BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit USA

Mijn USA & Hawaii reis met Travel Trend

Saskia Rouss over een reis in USA op 25 april 2013

In oktober heb ik een prachtige autorondreis door Zuidwest Amerika gemaakt. We hebben de bekende nationale parken bezocht en de steden Las Vegas, Los Angeles en San Francisco. De rondreis hebben we afgesloten met een paar dagen Hawaii. De volgende onderdelen van de reis hebben de grootste indruk gemaakt op mij.

Grand Canyon

Wij hadden gekozen voor een verblijf bij de South Rim van Grand Canyon National Park. De Canyon is overweldigend mooi. We hebben diverse wandelingen gemaakt en genoten van de weidse uitzichten. Tijdens het verblijf in Las Vegas hebben we een helikoptervlucht over een ander gedeelte van de Grand Canyon gemaakt. Via Travel Trend hadden we de Grand Celebration Tour geboekt. De lokale maatschappij Papillon haalde ons op bij het MGM Grand Hotel. Na een korte veiligheidsinstructie maakten we kennis met de piloot. Samen met nog 4 andere toeristen kregen we een plek in het toestel toegewezen. De riemen gingen vast, koptelefoon op en we stegen op. We vlogen over de Hoover Dam naar de Grand Canyon toe. Onderweg vertelde de piloot het een en ander over de omgeving. Ook kregen we informatie via de koptelefoon in het Nederlands. Na ongeveer een half uur vliegen, landden we in de Canyon. Daar stond een champagne ontbijt klaar. Uiteraard hadden we ook de tijd om voldoende foto’s te maken. Daarna was het weer tijd om terug te vliegen naar de luchthaven in Boulder City. Uiteraard werden we ook weer teruggebracht naar het MGM Grand Hotel in Las Vegas.

Sequoia NP

We verbleven een nacht in Sequioa National Park. Dit National Park staat bekend om de gigantisch hoge bomen, de “Giant Sequoias”. We verbleven in Tenaya Lodge in het park. Via een slingerende weg reden we naar de lodge toe. Na ongeveer 15 minuten in het park gereden te hebben, zagen we twee auto’s langs de kant van de weg staan. De toeristen keken allemaal naar de top van een boom. Dat kan maar één ding betekenen. Er moet iets te zien zijn. Ook ik keek vanachter het stuur omhoog en zag een enorme beer in de boom zitten. We stapten uit en keken vanaf een veilige afstand naar de beer. Na een tijdje klommen er ook een paar kleine beren in de boom.

San Francisco

San Francisco is een gezellige stad. We hadden ervoor gekozen om met de fiets de Golden Gate Bridge over te steken. Op diverse plekken in de stad kan je gemakkelijk een fiets huren. Onze trip begon vanaf Pier 39 (bekend van de zeeleeuwen). Een mooi fietspad loopt langs de waterkant van de San Francisco Bay. Vervolgens kan je gratis de brug over naar Sausalito. Sausalito is een gezellig plaatsje waar weer een andere sfeer heerst dan in de stad San Fracisco. Na even rondgekeken te hebben, namen we de veerboot terug naar Pier 1 in San Francisco.  De veerboten hebben ruim voldoende plekken voor de fietsen. Tevens hoef je niet te betalen voor het vervoer van je fiets. De route was ongeveer 15 km, maar doordat je veel kan stoppen onderweg is de fietsroute prima te doen. Zo zie je de stad ook op een andere manier.

Hawaii

Na een kleine drie weken rondgereden te hebben in Zuidwest Amerika was het tijd om naar Hawaii te gaan. We hadden ervoor gekozen om naar the Big Island te gaan en dit pakketje hadden we vooraf via Travel Trend geboekt. Na ruim vijf uur vliegen vanaf Los Angeles zijn we geland op Kona Airport. We werden ontvangen door de lokale agent en kregen een bloemenkrans om. Daarna was het tijd om de huurauto bij Alamo op te halen. We verbleven twee nachten in Kona en een nacht in Hilo. Kona is een gezellige toeristenplaats met winkeltjes en terrasjes. Ook zijn er diverse kleine strandjes. Vulcanos NP heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. De vulkaan is nog steeds actief en je kan duidelijk zien wat de lavastromen in het verleden hebben aangericht.Ook hebben we verschillende zeeschildpadden gezien op Punalu U Beach (Black Sand Beach).

Met veel plezier kijken we terug op een mooie geslaagde reis.

Saskia Rouss, Thomas Cook Travel Shop Valkenswaard

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text