vanaf € 3790,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Alle Highlights van Chili
Reizen in uw eigen tempo
Adembenemende nationale parken

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

’s Morgens komt u aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel, waar u voor twee nachten uw intrek neemt. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte is een van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district, waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. Een van die gebouwen is het Moneda paleis, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Verder ziet u de Plaza de Armas, waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal en het museum voor schone kunsten naar de uitgaanswijk Bellavista. 

Dag
3

Santiago de Chile (Valparaíso)

’s Morgens vertrekt u vanaf uw hotel voor een rit door de Casablanca Vallei -een vruchtbare vallei met veel wijngaarden- in de richting van de Grote Oceaan. Onderweg stopt u bij een wijnhuis voor een proeverij. Vervolgens bezoekt u het pittoreske Valparaíso, dat op de UNESCO lijst als werelderfgoed staat. Deze stad, gelegen op 70 km ten westen van Santiago de Chile is gebouwd op 44 steile hellingen, die uitkomen in de Grote Oceaan. Op de vele heuvels leiden talloze kabelbaantjes omhoog naar kleurrijke, houten huizen. Ondanks het feit dat Valparaíso de belangrijkste havenstad en de op een na grootste stad van Chili is, doet de sfeer in de stad bohemiaans aan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes en bochtige straatjes, excentrieke en antieke bars en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad tot een unieke bestemming. Op de terugweg naar Santiago maakt u een mountainbike tocht door de Matetic wijngaard. Hier leert u meer over de productie van wijn en kunt u de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten ook proeven. (O)

Dag
4

Santiago de Chile – Arica

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Arica. Op de luchthaven van Arica haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel. Wij adviseren u om vandaag een bezoek te brengen aan de historische Morro heuvel, waar een monument staat ter nagedachtenis van de oorlog tussen Chili en Peru en Bolivia in 1879. In de Azapa vallei, op zo’n 13 km van Arica kunt u het archeologisch museum van San Miguel de Azapa bezoeken. Hier worden objecten van de ruim 10.000 jaar oude geschiedenis van deze regio tentoongesteld, waaronder ook de Chinchorro mummies. Ook het Pukara Fort van San Lorenzo en de Heilige Heuvel zijn interessante plekken om vandaag te bezoeken. Een overnachting in Arica. (O)

Dag
5

Arica – Putre (145 km)

De Atiplano is prima te ontdekken per huurauto. Nadat u Arica hebt verkend rijdt u door de Lluta Vallei via Quebrada de Cardones (met zijn enorme cactussen), naar Copaquilla en Socoroma. In Copaquilla kunt u een fort uit het Inca-tijdperk bezoeken. Socoroma is een dorpje dat bewoond wordt door de inheemse Aymara-bevolking. Zij verbouwen mais, oregano en aardappelen op eeuwenoude terrassen. Vervolgens kunt u doorrijden naar het Lauca Nationaal Park en het Chungará meer. Het nationale park beslaat zo’n 1.380 km² en is bekend om de unieke flora en fauna, interessante cultuur en geschiedenis en ongecultiveerde schoonheid. Om u een kans te geven om aan de hoogte te wennen, overnacht u in Putre. De stad ligt op 3.500 meter hoogte. (O)

Dag
6

Putre – Colchane (206 km)

Op weg naar Colchane kunt u een stop maken bij de witte Surire zoutvlakte, een van de mooiste gebieden van de altiplano. Hier leven drie soorten flamingo’s en de inheemse vogelsoort nandu, die op een struisvogel lijkt. Om de zoutvlakte te bereiken, doorkruist u Las Vicuñas National Reserve. Dit steppelandschap is het leefgebied van de gelijknamige lamasoort. In Colchane verblijft u een nacht in een eenvoudig, maar schoon hotel. (O)

Dag
7

Colchane – Iquique (262 km)

U volgt de sporen van de oude beschaving. Tijdens de rit door de Pampa de Camarones ziet u het contrasterende landschap van de droge heuvels en de groene, vruchtbare vallei. U kunt een stop maken bij de Unita heuvel met het 86 m hoge Atacama Giant geoglief. Voordat u in Iquique aankomt passeert u een verlaten nitraatfabriek in Santa Laura en het spookstadje Humberstone. Een overnachting in Iquique. (O)

Dag
8

Iquique – San Pedro de Atacama (390 km)

Vandaag reist u naar San Pedro de Atacama. Wij adviseren u om eerst een stop te maken bij Pozo Almonte, een oude stad die een belangrijke positie in de regio had in de periode dat hier in de salpetermijnen werd gewerkt. Daarna kunt u La Tirana bezoeken, een populaire en folkloristische plaats. Hier wordt elk jaar in juli een festival gewijd aan de cultuur en religie van Noord Chili. In Pica Oasis worden limoenen verbouwd, die een belangrijk ingrediënt vormen voor het lokale drankje Pisco Sour. Er komen hier ook andere citrusbomen voor. Na een stukje in zuidelijke richting te hebben gereden over de bekende Panamericana snelweg, passeert u bij Pampa del Tamaruga de geogliefen van Pintados. In het dorre heuvellandschap zijn hier ongeveer 400 figuren van mensen, dieren en planten afgebeeld. Voordat u via Quillagua en Calama aankomt in San Pedro de Atacama, adviseren wij u om de Valley of the Moon te bezoeken, waar u kunt u genieten van een overweldigende zonsondergang in een desolaat landschap met grillige rotsformaties, zandduinen en glinsterende zoutkristallen in de aarde. Drie overnachtingen in San Pedro de Atacama. (O)

Dag
9-10

San Pedro de Atacama

Vanuit San Pedro de Atacama kunt u het dorpje Toconao en de Salar de Atacama bezoeken. Bij de Chaxa lagune, een nagenoeg droog zoutmeer, kunt u flamingo’s en andere vogelsoorten zien. Geniet van de prachtige kleuren van het omringende vulkaanlandschap bij de lagunes van Meñique en Miscanti op 4.500 meter hoogte. Ook een rit naar Rio Grande is een goede optie, met veel bezienswaardigheden onderweg zoals de archeologische vindplaats Hierbas Buenas en de veelkleurige Regenboogvallei. De kleuren hier zijn ontstaan door de aanwezigheid van diverse mineralen in de bodem. (O)

Dag
11

San Pedro de Atacama – Calama (98 km) – Santiago de Chile – Punta Arenas (23 km)

Na een vroeg ontbijt (04.30 uur) kunt u de geisers van El Tatio bezoeken. Terwijl de zonsopgang hier bijna surrealistisch lijkt, ziet u spuitende geisers en bronnen met kokend water en modder. Er zijn diverse warmwaterbronnen waar u kunt baden. Aansluitend rijdt u naar de luchthaven van Calama, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht naar Punta Arenas via Santiago de Chile. Na aankomst in Punta Arenas haalt u uw huurauto op en rijdt in een klein half uur naar uw overnachtingshotel. (O)

Dag
12

Punta Arenas – Torres del Paine Nationaal Park (400 km)

Via Puerto Natales rijdt u naar het Torres del Paine Nationaal Park. Onderweg kunt u een stop maken bij de Milodón grot. In deze grot van ca. 30 m. hoog en 65 m. diep vond kapitein Herman Eberhardt in 1896 de resten van een préhistorisch dier, dat hij Milodón noemde. Daarna vervolgt u uw weg door het prachtige Patagonische landschap door heuvels en uitgestrekte pampa’s, totdat u het nationaal park bereikt. Torres del Paine is misschien wel het mooiste nationale park van Chili. In het park leven poema’s, vossen, guanaco’s en rhea’s in een steppenlandschap met lenga en coigües bomen, geurende heide, calafate struiken en andere unieke flora. Tijdens de rit naar uw hotel kunt u al genieten van de prachtige vergezichten op het Paine massief. In dit mooie park met gletsjers en meren torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over, terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. Voordat u naar uw hotel rijdt kunt u stoppen bij de Cerro Condor, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het Pehoe meer en de toppen van de Torres en de Cuernos, Lago Grey, vanwaar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en het smaragdgroene Nordenskjöld meer. Drie overnachtingen in Torres del Paine. (O)

Dag
13-14

Torres del Paine Nationaal Park

Deze dagen kunt u een bezoek brengen aan Laguna Azul, gelegen in het noordoosten van het nationaal park. Hier ziet u de ‘Torens’ weerspiegelen in het verbazingwekkende blauwgekleurde water van de lagune. Rond de lagune heerst een microklimaat. Doordat de temperatuur in de zomer kan oplopen tot ca. 30°C vindt u in dit gedeelte van het nationale park ook een andere flora en fauna. Ook kunt u diverse wandelingen door het park maken en genieten van het adembenemende uitzicht over gletsjermeren en de ‘Torens’. Of maak een excursie, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey, een paardrijtocht, diverse trektochten of een raftingtocht per zodiac naar de Última Esperanza fjord en de Serrano gletsjer. Ongetwijfeld zult u guanaco’s en ñandu’s kunnen spotten en misschien zelfs wel de majestueuze condors. (O)

Dag
15

Torres del Paine Nationaal Park – Punta Arenas (340 km) – Santiago de Chile

Via Rio Serrano en Puerto Natales rijdt u terug naar Punta Arenas. Onderweg kunt u een stop maken bij een kolonie Magellaanpinguïns bij de Otway Sound. Naar schatting verzamelen zich hier jaarlijks tussen half oktober en eind maart 3000 pinguïns om te broeden en hun eieren te leggen in zanderige holen onder de struiken. Vanaf goed afgebakende wandelpaden ziet u deze komische vogels van heel dichtbij. De pinguïns zijn van nature nieuwsgierig en tam, maar als ze te onverwacht benaderd worden, waggelen ze snel terug naar hun hol of zullen ze proberen snel de zee te bereiken. Daarna vervolgt u uw weg naar de luchthaven van Punta Arenas, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht naar Santiago de Chile. In Santiago de Chile overnacht u in een airport hotel. (O)

Dag
16

Santiago de Chile – Amsterdam

Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.