BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: wow!

Lindy Slikkerveer over een reis in Zuid-Afrika op 17 oktober 2014

Zuid-Afrika wordt vaak ‘de wereld in één land’ genoemd. Lindy, verkoopmedewerkster bij Travel Trend maakt tijdens een studiereis in september 2014 kennis met de geweldige diversiteit van het land. De eerste ochtend levert gelijk het eerste wow-moment op. Bij het openen van de gordijnen sta ik ‘oog in oog’ met de Tafelberg. Wow! Deze 1086 meter hoge berg is beeldbepalend voor Kaapstad. De berg is niet bedekt met wolken. Een goed teken, want voor die middag staat een ritje met de kabelbaan op het programma.

Koken in Bo-Kaap

Maar eerst een kookcursus in de Islamitische wijk Bo-Kaap! Deze nieuwe excursie van Travel Trend biedt een zeer authentieke belevenis. Na een begeleide wandeling door de oude wijk bezoek ik samen met mijn medereizigers een specerijenwinkel. De geuren van kaneel, kerrie en pepers komen je hier tegemoet. De route eindigt bij het huis van Jasmina, die kookcursussen geeft in haar eigen keuken. Samen maken we curry, samosa’s en roti. Het eindresultaat wordt met smaak opgegeten.

Kaap Schiereiland

De volgende dag wordt het Kaaps Schiereiland verkend. De spectaculaire Chapmans Peak Drive biedt uitzicht over de prachtige baaien van Camps Bay en Clifton Bay. Vanuit Houtbaai wordt met een bootje naar een grote robbenkolonie gevaren. Daarna door naar Cape Point. Bijzonder om bij het historische punt Kaap de Goede Hoop te staan. Als afsluiter van deze dag bezoeken we de waggelende pinguïns bij Boulders Beach.

Bezoek aan een project in een township

Travel Trend is dit jaar een samenwerking aangegaan met Orange Babies, de stichting die als voornaamste doel heeft om in Afrika zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s te helpen. We bezoeken een project in de township Khayelitsha bij Kaapstad. De kinderen komen naar het hek gerend als ze de bus zien aan komen rijden. ‘Mlungu, Mlungu’ roepen ze, wat zoveel betekent als ‘witte mensen’. Er wordt met de kinderen gedanst en gezongen en uiteraard willen ze allemaal zo vaak mogelijk op de foto.

Wijngebied

Het wijnhuis Zevenwacht nabij Stellenbosch serveert een heerlijke lunch, uiteraard met wijn. Vanwege de geweldige ligging is Zevenwacht een echte aanrader voor klanten die een wijnproeverij willen ervaren. Ook is het hier mogelijk om een picknickmand te bestellen en in de mooie tuinen van dit wijnhuis te picknicken. In de wijnregio van Zuid-Afrika bezoek ik ook het wijnhuis Lanzerac voor een proeverij, met geweldig uitzicht over de wijngaarden. Overnachting is deze keer in het Evergreen Manor & Spa, een gezellige Bed and Breakfast. Kleinschalig, goed ontbijt, op loopafstand van het gezellige centrum en een geweldige service van de eigenaar en zijn vrouw.

Walvissen spotten

Via de Tuinroute rijden we naar Knysna en Featherbed Nature Reserve. De volgende ochtend is iedereen vroeg uit de veren voor een walvisexcursie. Al snel dobberen we in de buurt van een moederwalvis en haar jong en even later wordt een groep dolfijnen gespot. Later die dag is er een warm welkom in Cape St. Francis Resort, waar overnacht wordt in luxe, grote beachvilla’s. Cape St. Francis Resort is een goede accommodatie voor families. De appartementen zijn geschikt voor kinderen, op het strand kun je surfen en paardrijden en het ligt op rij-afstand van mooie natuurgebieden zoals bijvoorbeeld Tsitsikamma National Park.

Op safari

We reizen door naar Amakhala Private Game Reserve. Vanwege de geweldige locatie van het restaurant van de Safari Lodge wordt tijdens de lunch al begonnen met het spotten van wild. Daarna wordt een game-drive gemaakt, voor de meesten uit onze groep een eerste ervaring met een safari. Olifanten, giraffen, neushoorns, impala’s, koedoes, waterbokken, zebra’s, struisvogels… alle dieren komen de Nederlandse reizigers bekijken. Of was het nou andersom?

In slechts één week tijd heb ik heel veel verschillende dingen gezien, gedaan en ondernomen. Wat een geweldige diversiteit! Aha, daarom spreken ze dus over de wereld in één land

 Tips

  • Zuid-Afrika is erg geschikt om te reizen met kinderen. Het viel me erg op dat de wegen erg goed zijn, het eten is goed en de afstanden zijn niet te lang. Ideale omstandigheden dus voor kinderen. Deze elementen komen allemaal terug in de rondreis Kids go South Africa.
  • Wat is er nou beter om een reis te eindigen op het prachtige eiland Mauritius? Dit eiland is gezegend met eindeloos witte stranden en fantastische koraalriffen. De rondreis Bush Discovery is een goed voorbeeld waar je makkelijk je reis kunt verlengen naar Mauritius.
  • Zuid-Afrika kan in ieder seizoen bezocht worden. De droge, koele tijd van mei tot en met augustus is zeer goed voor het bekijken van wild. Het gras is kort en er zijn niet veel bladeren aan de bomen waardoor het makkelijk is om het wild te spotten.  De lente (september en oktober) brengt ook in de wildparken voordelen met zich mee: grote delen van het land staan prachtig in bloei en veel dieren hebben namelijk jongen!
  • Voor de afwisseling is het leuk om je accommodaties af te wisselen. De ene nacht in een gezellige b&b, de volgende nacht in een hip boutique hotel en wat dacht je van een nacht in een tented camp in één van de vele natuurparken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text