BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Costa Rica

Costa Rica – Pura Vida!

Mariëtte Baron [werkzaam bij Travel Trend] over een reis in Costa Rica op 9 december 2019

Van 13 tot 20 oktober ben ik op uitnodiging van het verkeersbureau Costa Rica op studiereis geweest. Oktober is nog in de regentijd. Tijdens de eerste dagen stonden beursdagen gepland. De meeste regen viel gelukkig tijdens deze dagen. Daarna stonden 3 volle excursiedagen op het programma in Guanacaste!

Guanacaste

Wat een geweldige bestemming is dit. KLM vliegt in onze winter, de beste reistijd voor Costa Rica, ook 4 keer in de week rechtstreeks vanaf Liberia in Guanacaste naar Amsterdam (november tot en met maart). KLM vliegt aan op San José, en met een tussenstop terug via Liberia naar Amsterdam. Als je dus in Guanacaste bij het strand je reis eindigt, kun je rechtstreeks vanaf Liberia teruglvliegen naar Amsterdam.

Aan het einde van de eerste beursdag kregen wij een verrassing: een parade van kleurrijke dansers en danseressen door de straten van Liberia, waarbij onderweg her en der gestopt werd om koffie te proeven of een klein museum te bezoeken. Deze parades vinden plaats tijdens feestdagen in Costa Rica, je kunt hier dus zomaar in terechtkomen!

Playa Panama

Daarna gingen wij naar de kust, Papagayo, Playa Panama. Ons heerlijke strandhotel El Mangroove is een paradijsje waar je allerlei dieren tegen kunt komen. Zo zagen we wasberen, apen en vogels, die gewoon in het wild leven en zich zomaar nabij het hotel kunnen ophouden. Verwacht hier geen parelwitte stranden, de stranden zijn veelal donker (vulkanisch zand). De strandbedden staan ook meer bij het zwembad en het strand is door een bomenrand van het hotel gescheiden. Watersporten is goed mogelijk en in de zee kun je gewoon (veilig) zwemmen. De temperatuur was rond de 27 graden. Maar kans op een regenbui is er altijd en ook de zon laat zich in de regentijd veel minder zien.

Rincon de la Vieja

Hierna was het tijd op weg te gaan naar Rincon de la Vieja en omgeving. Onderweg bezochten wij Sensoria Nationaal Park. Hiier kun je een trail lopen (hiking wandelstokken mogelijk) en op allerlei plaatsen vind je thermale baden, watervallen (o.a. met prachtig turquoiseblauw water) en nog veel meer moois. Onderweg kun je in het regenwoud ook van alles tegenkomen, vooral veel vogels. Er zijn wel veel treden tijdens de trail, vooral naar de watervallen heen en terug. Je kunt bij Sensoria Nationaal Park overigens niet overnachten.

Ziplinen en tubing

Na Sensoria Nationaal Park bezochten wij Buena Vista Lodge bij Rincon de la Vieja, alwaar een stierenrodeo was. Dit is iets wat in deze regio helemaal in is. Vanuit deze lodge zijn ook vele activiteiten mogelijk. Daarna op naar Hacienda Guachipelin, een Hacienda die ook onderdeel is van het programma van Travel Trend. Deze accommodatie heeft veel te bieden. Zo hebben wij hier canopy (zipline) gedaan. Tijdens het ziplinen is ook een stukje canyoning mogelijk (free fall & wall climb). Een (korte) Tarzan Swing is niet optioneel, dus je moet geen hoogtevrees hebben! Daarnaast hebben wij hier paardgereden door de mooie natuur en river tubing gedaan. River tubing kan alleen in Rincon de la Vieja en in Tenorio Nationaal Park. Dit lijkt op raften, maar je zit in je eentje in een grote band en trotseert allerlei stroomversnellingen. Op de rustige delen van de rivier kun je genieten van het prachtige regenwoud om je heen. Dit is echt een aanrader, wat een geweldige excursie was dit. Verder bezochten we de hete bronnen van Hacienda Guachipelin. Verscholen in het regenwoud vind je er diverse thermale baden, gelegen langs een stromende rivier. Om je heen hangende bruggen. Je kunt je ook met modder insmeren hier.

Dieren spotten

Op weg terug naar de kust, Papagayo, maakten wij een boottour. Bij deze Bebedero boottocht bij Palo Verde hebben wij veel wildlife gespot, waaronder de American crocodile, allerlei vogels, brulapen, leguanen enzovoort. Prachtig! Deze boottocht (excursie Palo Verde Nationaal Park & omgeving) wordt ook aangeboden met pick up vanaf hotels Papagayo tot aan Tamarindo. Daarna kwamen wij in een ander hotel in Papagayo, Casa Conde del Mar (via Travel Trend te boeken, dit is een all inclusive hotel). Het ligt naast het El Mangroove hotel Papagayo. Een mooi plekje om onze reis af te sluiten! Met een 12 seater vliegtuig vlogen we in ca. 40 minuten van Liberia terug naar San José. Zoals gezegd kan dit in onze winter rechtstreeks vanaf Liberia naar Amsterdam met KLM, en overland doe je er minimaal 4,5 – 5 uur over naar San José, afhankelijk van in welke plaats je verblijft.

Het was een geweldige reis, wat een prachtig en veelzijdig land. Ik hoop hier zeker nog een keer terug te komen om de rest van Costa Rica te ontdekken.

Tips

  • Reis in onze winter (november t/m maart), KLM vliegt enkele malen per week rechtstreeks op San José en via Liberia terug naar Amsterdam.
  • Het river tubing is een echte aanrader, wat een geweldige excursie! Buiten de stroomversnellingen om die voor een flinke dosis adrenaline zorgen lig je op de rustige gedeeltes van de rivier heerlijk in je tube te genieten van de natuur en het regenwoud! Om je heen allerlei mensen in tubes die regelmatig tegen je aan botsen, een en al gezelligheid.
  • Houd je van vis? Ga dan in Playa Hermosa eens eten bij het Aqua Sport Restaurant, een restaurant aan zee in Playa Hermosa waar je heerlijk kunt eten, met een relaxte sfeer. Buiten vis kun je er ook andere gerechten eten. Een prachtige locatie.
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text