vanaf € 2283,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de koloniale en tropische hoofdstad Paramaribo
Overnacht in gerestaureerde plantagewoningen op Plantage Frederiksdorp
Maak een fietstocht door de plantages en ga op zoek naar dolfijnen
Verblijf in de Danpaati River Lodge in het binnenland van Suriname
Maak kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking
Ga op zoek naar kaaimannen en leer meer over medicinale planten
Uw reisgezelschap kan per touronderdeel verschillen

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Paramaribo

Vertrek vanaf Amsterdam naar Paramaribo. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Paramaribo is een samensmelting van culturen waar Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, Chinezen en Europeanen hand in hand gaan. In deze stad woont ongeveer de helft van de Surinaamse bevolking, maar desondanks heeft het de sfeer van een dorp waar iedereen elkaar kent. Met z’n koloniale huizen en levendigheid op straat is het een gezellige stad om te verblijven.

Dag
2

Paramaribo

De historische binnenstad van Paramaribo met haar prachtige koloniale gebouwen heeft een Caraïbische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de ochtend staat een stadswandeling op het programma. Uw gids geeft u onderweg uitleg over de historische monumenten, gebouwen en straten. U begint met een bezoek aan de bloemenmarkt naast hotel Torarica. Van daaruit loopt u naar het complex van Fort Zeelandia. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein heeft u een mooi uitzicht op een aantal koloniale gebouwen waaronder het Presidentieel Paleis, het Ministerie van Financiën en het Hof van Justitie. U wandelt verder naar de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De Centrale Markt is dé markt van Paramaribo. Op de begane grond worden onder meer groenten, fruit en vis verkocht en op de eerste verdieping kleding en schoenen. Tenslotte voert de wandeling langs een aantal winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee, die gebroederlijk naast elkaar staan. (O)

Op vrijdag zijn zowel de synagoge als de moskee gesloten.

Dag
3

Paramaribo – Plantage Frederiksdorp

Na het ontbijt vertrekt u naar Mariënburg, waar u op de boot stapt naar Plantage Frederiksdorp, een voormalige koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuw. De geschiedenis van Plantage Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities en is het centrum van de rechteroever van de Commewijne rivier. Door de nabijgelegen plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, moerassen met talloze vogels, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden heeft deze plek een heel eigen karakter. Plantage Frederiksdorp bestaat uit gerestaureerde plantagewoningen en een politiepost. Het is verklaard tot historisch werelderfgoed en verbouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn voorzien van airco, wifi en warm water. Daarnaast is er een zwembad en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt fruit geplant dat u zelf mag plukken. De plantage beschikt tevens over een goed restaurant waar u kunt genieten van met zorg bereide maaltijden. In de nabije omgeving zijn er verschillende excursiemogelijkheden, van educatief tot actief. U kunt ook fietsen huren en zelf op verkenning gaan. Plantage Frederiksdorp is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in het gehele Commewijne district. (O,L,D)

Dag
4-5

Plantage Frederiksdorp

Tijdens uw verblijf op Plantage Frederiksdorp neemt u deel aan verschillende activiteiten. Zo gaat u samen met een gids een fietstocht maken naar Kronenburg. Onderweg passeert u diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Tijdens een boottocht door de moerassen gaat u samen met een gids op zoek naar bijzondere vogels die in dit gebied leven. Ook maakt u een historische wandeling op het landgoed. Vervolgens brengt u een bezoek aan Plantage Rust & Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantageperiode en het hedendaagse leven op Rust & Werk. U bezoekt de weilanden en de garnalenkwekerij. Tenslotte gaat u samen met een gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Plantage Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat
geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze dolfijnen. (O,L,D)

Dag
6

Plantage Frederiksdorp – Danpaati

’s Ochtends wordt u vroeg opgehaald voor de rit naar het binnenland van Suriname. Deze rit eindigt in Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. U stapt hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar de Danpaati River Lodge. Dit resort, dat geheel gerestaureerd is, ligt op ca. 3 uur varen van Atjoni (afhankelijk van de waterstand). Onderweg ziet u de adembenemende natuur, onstuimige stroomversnellingen en diverse Marrondorpen met zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding. Uiteindelijk bereikt u het gebied, waar zich diverse Sarammaccaanse dorpjes bevinden. Deze dorpjes zijn gesticht door slaven, die zich hebben vrijgevochten. De bewoners van dit gebied zijn de Sarammaccaners, de grootste Marrongemeenschap in Suriname. De Marrons leven hier van jacht, visvangst en landbouw op hun zogenoemde kostgrondjes. Door de moeilijke bereikbaarheid zijn de Afrikaanse culturele en religieuze tradities nog steeds in gebruik. Bij aankomst in de Danpaati River Lodge wordt u verwelkomd door de lodge manager en bespreekt u, onder het genot van een koel drankje, het programma voor de komende dagen. Hierna kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. Eén van de medewerkers begeleidt u daarna naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en uit te rusten. Als u uitgerust bent, kunt u een rondleiding op het eiland krijgen of zelf op onderzoek uit gaan. Na het diner staat een spannend avontuur op het programma. U gaat op zoek naar kaaimannen! Geniet tijdens de boottocht van een prachtige sterrenhemel en de stilte van het Amazone regenwoud. (O,L,D)

Dag
7-8

Danpaati

De komende twee dagen heeft u de mogelijkheid om de omgeving van Danpaati te verkennen. Een ervaren gids neemt u mee voor een dorpswandeling in het dorpje Dan, waar u kennis maakt met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Na de lunch kunt u heerlijk genieten aan het zwembad of een optionele tour boeken. De volgende dag staat er een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen. (O,L,D)

Dag
9

Danpaati – Paramaribo

De ochtend is ter vrije besteding. Na de lunch keert u per boot terug naar Atjoni. Daar wordt u opgewacht en vervolgens naar uw hotel in Paramaribo gebracht voor een laatste overnachting. (O,L)

Dag
10

Paramaribo – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.