BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Canada

Het beste van Atlantic Canada

Anita van Buren over een reis in Canada op 15 november 2017

Een bezoek aan Maritiem Canada stond al heel lang op mijn bucketlist. Na een vakantie in prachtig West Canada met de imposante Rocky Mountains (absoluut de eerste keus voor de eerste keer Canada!) en een studiereis naar Oost Canada tijdens de Indian Summer was ik erg benieuwd naar Atlantic Canada.

Lees hier het verslag van Anita van Buren, Persoonlijk Reisadviseur bij VakantieXperts in Leusden.

Verse vis in Nova Scotia

De keus viel op de rondreis Magic Maritimes omdat deze heel compleet is: je reist over Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island én Newfoundland. Die variatie is zeker de moeite waard. Op Nova Scotia vind je een lieflijk heuvelachtig landschap met veel bossen, mooie kustlijnen, vissersplaatsen en pittoreske vuurtorens.

De hoogtepunten op Nova Scotia zijn wat mij betreft: Kemji NP (kanoën, wandelen), de vele vissersplaatsjes ( je kunt overal fantastisch verse vis eten!), Louisbourg National Heritage en Cape Breton NP met de prachtige Cabot trail.

New Brunswick en Prince Edward

Van New Brunswick hebben we slechts een klein stukje gezien. Moncton is een leuk plaatsje voor een overnachting en ligt aan de riviermonding met grote getijdeverschillen. Prince Edward Island heeft rode aarde, dit in combinatie met het frisse groen van de bossen en de diepblauwe kleur van meren en zee geeft een prachtig plaatje. Op het eiland is veel landbouw, vooral veel aardappelteelt. 

Ijsbergen en walvissen in Newfoundland

Newfoundland als laatste is leeg, ruig, rotsachtig maar prachtig! Gros Morne NP is heel mooi en een aan zee gelegen Nationaal Park. Wij  hebben er een mooie boottocht in het fjord gemaakt. Het pittoreske havenstadje Twillingate is een must in het voorjaar/voorseizoen. Dan is er de meeste kans om daar ijsbergen te zien die vanuit Groenland komen drijven. Wij hadden geluk en hebben een zee vol met ijsbergen (kleine en middelgrote) gezien! Heel indrukwekkend.

In Terra Nova kun je mooie wandelingen maken. Wij waren op zoek naar de bold eagle en hebben een zwarte beer gezien! St. John’s is de hoofdstad van Newfoundland. Een leuke plaats met een behoorlijk levendig downtown gedeelte en vanuit hier kun je de zee op walvissen spotten. Wij hadden heel mooi weer en hebben een humpback whale en Minke whales plus 2 bold eagles gezien!

Tot slot

  • Tip: Kies voor een comfortabele auto want de wegen zijn bij tijd en wijle behoorlijk slecht (veel potholes). 
  • Ik vond het een goede mix tussen standaard hotels (comfortabel maar weinig sfeervol) en kleinschalige hotels (authentiek en persoonlijk).De hotels zijn basic: de meeste hotels zijn qua inrichting en sfeer blijven steken in de jaren 60 en 70. Overal vloerbedekking, altijd douche in het bad en veelal donkere kamers, maar al die bloemetjes vrolijken de boel wel op.
  • De beste tijd om te reizen is wat mij betreft de maand juni vanwege de prachtige natuur (heel veel veldbloemen, alles prachtig fris groen) en de grootste kans om ijsbergen te zien! Ga je eerder dan is er nog veel dicht, het seizoen komt zo’n beetje op gang vanaf ca. 2e week juni. De maanden juli en augustus geven de meeste kans op stabiel weer en september kan weer prachtig zijn als de Indian Summer begint. Er zijn meerdere ferry’s te nemen om tussen de verschillende provincies, dan is het prettig als je niet snel zeeziek wordt.
  • Een handige travelmap met allemaal tips voor onderweg maakte de reis helemaal compleet, Travel Trend bedankt voor de perfecte organisatie!
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text