bestseller
vanaf € 815,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Indrukwekkend Kakadu National Park
Vergezichten bij Kings Canyon
Spectaculaire kleurveranderingen van Ayers Rock
Inclusief Sounds of Silence diner
Keuze uit twee categorieën accommodaties
U kunt de Red Centre & Top End ook per 4WD rijden. U heeft dan de mogelijkheid over diverse onverharde wegen in Litchfield National Park te rijden en via de prachtige en avontuurlijke Mereenie Loop Road van Alice Springs naar Kings Canyon te gaan
Gratis wegenatlas
Het beste reisseizoen voor deze rondreis is gedurende onze zomermaanden
U kunt deze reis ook in tegengestelde richting maken. Wij geven u graag meer informatie
Ook mogelijk als 5-daagse Darwin-Darwin reis en een 6-daagse Alice Springs-Alice Springs reis. Meer informatie in de prijzenbijlage

Dag tot dag

Dag
1

Darwin – Litchfield National Park – Darwin

U haalt uw huurauto op en wij raden u aan om naar Litchfield National Park te rijden, een rit van ongeveer 1,5 uur. Dit nationale park staat bekend om de vele watervallen, meertjes om in te zwemmen en tropische regenwouden. U heeft de gehele dag om dit schitterende park te verkennen. U overnacht in Darwin.

Dag
2-3

Darwin – Kakadu National Park (211 km)

Kakadu National Park heeft veel te bieden; het is daarom raadzaam vroeg te vertrekken. Op het eerste gedeelte van de Arnhem Highway kunt u de Jumping Crocodile Cruise over de Adelaide River maken (optioneel) en de Mary River Wetlands bezoeken. In Kakadu is een bezoek aan Nourlangie en Ubirr Rock een must. Hier kunt u de oude rotstekeningen van de aboriginals aanschouwen, die verhalen uit de ‘Dreamtime’ weergeven. Twee overnachtingen in Jabiru of Cooinda.

Dag
4

Kakadu National Park – Katherine (340 km)

Vroeg vertrekken blijft ons advies, want in deze regio is de ochtend de mooiste tijd om volop van de prachtige flora en fauna te genieten. U verlaat het nationale park via de Kakadu Highway (deels onverhard) naar Pine Creek, een goudmijnstadje uit de vorige eeuw. Vervolgens rijdt u naar Katherine, waar u overnacht. Wij raden u aan naar de spectaculaire Katherine Gorge te rijden, waar u een schitterende boot- of kanotocht kunt maken (optioneel) over de kilometerslange rivier met aan weerszijden indrukwekkende steile rotswanden.

Dag
5

Katherine – Tennant Creek (673 km)

Via de Stuart Highway rijdt u zuidwaarts en passeert u Mataranka. Ongeveer 10 km van de hoofdweg ligt de Mataranka Homestead, waar u kunt zwemmen in een oase met warmwaterbronnen. De route gaat verder langs o.a. de nederzettingen Dunmarra, Banka Banka en Three Ways. U overnacht in Tennant Creek.

Dag
6-7

Tennant Creek – Alice Springs (508 km)

U rijdt naar Alice Springs en passeert de Devils Marbles, een stapel imposante bolvormige keien aan weerszijden van de weg. Vervolgens komt u langs een aantal gehuchtjes zoals Barrow Creek en Ti Tree, voordat u in Alice Springs arriveert. U verblijft hier twee nachten. U kunt de Royal Flying Doctor Base en de School of the Air bezoeken en zien hoe kinderen die in de ‘Outback’ wonen, via de radio onderwijs krijgen.

Dag
8

Alice Springs – Kings Canyon (330 km)

U rijdt vandaag van Alice Springs naar Kings Canyon. Bezienswaardigheden onderweg zijn: Simpsons Gap, Stanley Chasm en Palm Valley. Kings Canyon is een spectaculair ravijn en wordt ook wel de Grand Canyon van Australië genoemd. Na aankomst kunt u een wandeltocht door het ravijn maken. Na een steile klim kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de 200 m diepe canyon en de Garden of Eden met palmen en kleine waterpoelen.

Dag
9-10

Kings Canyon – Ayers Rock (301 km)

U rijdt naar Uluru National Park waar Ayers Rock ligt. Het gebied rondom deze rots is van grote culturele betekenis voor de aboriginals. Hun rotstekeningen bevatten vele interessante theorieën. Onder leiding van een gids kunt u een tour om de rots maken (optioneel). Tijdens de zonsondergang kunt u de schitterende kleurveranderingen van de rots bewonderen. ’s Avonds is de fantastische show Sounds of Silence inbegrepen, waarbij u onder de sterrenhemel dineert. Indien u de volgende dag vroeg opstaat, kunt u ook de zonsopgang meemaken, waarna u de rest van de dag nog ter vrije besteding heeft om het fascinerende gebied te bekijken. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de prachtige rotsformatie de Olgas (Kata Tjuta), waar u een wandeling door Walpa Gorge kunt maken. Twee overnachtingen bij Ayers Rock. (Dag 9: D)

Dag
11

Ayers Rock (– Alice Springs 440 km)

Vandaag is de laatste dag van uw rondreis door de Northern Territory; u kunt uw huurauto in Ayers Rock inleveren. Ook kunt u via de Stuart Highway weer terug naar Alice Springs rijden en hier de huurauto inleveren.