BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Taiwan

Around Taiwan

Mevrouw Rollfs of Roelofs over een reis in Taiwan op 11 mei 2017

In maart 2017 heb ik de 8 daagse tour ‘Around Taiwan’ gedaan met een stop-over van 4 dagen in de Dubai. Uitstekend geregeld door Travel Trend, zodat alles mooi op elkaar aansloot.

Mevrouw Rollfs of Roelofs heeft deze reis geboekt bij VakantieXperts Leusden.

Stadstour in Taipei

De eerste dag in Taipei is ter vrije besteding. In de middag had ik een extra stadstour bijgeboekt, deze was echt de moeite en het geld waard.

Deze rondreis is een internationale groepsrondreis. We hadden een grote goede bus. Er was ruimte genoeg voor de +/- 26 groepsgenoten. Veel Amerikaanse Chinezen. Al erg Amerikaans, en toch nog zéér Chinees, dus gordijntjes dicht en slapen of druk met de telefoon (en veel shoppen).

Zon en regen

Het noorden van Taiwan is volgens de gids de natste plek van Azië, en dat klopte tijdens mijn verblijf. Paraplu en/of regenjas mee. Wel een dikke trui eronder, want het was nog frisjes. Naarmate we zuidelijker reden werd het warmer, de zon is dan ook een stuk feller. De wegen zijn uitstekend, hier wordt ook flink aan gewerkt. Genoeg stops voor bijzonderheden en/of toiletbezoek. Zit of hurk, dat wisselt.

China, maar toch anders

Het land zelf is afwisselend, veel bergen, soms grote vlaktes met tuin/landbouw. Het lijkt erg op China, maar is toch weer anders. In het zuiden loopt de weg langs de kust. Geen strandvermaak hier, veel rotsen (in soms schitterende vormen!), maar ook vaak plaatsen waar enorme betonblokken liggen in een poging de kust te beschermen tegen tyfoons en zo. Tel daar de landslides bij op en geen wonder dat er hier ook druk aan weg en tunnels gewerkt wordt.

Tot slot

Soms waren het wel lange rij-dagen en het verblijf was in luxe hotels. Al met al een prima verzorgde reis met prettig gezelschap, uitstekende chauffeur en gids Daniel, die zijn vak verstaat.

Sterke punten tijdens het verblijf:

– Alle extra trip/pick-up afspraken zijn nagekomen.
– Vervoer, hotels chauffeur, gids, alles uitstekend.
– Ontbijt overvloedig.

Mevrouw Rollfs of Roelofs

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text