BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Australië

Rondreis Tasmanië

Jack Hopstaken over een reis in Australië op 30 juli 2014

Het is weer drie maanden geleden dat we onze reis naar Australië hebben gemaakt. Het fotoboek van onze reis is ondertussen ook klaar en we zijn zeer tevreden over. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om een verslag en onze ervaringen te schrijven over de trip in Tasmanie die we ook gemaakt hebben. Het is een geweldig eiland en er is zoveel moois te zien daar, alleen vinden we het jammer dat we enkele onderwerpen niet gezien hebben vanwege te weinig tijd.

Hobart en Bicheno

Zo vinden we dat je te weinig tijd hebt in Hobart, om de stad te zien en om nog naar Port Arthur te gaan. Port Arthur ligt altijd nog 90 km van Hobart dus dat is een uur rijden en nog terug ook eer je reis naar Bicheno kunt beginnen. Onze tip is een dag langer in Hobart te blijven zodat je dat rustig kunt gaan bekijken. Het hotel in Hobart was goed.

De reis naar Bicheno is eigenlijk al een plaatje op zich, veel te zien onderweg mooie natuur, ook de Spike Bridge kom je voorbij en is interessant om te zien. Alleen is de overnachting in Bicheno is weer een nacht te weinig. We konden niet meer naar Freycinet National Park omdat je de volgende dag weer naar Launceston moet en als je onderweg regelmatig stopt om het een en ander te zien heb je heel de dag daar voor nodig.

Launceston

Launceston is een mooie oude stad met mooie gebouwen en het was wel een leuke historische overnachting. Een nacht daar is wel voldoende. Het ontbijt was niet geweldig vooral als je toast krijgt die men hoort als ze het zwarte (verbrand waarschijnlijk) eraf afkrabben. Van Launceston naar Cradle Mountain is een hele mooie rit, veel te zien, en Cradle Mountain is echt de moeite waard, dit mag je niet missen. De twee dagen daar hebben we volop van genoten. De overnachting was perfect, heerlijk s’avonds in het bubbelbad.

Strahan

Van Cradle Mountain naar Strahan door de heuvels was nog mooier. Strahan zelf is een leuk kust plaatsje, mooie haven, de twee overnachtingen waren heel goed en het uitzicht vanuit het restaurant bovenop de heuvel was adembenemend. We hebben daar een cruise van een dag over Gordon River gemaakt en dat mag je niet missen.

Van Cradle Mountain naar Hobart

Van Cradle Mountain naar Hobart is zo mooi, het is wel een rit van 300 km en je rijdt de eerste honderd vijftig kilometer door de bergen dus ook weer veel te zien en regelmatig stoppen om foto’s te maken, dus je heb wel heel de dag daar de tijd voor nodig om in Hobart te komen. We hadden in Hobart een extra overnachting in het hotel geboekt en daar hebben we geen spijt van gehad. Ondanks dat we de volgende dag om 16.00 uur het vliegtuig pas hadden, hadden we niet de tijd om nog naar Port Arthur en naar De Mount Wellington te gaan. Dus we hebben Hobart maar bezichtigd.

We denken dat we het mooiste weer hadden in de periode dat we geweest zijn, elke dag 20 tot 25 graden en geen spatje regen.

Conclusie: als je er een paar dagen erbij doet is de reis naar Tasmanie helemaal perfect en vooral voor wat oudere mensen die net met pensioen zijn net als wij. Maar we weten ook wel dat daar weer een extra koste plaatje aanhangt.

Naschrift van de redactie: Heeft u interesse in de Terrific Tasmania autorondreis en volgt u het advies van dhr. Hopstaken om in sommige plaatsen langs de route langer te verblijven? Bij de autorondreizen van Travel Trend is het toegestaan om extra nachten toe te voegen. Onze medewerkers maken graag een offerte op maat.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text