BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Oman

Betoverend Oman

Fieja de Haaij over een reis in Oman op 28 september 2015

Eind augustus is het zover. Ik vertrek naar het voor mij dan nog onbekende Oman. Via Dubai vliegen we naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Nadat we het visum hebben gekocht en de koffers hebben gaan we op weg naar onze eerste bestemming: Nizwa.

Nizwa

Nizwa ligt landinwaarts op ca. 2.5 uur rijden van Muscat. Elke vrijdag vindt hier de bekende geitenmarkt plaats. Je moet er wel vroeg bij zijn anders is de ‘aktie’ al voorbij. De geiten worden geshowd aan de kopers, die de geiten daarna kunnen kopen. Naast de geitenmarkt is er een grote souk, waar je van alles kunt kopen, vis, groenten, aardewerk en kruiden. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.

Woestijn

Op weg naar het avontuur. We laten de bergen achter ons en rijden naar de woestijn, Wahiba Sands. We hebben geen idee hoe de chauffeur de weg weet, zonder enige aanwijzing slaat de chauffeur af en rijden we de woestijn in. Voordat we naar het camp gaan brengen we nog een bezoek aan een bedoeïen camp. Natuurlijk staat er ook Dune Bashing op het programma: met de jeep scheuren we door de duinen. Het zand spat alle kanten op, het is echt geweldig. Onderweg genieten van een schitterende zonsondergang. De komende nacht slapen we in de woestijn. De huisjes zijn eenvoudig en hebben een buitendouche, maar de ligging is geweldig!

Schildpadden

We verlaten de hete woestijn en rijden via Wadi Bani Khalid naar de kust. Het water in de wadi ziet er uitnodigend uit, helaas hebben we niet de juiste kleding bij de hand om een duik te nemen (een korte broek en een shirt met korte mouwen, een badpak of bikini mag dus niet). Nadat we even hebben rondgekeken reizen we verder naar de kust naar het Rass Al Jinz Turtle Reserve. Zowel in de avond als in de vroege ochtend (rond 4 uur) kun je onder begeleiding op het strand zien hoe de schildpadden hun nesten maken en eieren leggen. Ook kun je hier zien hoe de kleine baby schildpadjes terugkeren naar de zee. Het is fascinerend om dit proces van zo dichtbij mee te maken. Nadat we op het strand hebben genoten van de zonsopgang rijden we richting Muscat. Onderweg maken stoppen we bij Fins Beach. Om bij dit strand te komen moeten we wederom een stuk off-road rijden, dit keer over een weg vol stenen en het laatste stuk over het strand. Het water is hier heerlijk, al dobberend in de zee genieten we van de omgeving.

Muscat

De laatste dag brengen we door in Muscat, de kleinste hoofdstad ter wereld. Uiteraard bezoeken we de Grand Mosque. Deze moskee is de enige moskee in Oman die door toeristen bezocht mag worden. Voorwaarde is wel dat we ons gepast kleden: onze hoofden moeten bedekt zijn, net als de polsen en de enkels. Het complex is zo groot dat het plaats biedt aan 20.000 mensen. Na het bezoek aan de moskee hebben we, voordat we weer naar huis gaan tijd om te winkelen in de Muttrah Souk.  Met een goedgevulde tas keren we terug naar Nederland. 

Tips:

  • Combineer een verblijf in een van mooie hotels rond Muscat met een verblijf in de woestijn. Aanraders rondom Muscat zijn het Shangri-La Barr al Jissah Resort & Spa en The Chedi.
  • Neem een sjaal mee, dit is handig bij bijvoorbeeld een bezoek aan de moskee.

 

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text