BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Hawaii

Hawaii, Paradise of the Pacific

Angelique Hartman over een reis in Hawaii op 10 mei 2013

Angélique is bij Travel Trend specialist Noord-Amerika, Caribbean en Azië. Tijdens een studiereis ontdekte zij de charme van Maui en Oahu.

In het kort

Hawaii, de vulkanische eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan, wordt ook wel ‘Paradise of the Pacific’ genoemd. Op de weelderig begroeide eilanden bevinden zich spectaculaire kloven en valleien. Een van de grote attracties van Hawaii zijn de vulkanen. Verder zijn er prachtige stranden en uitstekende surfgolven. Het landschap varieert van regenwoud en hooggebergte naar woestijnachtig, grasland en moeras. Het weer in Hawaï is vrijwel constant en er zijn weinig temperatuurverschillen..

San Francisco

Op de heenreis maken we een stop in San Francisco, aangezien het toch een heel lange vlucht (ca. 16 uur) is naar Hawaii. Op het moment dat wij er zijn is er een vliegshow in de baai van San Francisco, met als hoogtepunt dat een Boeing 747 van United Airlines heel laag over het water vliegt, wat een geweldig gezicht! We huren een paar fietsen en fietsen over de beroemde Golden Gate Bridge naar Sausalito, een klein plaatsje aan de andere kant van de brug. Vanaf Sausalito nemen we de ferry terug naar San Francisco. De ferry stopt vlakbij pier 39, die naast Fishermann’s Wharf ligt. De ferry vaart langs het gevangeniseiland Alcatraz. Op pier 39 is het heel druk, want hier liggen de zeehondjes heerlijk te genieten van het zonnetje. 

Maui

In San Francisco is het heerlijk vertoeven, maar na een paar dagen reizen we dan toch door naar Maui, waar we ons avontuur op Hawaii beginnen. Kahului, de luchthaven van Maui, is klein. Een luchthaven met rieten daken en de palmbomen staan er netjes omheen. Wat een verschil met Schiphol! We worden opgewacht door dames die ons de bloemengroet geven. We verblijven in het schitterende Sheraton Maui hotel. Een mooi hotel gelegen aan Kaanapali Beach naast Black Rock, dé snorkel locatie van Maui. De onderwaterwereld is zeer mooi. Maui is een prachtig groen eiland met mooie stranden en de Haleakala vulkaan. Deze is bij toeristen bijzonder geliefd. Het is eenvoudig om in een auto de 55 km lange weg naar de top af te leggen. Veel toeristen gaan naar de top van Haleakala om de zonsopgang of zonsondergang daar te bewonderen. De vulkaan is onderdeel van het gelijknamige nationale park.

Auto huren op Maui

We huren een Ford Mustang Cabrio om ‘in stijl’ een mooie tocht over het eiland te kunnen maken. We brengen een bezoek aan Nationaal Park Haleakala, dat bekend is vanwege zijn sprookjesachtige landschap met mooie bloemen, regenwoud, apart gevormde bergen en watervallen. We nemen een heerlijk verfrissende duik bij de watervallen. Vervolgens rijden we de vulkaan op, helemaal tot aan de kratermond, waar je in kunt kijken. De omgeving van de vulkaan is een vulkaanlandschap, wat een contrast met het groene landschap waar we even daarvoor waren! De wegen op Maui zijn heel goed onderhouden en de bewegwijzering is heel duidelijk. Echt een aanrader om hier een auto te huren. Onderweg stoppen we in Lahaina; dit is de voormalige hoofdstad van Hawaii, met vele historische gebouwen, een walvisvaardershaven en gezellige terrassen. We treffen het, op het moment dat wij er zijn is er net een dorpsfeest aan de gang op het grote centrale plein. Het is enorm gezellig met muziek en dans.

Oahu

Dan gaan we naar Oahu. Dit is toch het bekendste eiland van de eilandengroep. We vliegen met de lokale luchtvaartmaatschappij Hawaiian Airlines. De toestellen zijn prima en het uitzicht vanuit het vliegtuig is schitterend! De vlucht duurt maar 35 minuten, dus voordat we er erg in hebben staan we alweer te kijken naar de volgende bloemengroet. Onderweg naar ons overnachtingshotel brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Pearl Harbor. We verblijven in het Hilton Hawaiian Village, een enorm groot hotel gelegen aan het breedste gedeelte van het bekende Waikiki Beach. Het hotel bestaat uit 6 gebouwen en is hierdoor het grootste hotel van de Hilton keten ter wereld. Het Hilton Hawaiian Village hotel heeft meer dan 90 winkels(!) en circa 18 restaurants. Het hotel op zich is al een hele belevenis. Naast het hotel is een Lagune aangelegd, waar je heerlijk kunt zwemmen. Wij verblijven in de Rainbow Tower, de kamers zijn zeer ruim en we hebben frontaal zeezicht. Vanuit het Hilton hotel is het via het strand ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum van Waikiki.

Honolulu

Honolulu is heel anders dan de steden op Maui. In Honolulu zie je voornamelijk hoogbouw en kun je zelfs in shopping malls terecht. Ook is er een lange boulevard met veel winkeltjes en restaurants. Aan Oahu zie je echt dat Hawaii een staat van Amerika is. Er zijn zelfs zesbaans snelwegen! Maar toch kun je ook op Oahu mooie verlaten strandjes en watervallen vinden. Uiteraard is Oahu uitstekend geschikt voor surfen. Een leuk dagje uit is een bezoekje aan het Polynesian Cultural Center, gelegen aan de noordkust van Oahu. Hier kun je de gebruiken en gewoontes zien van een aantal eilanden die gelegen zijn in Polynesië; Hawaii, Samoa, Maori New Zealand (Aotearoa), Fiji, Tahiti, the Marquesas and Tonga. Onze laatste dag wordt afgesloten met een diner en uiteraard een traditionele Luau. Hawaii is een bijzondere vakantiebestemming. Het weer is vrijwel constant en er zijn ook weinig temperatuurverschillen. De gemiddelde temperatuur overdag is ca. 25 graden. U kunt Hawaii dus het hele jaar bezoeken. Vanwege de lange vliegtijd adviseer ik u om Hawaii te combineren met Californië. Dat kan een verblijf in een stad zijn, maar bijvoorbeeld ook een rondreis per huurauto. Ik geef u graag advies op basis van mijn eigen reiservaringen.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text