BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Zuid-Afrika

Van Kaapstad tot Kruger NP

Fieja de Haaij over een reis in Zuid-Afrika op 21 juni 2016

Zuid-Afrika is een ideale bestemming om in de winter te bezoeken. De seizoenen zijn tegenovergesteld aan onze seizoenen, dus in onze winter is het er zomer. KLM heeft een rechtstreekse verbinding met Kaapstad en Johannesburg. Beide vluchten komen in de avond aan en vanwege het geringe tijdsverschil heb je geen last van een jetlag!

Kaapstad

De bekendste bezienswaardigheid van Kaapstad is natuurlijk de Tafelberg. Soms is de top gehuld in de mist, maar zodra het helder weer is gaan we er gelijk naar toe. Het is mogelijk om naar boven te lopen, maar wij kiezen voor de snellere optie: de kabelbaan. We maken een korte wandeling op de top, het uitzicht is fantastisch! Ook stappen we vandaag op de fiets en maken we een indrukwekkende fietstour door Langa Township, de oudste Township van Kaapstad. Onderweg maken we verschillende stops en maken we kennis met de lokale bevolking. Ze vinden het prachtig om ons te zien fietsen en de kinderen staan langs de kant van de weg ons enthousiast toe te zwaaien.

Penininsula Tour

In de omgeving van Kaapstad is veel te zien en te doen. Er moeten keuzes worden gemaakt en wij kiezen voor een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. De rit er naar toe, via de Chapmans Drive, is schitterend en een echte must als je in Kaapstad bent. Vanuit Houtbaai maken we een boottocht naar een zeeleeuwen kolonie en brengen we een bezoek aan de pinguïns in Boulders Beach, ook weer een echte aanrader!

In Kaapstad verbleven 2 nachten in het Protea Hotel Victoria Junction. Dit moderne hotel ligt op ca. 10 minuten rijden van het V&A Waterfront. Een perfecte uitval basis voor een verblijf in Kaapstad. Met een taxi ben je bijv. snel in V&A Waterfront en Long Street (de uitgaans straat van Kaapstad), maar ook de Tafelberg ligt op een steenworp afstand.

Wijngebied

Natuurlijk mag een bezoek aan het wijngebied ook niet ontbreken tijdens een reis naar Zuid-Afrika. De afstanden zijn niet groot dus je kunt op een dag verschillende plaatsjes bezoeken. Onze route gaat via de plaatsjes Paarl en het Frans georiënteerde Franschhoek. Onze eindbestemming voor vandaag is Stellenbosch. Stellenbosch heeft een gezellig centrum met winkeltjes en restaurants. In de omgeving van Stellenbosch bevinden zich verschillende wijnboerderijen, waar je heerlijke wijnen kunt proeven. Natuurlijk staan er voor ons ook een proeverijen op het programma. Eén van onze proeverijen vindt plaats bij Spier Wine Estate . Naast een ‘standaard’proeverij kun je hier ook een chocolate & wine tasting meemaken. De combinatie van de heerlijke wijnen met de bijzondere smaken chocolade is een ware smaakbeleving!

We verblijven deze nacht in het Protea Hotel Stellenbosch. Deze middenklasse accommodatie bevindt zich net buiten het centrum van Stellenbosch.

Kruger NP

In ca. 2 uur vliegen we van Kaapstad naar Johannesburg, waarna we in ongeveer 5 uur naar Hazyview rijden. We verblijven hier in het mooie Hippo Hollow Country Estate. Het is een heerlijke plek om een paar nachten te verblijven. Naast de standaardkamers zijn er ook garden en river chalets waarbij je met een beetje geluk de hippo’s vanaf je terras in de rivier kunt zien.

Voor een bezoek aan het Kruger NP moeten we vroeg vertrekken. Gewapend met een picknick pakket vertrekken we rond 5 uur ’s ochtends naar de ingang van het Kruger NP. Al meteen bij binnenkomst in het park zien we de eerste buffels en olifanten. Ondanks dat in deze tijd van het jaar de vlaktes enigszins begroeid zijn zien we toch veel dieren. Wij maken onder begeleiding van een ranger, in een safari-voertuig, een game-drive door het park. Voordelen hiervan zijn dat we in een hoog voertuig zitten en alles dus goed kunnen zien en de ranger weet precies waar we moeten zijn om dieren te spotten!

Panorama Route

Uiteraard staat de beroemde Panorama route ook op ons programma. De route gaat langs verschillende punten zoals de indrukwekkende Blyde River Canyon, de Bourke’s Luck Potholes en de Three Rondavels. Een leuke stop onderweg is het voormalige goudzoekersdorpje Pilgrim’s Rest. De afstanden op de route zijn niet groot, waardoor je op een dag veel kunt zien.

Johannesburg Onze vlucht gaat pas rond middernacht dus we hebben nog tijd voor een bliksembezoek aan Johannesburg. Na een korte tour door het centrum gaan we op weg naar SOWETO, de grootste township van Zuid-Afrika en woonplaats van Nelson Mandela. We maken een korte tour langs de bezienswaardigheden zoals het Hector Pieterson Museum en de beroemde Regima Mundi kerk. Natuurlijk bezoeken we ook het Nelson Mandela House, de voormalige woning van Nelson Mandela.

TIPS: 

  • Verblijf in Kruger NP in één van de restcamps. Er zijn diverse camps verspreid door het park.
  • Verken Zuid-Afrika per fiets: Travel Trend biedt verschillende fietstours aan: bijvoorbeeld door SOWETO of in Stellenbosch
  • Voor de wijnliefhebbers is verblijf op een wine-esate een echte must. Spier Wine Esate is één van de wine-estates die Travel Trend aanbiedt.
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text