BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Indonesië

Met Travel Trend naar Bali

Linda Korsten over een reis in Indonesië op 25 april 2013

De kans dat je tijdens je vakantie op Bali een feestelijke ceremonie meemaakt is vrij groot, maar wij vallen bij aankomst meteen met onze neus in de boter. Het is namelijk, Galungandag, het begin van de belangrijkste feestperiode voor de Balinezen. Lees hier het verslag van reisexpert Linda Korsten.

Altijd in voor een feestje

Galungandag is het begin van de belangrijkste feestperiode voor de Balinezen, die in totaal 10 dagen duurt. De straten zijn overal prachtig versierd met penjors, hoge bamboe palen waaraan vruchten, bloemen en palmbladversieringen bungelen. Bij elk huis staat ook een klein bamboe altaartje waar meerdere keren per dag offers worden gebracht. Zo maken we al meteen kennis met het voor ons ingewikkelde, maar wel heel bijzondere hindoe geloof dat door bijna 95% van de Balinezen wordt aangehangen.

Indonesië stond al langer op ons verlanglijstje, maar het land is zo enorm uitgestrekt dat je keuzes moet maken. Vanwege de afwisselende natuur, de korte reisafstanden, de veiligheid en de vele activiteiten die je er kunt doen, besluiten we voor Bali en een stukje oostelijk Java te gaan.

Ubud

In Ubud huren we mountainbikes, een handig vervoermiddel als je hotel buiten het centrum ligt. In het dorp is het verkeer vrij druk en hectisch en suizen de scooters links en rechts aan je voorbij. Maar als we een fietstocht maken ten noorden van Ubud, wordt het steeds rustiger en ook de omgeving wordt mooier en mooier. Een pittig tochtje met veel klimwerk, maar het landschap en de reacties van de Balinezen maken alles goed. De uitzichten op de groene rijstterrassen zijn adembenemend, dit is wat we ons hadden voorgesteld van Bali!

Onze volgende verblijfplaats is Munduk, een bergdorpje te midden van koffie- , kruidnagel- en fruitplantages en een uitstekend vertrekpunt voor wandeltochten. Bij onze accommodatie, de Puri Lumbung Cottages, regelen we een gids voor een dag. Tijdens de trekking krijgen we uitgebreide uitleg over de diverse gewassen. We eindigen onze wandeling bij het meest onbedorven meer van het eiland, het Tamblinganmeer, dat we met een boomstamkano oversteken.

Pemuteran

In het noordwestelijk gelegen Pemuteran verblijven we in de Taman Sari Cottages. Prachtig gelegen bungalows waar een hele relaxte sfeer hangt en waar je ’s avonds op het strand overheerlijke verse vis kunt eten. Bij de receptie wordt voor ons in een mum van tijd een bootje geregeld dat ons naar het voor de kust gelegen eiland Menjangan brengt. Onze snorkelgids laat ons hier kennismaken met de fascinerende onderwaterwereld. De koraalriffen zijn hier echt ongelooflijk mooi. Zoveel verschillende en kleurrijke vissen heb ik nog nooit eerder gezien!  

Hoogtepunt van de reis

De haven van Gilimanuk is slechts een half uurtje rijden van Pemuteran. Van hieruit nemen we de ferry naar Ketapang op Java, waarna we nog zo’n 2 uur rijden naar het Ijen Resort op een werkelijk unieke locatie. Vanaf ons terras kijken we uit op de prachtige uitgestrekte rijstvelden waar de boeren met hun waterbuffels aan het werk zijn. Hier gaan we het letterlijk en figuurlijke hoogtepunt van onze reis, het Ijen vulkaanmassief, bezoeken. Na een hobbelige tocht per 4WD en een wandeltocht van ca. 1,5 uur over een zeer steil maar goed begaanbaar pad, komen we aan bij het kratermeer Kawah Ijen. Net op dat moment trekt het wolkendek open en hebben we een spectaculair uitzicht op het turqoisegroene zwavelmeer en het reusachtige gele zwavelveld. De zwaveldampen en het maanlandschap geven het geheel een mystieke sfeer.  De zwavel wordt door dragers in manden met een gewicht tot 100 kg over een steil pad in ongeveer 4 uur naar beneden gedragen. Een levensgevaarlijk karwei, met name ook vanwege het voortdurend inademen van zwaveldioxide.

Sanur

We eindigen onze reis weer op Bali, in de badplaats Sanur. En hoewel het toeristische zuiden ons minder aanspreekt, wordt het helemaal goed gemaakt door de villa’s Tandjung Sari waar we verblijven. De service is top! Dit geldt voor alle hotels waar we hebben overnacht. De Balinezen zijn ontzettend vriendelijk en niets is teveel gevraagd. Dit in combinatie met de prachtige natuur en het overheerlijke eten, maakt dat wij nog lang met veel plezier op deze reis terug kunnen kijken!

Groeten,

Linda Korsten, VakantieXperts Munckhof te Panningen     

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text