vanaf € 2180,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

In korte tijd de mooiste bestemmingen van Suriname ontdekken
Verblijf op een 18e eeuwse plantage
Per boot op zoek naar dolfijnen
Fietstochten door de plantages
Vogels spotten tijdens een moerastour
Kennismaking met de traditionele leefwijze van de Sarammaccaners in de jungle
Veel maaltijden inbegrepen
Uw reisgezelschap kan per touronderdeel verschillen

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

Vandaag vliegt u naar Paramaribo. Na aankomst volgt transfer per hotel shuttlebus naar uw hotel, waar u voor twee nachten uw intrek neemt. Paramaribo is een samensmelting van culturen, waar Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen hand in hand gaan. In deze stad woont ca. 2/3 van de Surinaamse bevolking, maar desondanks heeft het de sfeer van een dorp, waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven. Interessante bezienswaardigheden zijn o.a. het Onafhankelijkheidsplein, Fort Zeelandia en Fort Nieuw-Amsterdam. Ook de Palmentuin, de Waterkant en de centrale markt zijn een bezoek waard.

Dag
2

Paramaribo

De historische binnenstad van Paramaribo met haar prachtige koloniale gebouwen heeft een Caraïbische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. ’s Morgens staat een stadswandeling op het programma. U begint de tour met een bezoek aan de bloemenmarkt. Van daaruit loopt u naar Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi zicht op een aantal koloniale gebouwen, waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. U wandelt verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes en naar de Centrale Markt, waar u op de begane grond groenten, tropisch fruit, vlees en vis vindt en op de eerste verdieping kleding en schoeisel. Tenslotte voert de wandeling langs een aantal winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee, die gebroederlijk naast elkaar staan. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
3

Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt vertrekt u naar Marienburg, waar u op de boot stapt naar plantage Frederiksdorp. Na aankomst wordt u verwelkomd door het Frederiksdorp team. Frederiksdorp is een voormalige 18e eeuwse koffie- en cacaoplantage. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities en is het centrum van de rechteroever van de Commewijnerivier. Door de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrove bossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Resort Frederiksdorp met originele plantagewoningen en een politiepost, is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Er is verder een zwembad met een mooi pooldeck en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt fruit geplant dat u zelf mag plukken: sinaasappels, mango’s, papaja’s en kokosnoten. De plantage beschikt tevens over een goed restaurant en ruim gesorteerde bar, waar u kunt genieten van met zorg bereide maaltijden. In de nabije omgeving zijn er verschillende excursiemogelijkheden, van educatief tot actief. Drie overnachtingen in een comfortabele cabana op Plantage Frederiksdorp. (O,L,D)

Dag
4-5

Plantage Frederiksdorp

Tijdens uw verblijf gaat u per boot op zoek naar dolfijnen, maakt u fietstochten naar verschillende plantages, een historische rondwandeling op het landgoed en maakt u een boottocht door de moerassen, waar u vogels kunt spotten. (O,L.D)

Dag
6

Plantage Frederiksdorp – Danpaati

Vroeg vertrek naar het binnenland van Suriname. De busrit eindigt in Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. U stapt hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar het Danpaati River Resort. Dit resort, dat geheel gerestaureerd is, ligt op ca. drie uur varen van Atjoni (afhankelijk van de waterstand). Onderweg ziet u de adembenemende natuur, onstuimige stroomversnellingen en diverse Marrondorpen met zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding. Uiteindelijk bereikt u het gebied, waar zich diverse Sarammaccaanse dorpjes bevinden. Deze dorpjes zijn gesticht door slaven, die zich hebben vrijgevochten. De bewoners van dit gebied zijn de Sarammaccaners, de grootste Marron gemeenschap in Suriname. De Marrons leven hier van jacht, visvangst en landbouw op hun zogenoemde ‘kostgrondjes’. Door de moeilijke bereikbaarheid zijn de Afrikaanse culturele en religieuze tradities nog steeds in gebruik. ’s Avonds gaat u op zoek naar kaaimannen. U verblijft drie nachten in de comfortabele Danpaati Lodge. (O,L,D)

Dag
7-8

Danpaati

Vanuit de Danpaati Lodge maakt u een dorps- en een boswandeling. U leert meer over de traditionele leefwijze van de Sarammaccaners en wordt ingewijd in de geheimen van de jungle apotheek. Ook kunt u relaxen bij het zwembad of in een hangmat, zwemmen in de rivier, in alle rust genieten van de natuur of gebruik maken van de wandelpaden of het yogadek. ’s Avonds woont u een traditionele dansvoorstelling bij. (O,L,D)

Dag
9

Danpaati – Paramaribo

De morgen is ter vrije besteding. Na de lunch keert u per boot terug naar Atjoni. Vandaar wordt u per bus naar uw hotel in Paramaribo gebracht voor een laatste overnachting. (O,L)

Dag
10

Paramaribo – Amsterdam

Transfer per hotel shuttlebus naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.