vanaf € 1008,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek de vele natuurgebieden van Queensland
Prachtige stranden
Verblijf in sfeervolle accommodaties
Maak een tour naar Fraser Island en bezoek de Undara Lava Tubes
Inclusief gratis wegenatlas

Dag tot dag

Tot en met 31 maart 2019 geldt: Indien gewenst is deze reis op dit moment mogelijk in aangepaste vorm. Meer informatie op aanvraag.

Per 1 april 2019 is het programma enigszins gewijzigd. Het verblijf in Undara komt te vervallen. U rijdt van Mission Beach direct naar Atherton Tablelands. Het is een 13-daagse autorondreis geworden. De website wordt t.z.t aangepast.

 

Dag
1

Brisbane – Glass House Mountains (70 km)

De Glass House Mountains is een fascinerend gebied, gevormd door vulkanische activiteit miljoenen jaren geleden. De bergen liggen in de kustvlakte, zijn rijk aan vegetatie en vormen het leefgebied van vogels en andere dieren. Er zijn vele wandelingen mogelijk en u kunt genieten van de panoramische uitzichten.

Dag
2-3

Glass House Mountains – Noosa (78 km)

Noosa is een sfeervolle plaats aan de kust met mooie stranden en het tropische regenwoud nabij. Er zijn volop restaurants en leuke winkels aanwezig. Hiervandaan is een excursie te maken naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Tijdens een dagexcursie bezoekt u o.a. Lake McKenzie, de beroemde 75 Mile Beach met het Maheno Wreck en het prachtige tropische regenwoud. Een tour naar de Noosa Everglades, een schitterend wetland gebied, behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens deze excursie maakt u een onvergetelijke cruise op de Noosa River die door dit gebied stroomt. Een gids informeert u over de indrukwekkende flora en fauna. Ook kunt u dit gebied is uitstekend per kajak ontdekken.

Dag
4

Noosa – Bundaberg (262 km)

Vanuit Noosa rijdt u naar de plaats Bundaberg, gelegen aan de Burnett River. Deze stad is een belangrijk centrum van de suikerindustrie. In de hele regio wordt suikkerriet verbouwd en in de stad worden veel suikerhoudende producten vervaardigd, waaronder rum. U kunt hier dan ook een rum distillerie bezoeken. Vanuit Kelly’s Beach Resort is een bezoek aan Turtle Beach de moeite waard; hier komen in de periode oktober-maart vele lederschildpadden aan land om hun eieren te leggen.

Dag
5

Bundaberg – Rockhampton (288 km)

Rockhampton, de Beef capital van Australië ligt op de Steenbokskeerkring en is de toegangspoort tot het zuidelijke Great Barrier Reef. De botanische tuinen worden beschouwd als een van de beste in Australië.

Dag
6-7

Rockhampton – Eungella National Park (412 km)

U rijdt vandaag naar Eungella NP, ten westen van Mackay. Een groot deel van het park is wildernis, doorsneden door ruige kloven en u vindt hier honderden plantensoorten uit de (sub)tropische regenwouden. Er zijn vele wandelpaden met prachtige doorkijkjes. Vanaf het uitkijkplatform op de Broken River is het mogelijk het vogelbekdier te spotten. Ook zijn er in het park een aantal autoritten te maken naar diverse uitzichtpunten en de Eungella Dam.

Dag
8-9

Eungella National Park – Mission Beach (668 km)

Een lange rit vandaag naar Mission Beach. Deze heerlijke kustplaats beschikt over 14 km aan brede stranden en is een perfecte uitvalsbasis om te ontspannen. U vindt hier ook talloze restaurants en winkeltjes. Wilt u toch iets ondernemen dan kunt u fietsen, raften en boottochtjes maken naar bijvoorbeeld Hinchbrook Island.

Dag
10-11

Mission Beach – Undara Volcanic National Park (276 km)

Undara ligt in de Australische Outback en is een uniek vulkanisch gebied. Undara is een Aboriginal woord en betekent ‘lange weg’. Het park beschikt over een van de langste lavatube grotsystemen ter wereld. Het park biedt een scala aan wandelroutes, variërend van 2 tot 12 km en tevens zijn vanuit uw accommodatie diverse tours mogelijk. Een gids laat u kennismaken met dit fascinerende ondergrondse gebied. Uw overnachtingsadres is al even bijzonder: u verblijft in een gerestaureerde treinwagon.

Dag
12-13

Undara Volcanic National Park – Atherton Tablelands (205 km)

Atherton Tablelands is een hoogvlakte en onderdeel van de Great Dividing Range. Het biedt vele bezienswaardigheden zoals de Millaa Millaa Falls, Curtain Fig Tree, vulkaanmeren en bijzondere rotsformaties. Ook hier zijn vele wandelingen te maken. In het gebied leven vele vogelsoorten, de kleinste kangoeroe en het vogelbekdier. Ook hier verblijft u in een unieke accommodatie: een boomhut temidden van het regenwoud.

Dag
14-15

Atherton Tablelands – Palm Cove (105 km)

Vanaf deze bestemming is het nog maar een korte rit naar Palm Cove waar u kunt genieten van het strand. Palm Cove beschikt tevens over een gezellige boulevard met restaurants en winkels. Een mooie afsluiter van uw Queensland reis is een dagcruise naar het Great Barrier Reef.