BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Abu Dhabi

Abu Dhabi en Dubai

Mascha Tijssen over een reis in Abu Dhabi op 29 juli 2014

Begin april ben ik met Etihad Airways vertrokken voor een studiereis naar de voor mij tot dan toe onbekende bestemmingen Abu Dhabi en Dubai.  Beide zijn populaire stopovers voor onze reizigers naar Azië en de Pacific, dus ik ben blij met de kans om deze bestemmingen te leren kennen. De vlucht vertrekt ’s avonds en verloopt voorspoedig. Vriendelijk personeel, lekker eten en een goed aanbod aan entertainment op je eigen scherm.

St.Regis hotel

’s Ochtends om 07.00 komen we aan op de bestemming. De transfer van airport naar het centrum van Abu Dhabi neemt een klein uurtje in beslag en gaat over zeer goed verzorgde wegen. Het is zo vroeg al lekker warm en de groenvoorzieningen die zorgvuldig zijn aangelegd, worden dagelijks van genoeg water voorzien. Na aankomst in ons grootse hotel, het St. Regis, kunnen we de spullen op een kamer achterlaten, gebruik maken van de douches in de luxe spa, en daarna vertrekken we in badkleding naar het strand. Het hotel heeft een mooi privé-strand met helder water, en een mooie beach club met zwembad. Hier komen we direct lekker bij.

Mall van Abu Dhabi

In de middag lopen we naar the Mall van Abu Dhabi, hier vinden we allerlei leuke merkwinkels en eettentjes. Abu Dhabi is echt nog in aanbouw, en ik ben zeer benieuwd hoe het landschap er over vijf jaar uit zal zien. Er is ontzettend veel ruimte om te bouwen, en er is geld in overvloed, dus niets houdt ze tegen.

Sjeik Zayed moskee

De volgende ochtend bezoeken we de prachtige Sjeik Zayed moskee van Abu Dhabi, met de grootste kroonluchter ter wereld, en het grootste tapijt. Uiteindelijk draait alles om wereldrecords in de Verenigde Arabische Emiraten! 

Met Jeeps door de woestijn

Hierna rijden we een uurtje richting de woestijn. Hier stappen we in Jeeps en crossen we over de hellingen van het zand, het zogeheten ‘dune bashing’, een erg leuke en spannende tocht! We eindigen bij een kamp, waar we kunnen zandsurfen, henna tatoeages kunnen laten zetten, waterpijp kunnen roken en kunnen genieten van de lokale hapjes.  

Wat we helaas niet hebben kunnen bezichtigen is Yas Island, waar je het spectaculaire Ferrari World terug kan vinden, en een fantastisch waterpark. Ferrari World is het grootste overdekte amusementspark ter wereld en huisvest ook ’s werelds snelste achtbaan (weer twee wereldrecords voor de Emiraten!).

Dubai

De volgende dag bezoeken we eerst Dubai, een stad die overduidelijk al drukker is dan Abu Dhabi. Overal zien we de moderne architectuur, en ook hier wordt nog overal gebouwd. De Dubai Mall is wat we ervan verwachten na alle verhalen! We zien de ijsbaan, het grote aquarium en winkels van alle topmerken. Je kijkt er in ieder geval je ogen uit!

Op bezoek bij twee hotels aan het strand van Dubai merk je dat het een heerlijke relax bestemming is. Voor mensen die graag op het strand liggen, lekker willen shoppen en eten is Dubai ideaal. Ook hier is het strand mooi en het water helder.

Dubai én Abu Dhabi zijn allebei stopoverbestemmingen bij uitstek. Je kunt je er minstens drie dagen prima vermaken, en de komende jaren komen er alleen nog maar attracties, winkels en hotels bij.

Eigenlijk is het voor iedere doelgroep geschikt. Een aanrader op weg naar een verre bestemming! De luchtvaartmaatschappij Etihad biedt stopovers in Abu Dhabi en Emirates in Dubai. Mijn collega’s en ik geven u graag advies over de routes en mogelijkheden voor een stopover in de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text