BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Nieuw-Zeeland

Combinatie Australië en Nieuw-Zeeland

Mark en Dionne over een reis in Nieuw-Zeeland op 15 januari 2014

Deze reis is geboekt bij Travel Counsellor Ingrid Verhoeven. Van 30 september tot 16 november 2013 hebben we een prachtige reis gemaakt langs de tropische oostkust van Australië en door het ruige Nieuw-Zeeland. We hebben de G’day Sunshine Australia en de Classic New Zealand van Travel Trend met elkaar gecombineerd. Hier en daar wat extra nachten toegevoegd zodat het echt de reis was zoals wij dat graag wilden.

 

Een van de vele onvergetelijke dagen …

Port Douglas: Gewekt door het geschater van papegaaien schoven we aan tafel voor een stevig ontbijt om de dag naar het Wildlife Habitat, Cape Tribulation en de Daintrees goed te beginnen. In Wildlife Habitat waanden we ons tussen de loslopende pelikanen, kangaroos, walibi’s, cassowaries, grote vliegende waterhoenen, zwarte zwanen, koala’s en een scala aan prachtig gekleurde vogels met gouden strotten. Het is lente dus volop kleinwild met als verrassing een opgevouwen baby kangaroo in de buidel van z’n moeder die naast zijn uitgestoken pootje en oor ook zo af en toe zijn kopje naar buiten stak.

Door het dichtbegroeide Cape Tribulation reden we via Mossman Gorge naar Cape Trip Beach House, een afgelegen plek waar geen stroom of bereik is. Na een korte wandeling door het regenwoud liepen we zo het prachtig witte strand op waar we met onze voeten in het warme zeewater naar een schitterend uitzicht op de omliggende bergen keken. De trip eindigde in een boottocht op de Daintree River waar we hoopvol door de mangroves staarden, op zoek naar krokodillen. Helaas moesten we het doen met 1 krokodil van een halve meter. Gelukkig maakte het uitzicht vanaf de boot over het regenwoud gebied het een helemaal goed.

Hoogtepunt 

Een helikoptervlucht langs Lake Pukaki, over Hooker Valley naar de top van de Mount Cook. Een geweldige ervaring!

Verblijfplekken 

We hadden gekozen voor middenklasse hotels, wat ons eigenlijk over het algemeen goed beviel. Prima bedden, schone kamers en fijne locaties. Het hoogtepunt was het Hermitage Hotel in Nieuw-Zeeland waar we in een lekker bedje uitkeken op Mount Cook, echt geweldig! Ook het eten was hier erg goed. 

Opstakels tijdens de reis 

Tijdens de reis kwamen we onder andere voor een bosbrand en een verzakte weg te staan en was het even de vraag of we nog verder konden. Zodra we onze Travel Counsellor Ingrid op de hoogte stelden, zorgde zij voor informatie en nam ze waar nodig contact op met het betreffende hotel. We vonden het erg fijn dat ze elk moment voor ons klaar stond, ook al zaten we aan de andere kant van de wereld. 

Groeten,

Mark en Dionne

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text