voorbij was. Wij vonden het geen nadeel: overal was er tijd voor je en omdat wij met een grote groep waren, zorgden we zelf voor de gezelligheid. Costa Rica is nog een rustig land, vriendelijke mensen, zeer toegankelijke en verschillende soorten natuur op relatief korte afstand van elkaar en dankzij de vele onverharde wegen nog niet ontdekt door de massa toerist. Ook dankzij de goede service van de lokale agent van Travel Trend (een vergeten paspoort en portemonnee werden keurig nabezorgd in het volgende hotel!) hebben wij een onbezorgde en onvergetelijke vakantie gehad.

Tip

Een tip voor navigatie: download de App: MAPS.ME van tevoren thuis op je smartphone. Je download dan de kaart van Costa Rica, je hebt geen internetverbinding nodig onderweg en met de GPS aan kun je overal de weg vinden.

D-Reizen en Travel Trend, bedankt voor het organiseren van deze reis.

Met vriendelijke groet, Familie Zuidgeest”

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text