BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (4)
Argentinië (8)
Australië (11)
Bahama's (2)
Bali (4)
Barbados (1)
Bolivia (2)
Botswana (2)
Brazilië (2)
Cambodja (2)
Canada (13)
Chili (10)
Colombia (3)
Costa Rica (3)
Cuba (2)
Dubai (3)
Ecuador (6)
Florida (5)
Hawaii (3)
Hongkong (1)
India (2)
Indonesië (7)
Japan (3)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (3)
Maleisië (3)
Mauritius (1)
Mexico (1)
Myanmar (3)
Namibië (5)
Nieuw-Zeeland (6)
Oeganda (1)
Oman (4)
Peru (4)
Rwanda (2)
Seychellen (1)
Sri Lanka (4)
St. Lucia (1)
Sumatra (2)
Suriname (3)
Taiwan (2)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (4)
USA (18)
Vietnam (4)
Zimbabwe (2)
Zuid-Afrika (11)
Een review uit Thailand

Als jong gezin op reis door Thailand

Fieja de Haaij over een reis in Thailand op 10 februari 2014

Fieja Jansen – De Haaij is verkoopmedewerkster bij Travel Trend. Als Azië-fan ontdekte zij al veel landen op het Aziatische continent, zowel tijdens vakanties als studiereizen. Dit is het verslag van haar gezinsvakantie naar Thailand.

November 2013, eindelijk is het zover, we gaan naar Thailand. Voor onze 2-jarige zoon wordt het zijn eerste ‘verre’ reis. Tijdens de lange vlucht worden we door Malaysian Airlines in de watten gelegd, waardoor de tijd voorbij vliegt.

Bangkok

We beginnen onze reis met een paar dagen Bangkok. Natuurlijk maken we een boottocht over de Chao Praya River en bezoeken we het Grand Palace, waar de gouden pagoda’s schitteren in de zon. Het is er erg druk en moeten ons tussen de menigte door wringen om de Emerald Buddha te bekijken. Het beeld is weliswaar klein, maar ziet er schitterend uit. We zijn er allemaal van onder de indruk. We houden we van wat sportiviteit, dus de volgende dag staat er een fietstocht door Bangkok op het programma (zie foto). Om in de autovrije steegjes te komen moeten we ons eerst door het drukke verkeer manoeuvreren, wat goed lukt. In de compounds worden we hartelijk begroet door de lokale bevolking. Ze vinden het prachtig om ons te zien fietsen en we worden vrolijk toegezwaaid. Het is een echte belevenis en voor ons alledrie een hoogtepunt. De fietstocht wordt afgesloten met een heerlijke Thaise lunch, wat er goed in gaat na zo’n inspannende tocht.

Ayutthaya

Het is tijd om Bangkok te verlaten en gaan op weg naar de oude hoofdstad Ayutthaya. Eerst brengen we een bezoek aan het zomerpaleis Bang Pa-In, waar we een wandeling maken door de schitterende tuin. Daarna varen we per longtailboat naar Ayutthaya. Door de stad heen staan verschillende tempelruïnes en tot onze verbazing lopen er olifanten door de stad. Nadat we een tweetal tempels hebben bezocht gaan we kijken bij de olifantenkraal. We zien hoe de olifanten gewassen worden in de rivier. En krijgen we de kans om de olifanten te voeren, dat slaan we natuurlijk niet af!

Hua Hin

Tijd om te relaxen. We kiezen voor een verblijf in Hua Hin, gelegen op zo’n 3 uur rijden van Bangkok. Het strand loopt langzaam af in zee, waardoor ook onze zoon heerlijk kan spelen in het water. Ook hier zitten we niet stil en wordt het kite-surfen uitgeprobeerd. ’s Avonds laten we ons per tuk-tuk voor 100 Bath naar het centrum rijden, waar we maar moeilijk kunnen kiezen wat we zullen gaan eten. Ook de avondmarkt slaan we natuurlijk niet over, en ook hier is er weer eten in overvloed! Onze favoriet is sticky-rice met mango en kokosmelk.

Loy Kratong festival

We hebben geluk want tijdens ons verblijf in Thailand wordt het Loy Kratong festival gevierd. Wij rijden naar het kleine vissersdorpje Kao Tao om daar het festival te beleven. We hoeven niet lang te zoeken want het is erg druk en de straat is versierd met mooie lantaarns. De bedoeling is om een bootje van bamboe op het meer te laten varen, zodat je zonden van het afgelopen jaar wegvaren. Natuurlijk doen we mee en kopen we ook een bootje. De aanblik van de honderden verlichte bootjes op het meer is schitterend.

Voor onze laatste nachten in Thailand keren we terug naar Bangkok. Dit keer verblijven we in het Royal Orchid Sheraton & Towers. Dit luxe hotel ligt aan de Chao Praya River en vanuit onze kamer op de 19e verdieping hebben we een schitterend uitzicht over Bangkok. Omdat er nog wat plek in de koffers over is gaan we de laatste dag nog naar de Chatuchak Weekendmarket. Een echte aanrader, de markt heeft een paar duizend kraampjes en er is werkelijk van alles te koop! Nadat de koffers zijn gepakt moeten we helaas weer terug naar Nederland. Onderweg naar het vliegveld zijn we het met elkaar eens: volgend jaar gaan we weer terug!

In Thailand reizen met kleine kinderen

  • De Thaise bevolking is gek op kinderen, waardoor ze erg hun best doen om het kinderen naar de zin te maken en aandacht te geven
  • Het reisschema en –tempo kan zo worden aangepast dat het voor kinderen ook leuk is
  • Naast het heerlijke Thaise eten (wat niet altijd pittig is) kun je er ook prima westers eten. Khao pad met een gebakken eitje lusten bijna alle kinderen wel!
  • Hua Hin: badplaats met een leuk centrum, veel restaurantjes en een leuke avondmarkt
  • De zee bij Hua Hin loopt langzaam af in zee, waardoor ook kinderen kunnen pootjebaden
  • Thailand is erg schoon

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text