BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Australië

Rondreis Australië: Northern Territory en South Australia

Janet van de Werken over een reis in Australië op 17 december 2014

Down Under: het is een flink aantal uren vliegen naar de andere kant van de wereld, maar eenmaal aangekomen is dit het zeker dubbel en dwars waard!

Het relaxte Aussie gevoel

Het was voor mij even geleden dat ik voor het laatst een bezoek mocht brengen aan Australië en ik was benieuwd of ik het nog even geweldig zou vinden als de laatste keer dat ik hier was. Maar geen twijfel mogelijk, zodra ik door de douane heen was en de strenge controle bij de grens op etenswaren in de bagage achter de rug had, kwam gelijk het relaxte Australië-gevoel over me heen…. de reis kan beginnen! Deze werd georganiseerd door Malaysian Airlines en Tourism Australia. Zoals de meeste vluchten vanuit Azië komt ook Malaysian Airlines diep in de nacht in Darwin aan. Gelukkig konden wij direkt beschikken over de hotelkamer zodat we nog snel even een aantal uren slaap konden pakken en de jetlag zo redelijk snel de baas waren.

Darwin en de Northern Territory

Darwin is de grootste plaats in de Northern Territory maar voelt dorps aan. De lokalen zeggen dat het nooit langer dan 20 minuten per auto kan duren om van de ene kant van Darwin naar de andere kant te rijden. Ons bezoek aan de stad begint met een lunch in het Conrnucopia Cafe, gelegen naast het Museum and Art Gallery of the Northern Territory. Het is absoluut de moeite waard om zeker minimaal een half uur uit te trekken om door dit museum te zwerven, kunst van lokale schilders te bewonderen maar ook meer te weten te komen over de flora and fauna van dit land en de orkaan waar deze stad tientallen jaren geleden mee te maken heeft gehad.

Na een bezoek aan dit museum laat de gids ons wat meer zien van de stad zelf, zoals de East Point vanwaar je mooi uitzicht hebt over de stad, de botanische tuinen en een lokale ‘parap’ markt. ’s Avonds staat er een harbour dinner cruise op het programma met de Charles Darwin catamaran. Varen door de baai tijdens zonsondergang onder het genot van heerlijk eten en een Australische wijn. Na een goede nachtrust staat de volgende dag een Jumping Crocodile Cruise Tour van Spectacular Jumping Crocodiles op het programma. Krokodillen lanceren zich letterlijk uit het water om te proberen een stuk vlees te pakken te krijgen wat aan een hengel bungelt. Na een aantal keren ‘jumpen’ krijgen ze als beloning het stuk vlees.

In Darwin zelf, aan de hoofdstraat, bevind zich de Crocosaurus Cove. Absoluut een aanrader! De ligging is zeer centraal en als je een paar uur over hebt is het zeker een aanrader deze attractie te bezoeken. Enthousiaste gidsen vertellen je van alles over de vele dieren (reptielen, krokodillen) die je in Australië kan vinden. Als je wilt kan je zelf de dieren voeren of een cageduik maken tussen de krokodillen.

Litchfield Park staat als volgende op het programma. Dit park ligt op zo’n uur rijden van Darwin en beschikt over een aantal pools en watervallen waar je heerlijk kan zwemmen en af kan koelen (zeker aan te raden ivm de hitte). Zwemkleding mee dus!

Adelaide en South Australia

Met Qantas vliegen we in ca 3.5 uur naar de volgende bestemming van deze studiereis, Adelaide. Aangekomen in de hoofdstad van South Australia worden we direkt gebracht naar Glenelg, een buitenwijk van Adelaide gelegen aan de kust. Na een diner in het Esca restaurant, met een schitterend uitzicht over de zee, volgt een Twilight Cruise. Vanaf een catamaran kunnen we genieten van de skyline van Adelaide en wederom van een schitterende zonsondergang.

Adelaide is onder andere toegangspoort voor de Barossa Valley. Ben je een wijnliefhebber dan kan je een tour naar deze omgeving zeker niet overslaan. Als eerste gaan we zelf wijn maken bij Penfolds Winery. Door middel van het mixen van een aantal rode wijnen creeer je je eigen smaak en kan je je zelf gemaakte wijn meenemen naar huis. Na lunch in de Maggie Beer’s Farm Shop gaan we door naar het visitor’s centre van Jacobs Creek voor een tour een een wijnproeverij. En als afsluiter een Heritage tour en proeverij bij Seppeltsfield.

Kangaroo Island

Na al deze geweldige ervaringen en excursies volgt het volgende hoogtepunt van deze reis: Kangaroo Island! Al heel vroeg worden we opgehaald voor de transfer naar Cape Jervis. Vanaf hier vaart de Sealink ferry in drie kwartier over naar Penneshaw, oftewel naar Kangaroo Island. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten van dit eiland, maar dat het zo groot zou zijn had ik niet verwacht. Het is het op twee na grootste eiland van Australië, en tussen dit eiland en de Zuidpool ligt verder niets, alleen maar de oceaan. Er wonen slechts 4500 mensen.

We worden opgehaald door onze gids/chauffeur van Sealink en rijden allereerst naar het Seal Bay Conservation Park. Op dit 800 meter lange strand kan je ontzettend veel zeeleeuwen in het wild aanschouwen. Vervolgens rijden we Kingscote, waar we worden opgewacht door Kangaroo Island Marine adventures voor een boottocht op zoek naar dolfijnen. En we hoefden niet lang te zoeken, ik heb volgens mij nog nooit zoveel dolfijnen bij elkaar in het wild gezien. En ze bleven maar achter de boot aan zwemmen. Wat een ervaring!

Iets heel anders, heel toeristisch, maar ontzettend leuk: het voeren van de pelikanen. Wat een fotogenieke vogels en wat een spektakel maken ze ervan om een vis te pakken te krijgen. O ja, onderweg ook al een eerste kangaroo gespot.

Flinders Range National Park

Na een overnachting in het Aurora Ozone hotel wacht ons nog een dag op Kangaroo Island. We worden opgehaald door Kangaroo Island Odysseys en rijden met onze 4WD bus naar de eerste stop voor vandaag, Kangaroo Island Outdoor Action. Hier gaan we een uur quadbiken door de omgeving. Na de lunch rijden we door naar Flinders Chase NP waar we de Remarkable Rocks en de Admiral March bezoeken. Voordat we weer op de boot teruggaan naar het vasteland hebben we ook nog vele kangaroos en koala’s gespot in het wild. Na nog een nacht verblijf in Adelaide is het helaas weer tijd om terug te keren naar Nederland.

Tips

• Beste reisperiode voor Darwin is het droge seizoen van april t/m oktober, dan is de temperatuur ook nog redelijk aangenaam. Onze winter is de minst ideale periode, vanwege de vele regen die dan valt. Darwin is de toegangspoort voor een aantal geweldige natuurparken in de Northern Territory zoals Kakadu NP en Katherine NP. Ook kan je vanaf hier de treinreis The Ghan maken naar Alice Springs of per auto via de Stuart Highway richting het zuiden rijden, dwars door de Outback.

• Adelaide & Kangaroo Island kan je het hele jaar door bezoeken, maar tijdens de Australische zomer kan het wel erg warm worden. Beste reisperiode is dan ook de Nederlandse zomer wanneer de temperaturen nog redelijk aangenaam zijn

• Als je het koala’s en kangaroos in het wild wilt zien, moet je zeker naar Kangaroo Island gaan!

 

 

 

 


 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text