trein
vanaf € 41,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U kunt deze treinreizen uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma
Tijdens de treinreizen met The Ghan en Indian Pacific is een aantal excursies inbegrepen

Australië biedt diverse mogelijkheden om het land per trein te ontdekken. Veel reizigers kiezen ervoor een deel van hun reis per trein af te leggen. Zo kunt u ontspannen genieten van het prachtige landschap.

The Ghan

“In de voetsporen van de vroegere ontdekkers van Australië”

Oorspronkelijk volgde The Ghan de sporen van ontdekkingsreiziger John McDouall Stuart en het traject van de uit Afghanistan geïmporteerde kamelendrijvers, die vroeger voor het transport zorgden naar het binnenland. Deze tochten uit de vorige eeuw werden ondernomen onder barre omstandigheden aangezien een rit door de woestijn, zonder vaste zoetwaterplaatsen, niet zonder gevaar was. De eerste Ghan reed in 1929 maar in 1980 werd hij vervangen door een moderne, zeer comfortabele trein. De reiziger op deze trein is in handen van vriendelijk personeel en kan gebruikmaken van uiterst comfortabele voorzieningen. Het traject van The Ghan is verlengd zodat u de reis vanuit Adelaide zelfs tot aan Darwin kunt maken.

Indian Pacific

“De ultieme treinreis tussen twee oceanen”

Zonder twijfel een van de langste treinreizen ter wereld. Het totale traject is ruim 4.352 km lang en brengt u van de Stille Oceaan bij Sydney naar de Indische Oceaan bij Perth. Er is geen betere manier om het echte Australië te zien en te ervaren. Onderweg passeert u o.a. de Blue Mountains, Broken Hill, de Nullarbor-woestijn, Kalgoorlie en een aantal afgelegen dorpjes. De kans dat u onderweg dingo’s, kangoeroes en wallabies zult opmerken is zeker aanwezig. De Indian Pacific heeft uitgebreide voorzieningen, comfortabele zit- en slaapaccommodatie en in het restaurant worden voor de eerste klasse reizigers culinaire maaltijden geserveerd.

The Spirit of Queensland & Tilt Train

In Queensland heeft u de keuze uit een tweetal treinen van Queensland Rail: The Spirit of Queensland en Tilt Train. The Spirit of Queensland rijdt tussen Brisbane en Cairns en volgt een prachtige route. Geniet van de tropische kustlijn vanuit een comfortabele trein. De trein beschikt over Premium Economy stoelen en de luxe Railbedden; overdag zijn dit comfortabele stoelen die ’s avonds worden omgebouwd tot een bed (inclusief beddengoed). Tevens zijn maaltijden inbegrepen en heeft u de beschikking over een entertainment systeem. De Tilt Train is een zeer snelle en comfortabele treinverbinding tussen Brisbane en Rockhampton.

The XPT

XPT (NSW Trainlink) heeft een regelmatige verbinding tussen Sydney en Melbourne en Sydney en Brisbane. U kunt kiezen uit: economy klasse en eerste klasse zitplaatsen en eerste klasse slaapplaatsen.

Wij hebben voor u o.a. de volgende treinreizen geselecteerd:

The Ghan van Alice Springs naar Adelaide (en v.v.) in ca. 25 uur • The Ghan van Alice Springs naar Darwin (en v.v.) in ca. 24 uur • The Ghan van Adelaide naar Darwin (en v.v.) in ca. 53 uur • Indian Pacific van Sydney naar Perth (en v.v.) in ca. 66 uur • Indian Pacific van Adelaide naar Perth (en v.v.) in ca. 39 uur • Indian Pacific van Sydney naar Adelaide (en v.v.) in ca. 24 uur •  • The Overland van Melbourne naar Adelaide (en v.v.) in ca. 11 uur •  The Spirit of Queensland van Brisbane naar Cairns (en v.v.) in ca. 24 uur • Tilt Train van Brisbane naar Rockhampton (en v.v.) in ca. 7,5 uur • The XPT van Sydney naar Melbourne (en v.v.) in ca. 11 uur en van Sydney naar Brisbane (en v.v.) in ca. 15 uur. De reisduur kan op routes in tegengestelde richting afwijken.