BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Ecuador

De Andes en Amazone van Ecuador

Natasja Schut over een reis in Ecuador op 28 september 2015

Natasja Schut boekte haar (huwelijks)reis bij VakantieXperts de Meent in Papendrecht. Zij koos voor de Andes & Amazone Experience. Dit is haar reisverhaal.

Waarom Ecuador

Ecuador is misschien niet het eerste land dat bij je opkomt als je naar Zuid-Amerika zou willen reizen. Toch is het land zeker de moeite waard om te ontdekken. Het is steeds meer in ontwikkeling en als toerist kun je je echt nog wanen alsof je één met de bevolking bent. Wij Nederlanders zijn natuurlijk een reislustig volkje en waar ook ter wereld je komt, er is altijd wel ergens een Nederlander. De enige Nederlander die wij hebben ontmoet was in het Condor Reservaat in de buurt van Otovalo. Opgericht door Joep Hendriks waarvan je meteen ziet dat hij met hart en ziel voor deze prachtig mooie roofvogels zorgt. Hij kan je er tijdens zijn show alles over vertellen.

Quito en Otavalo

Het land staat ook bekend om de prachtig kleurrijke kleding en textiel. In Otavalo heb je op zaterdag de grootste textielmarkt waar je voor een leuke prijs een prachtige warme poncho of lamatrui kan kopen. Een beetje afdingen met de verkopers hoort er natuurlijk bij.

In Quito zie je vanuit je hotelraam hoe bovenop de berg Maria ieder dag over de stad waakt. Het land is grotendeels katholiek en heeft prachtige gebouwen die typisch Zuid Amerikaans aandoen, waaronder dus ook veel katholieke kerken. De bevolking is er ontzettend vriendelijk. Het is een schone en een (ook voor toeristen) veilige stad.

Amazone

Een groot deel van Ecuador bestaat uit het Amazonegebied. Hier ga je een paar dagen genieten van alle kleuren groen, mooie vogels en vlinders. Wanneer je rustig aan het varen bent, kunnen de vlinders zelfs op je hand komen zitten! De gids van de Jamu Lodge zal je gedurende je verblijf leuke en interessante verhalen vertellen over de dieren die je tegenkomt tijdens de wandeling en het varen in de kano. Zo zie je een prachtige zonsondergang op het meer in het Amazonegebied, waar je dan in de schemering juist veel vogels (en vleermuizen) ziet vliegen. Ook kom je met een beetje geluk aapjes tegen die in de bomen aan het slingeren en de roze zoetwaterdolfijn. We hebben zelfs tijdens de wandeling wilde zwijnen en een luiaard gezien! Kortom, het Amazonegebied is een must have in je reisprogramma!

Het Andesgebergte

Wanneer je vervolgens naar het zuiden van Ecuador reist, dan reis je door het Andesgebied. Prachtige landschappen die je onderweg tegenkomt. Dit gedeelte van de reis bestaat voornamelijk uit vulkanen. Niet alle vulkanen zijn overigens nog actief. Je treft er ook veel landbouw, waarvan de akkers door de steile hellingen nog met de hand worden bewerkt. De Cotapaxi is één van de hoogste vulkanen die je tijdens de reis zult zien. Op de Cotapaxi rijd je met de auto en een lokale gids naar 4500 meter hoogte, waarna je nog verder omhoog kunt wandelen. De lucht is hier ijl en je moet je goed warm aankleden. Het uitzicht is er bij een heldere dag fantastisch! Wanneer je ook nog overnacht in hostel Llullu Lama kun je eventueel een optie nemen om hier een dag langer te blijven. Bij mooi weer kan men een hike van 6 uur maken door het prachtige landschap. De eerlijkheid gebiedt dat bij slecht weer of bewolking, dit niet aan te raden is. In dat geval heeft de Llullu Lama tegen betaling een heerlijke sauna en bubbelbad om even bij te komen tijdens de reis.

Baños en Cuenca 

De steden Baños en Cuenca zijn zeker de moeite waard om een dagje langer te blijven dan het programma voorschrijft. In Baños kun je mountainbiken of wandelen en voor degene die even een dagje willen relaxen kunnen naar de heetwaterbronnen of naar een Spa/welnesscenter. In Cuenca zie je in de stad prachtige architectuur, wat je duidelijk verwacht bij een Zuid Amerikaans land. Je kunt er in de smalle straatjes heerlijk struinen en genieten van de mooie gebouwen. Ook kun je bijvoorbeeld langs de rivier heerlijk picknicken.

Tot slot

Ecuador heeft dus veel meer te bieden dan men zou verwachten. Wanneer je graag in de natuur wilt zijn tijdens de vakantie, dan zul je in dit land helemaal tot rust komen en genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text