BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Canada

Met het gezin naar Canada

Femke Versteeg over een reis in Canada op 25 april 2013

Femke Versteeg van Personal Touch Travel in Hardinxveld-Giessendam trok deze zomer met haar gezin met een camper door Canada. Dit is haar enthousiaste reisverslag.

Met tieners in een camper

Een lang gekoesterde wens, door Canada trekken met een camper. Deze zomer was het eindelijk zover. Als zelfstandig reisagent van Personal Touch Travel koos ik ervoor de camper te reserveren via Travel Trend. Wij zijn op pad gegaan met de Cruise Canada C30 camper, een grote camper (ruim 9 meter) met dus voldoende comfort en slaapplaatsen voor een gezin met twee tieners. Het is een enorm afwisselende reis geweest.

Vancouver

Voordat ons camperavontuur begint, hebben we eerst een dag genoten in Vancouver. Op de fiets de hele stad bekeken, van Stanley Park tot Chinatown. De volgende dag worden we dankzij de geboekte ‘early pick-up’ vroeg opgehaald met een taxi en naar het verhuurstation gebracht. We kunnen hierdoor ook vroeg op weg met ons nieuwe ‘thuis’.

De Rockies

Via de Okanagan Valley, de Revelstokedam komen we na een week in de Rockies: Yoho NP, Banff NP, Jasper NP. Wat een natuur, en wat een mooi weer. Begin augustus en op alle bergtoppen ligt nog eeuwige sneeuw, diep groenblauwe meren, echt schitterend. In Yoho maken we een mooie, zware wandeltocht langs watervallen en diverse gletsjers en in Banff genieten we van het gezellige plaatsje en een heerlijk meer om te zwemmen. Op de weg van Banff naar Jasper, de Icefields Parkway, spotten we een aantal zwarte beren! Ook gaan we hier de Columbia Icefields op: met een oersterke snowcouch rijden we over het ijs van de gletsjer, geweldig! In Jasper huren we mountainbikes en werken ons berg op en af. Het leuke van de campgrounds is dat elke kampeerplaats standaard een picknicktafel heeft én een vuurkorf. Dus elke avond wordt er een heerlijk vuurtje gemaakt door de mannen.

Wells Gray NP en Vancouver Island

Nadat we de Rockies verlaten komen we in Wells Gray NP. Hier relaxen we weer en beleven ook een raft-avontuur. Daarna trekken we verder naar het westen en komen op het mooie Vancouver Island aan. Aan beide zijde van het eiland zijn stranden, maar aan de westkant is het wel ruig en mistig. Vanuit het Pacific Rim NP bij Tofino gaan we met een Zodiac het water op om te spotten waar we voor komen: zeehonden, zeeleeuwen én walvissen. Onze laatste stop is daarna het stadje Victoria, Brits en gezellig. Daarna helaas weer de camper inleveren in Vancouver.

Tips

De ervaring met de camper was in één woord: super. De schitterende natuur beleef je heel intensief door de ligging van de campgrounds en wat een luxe om altijd alles bij je te hebben: alle soorten kleding, je eten (grote koelkast en vriezer) én je toilet. Wat ons vooraf een nadeel leek dat je ook voor de tussendoor uitstapjes altijd die grote camper bij je hebt, bleek helemaal geen nadeel. Zowel de wegen als de parkeerplaatsen zijn overal ingericht voor grote campers. Mijn tip voor in juli en augustus is wel om de campgrounds vast te leggen. Hierdoor rij je rustig van de ene naar de andere plaats. Reserveer je niet, dan zijn de campgrounds in de natuurparken aan het eind van de ochtend echt vol. De Western Campertour en de Ocean & Wildlife Campertour zijn schitterende camperreizen. Wij hebben drie weken de tijd genomen om rond te trekken en dit kan ik iedereen aanraden, zo heb je overal de tijd om goed te genieten van al het moois.

Femke Versteeg

Personal Touch Travel

Hardinxveld-Giessendam

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text