vanaf € 23,- p.n.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U kunt deze hotels uitsluitend boeken als onderdeel van een (eventueel zelf samengesteld) arrangement met minimaal drie overnachtingen
Indien u een rondreis samenstelt uit deze lijst met guesthouses en B&B’s en deze minimaal 1 maand voor vertrek boekt, ontvangt u Nederlandstalige toeristische informatie en een beknopte routebeschrijving. Indien u tevens accommodaties uit de lijst met hotels reserveert, is een routebeschrijving niet mogelijk
Indien gewenst kan een vertegenwoordiger van onze agent in Zuid-Afrika u ontvangen op de luchthaven. Deze 'Meet & Greet' kost t/m 31.10.18 in Johannesburg € 18 per persoon (bij min. 2 personen) en in Kaapstad € 19 per persoon (voor max. 4 personen). Vanaf 5 personen zijn de prijzen op aanvraag. Vanaf 01.11.18 kost de 'Meet & Greet' in Johannesburg en Kaapstad € 33 per boeking (voor 1-5 personen) en € 59 per boeking (voor 6-12 personen).
In Zuid-Afrika werken wij met lokale agenten die een uitgebreid aanbod aan additionele hotels, lodges, tours, transfers en andere reisonderdelen bieden. Geeft u ons uw specifieke reiswensen door. Wij maken graag een offerte op maat
De annuleringsvoorwaarden voor de op maat samengestelde reizen in Zuid-Afrika wijken af van de ANVR-voorwaarden en zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Bed & Breakfasts en guesthouses

Heel leuk in Zuid-Afrika zijn de vele bed & breakfasts en guesthouses, waar het huiselijke karakter een bijzondere ervaring garandeert. Wij kunnen u een verblijf in een bed & breakfast of guesthouse dan ook van harte aanbevelen. In onze prijzenbijlage vindt u een selectie. Onze Afrika-specialisten geven u graag advies uit ons complete aanbod van honderden overnachtingsmogelijkheden.

Westkaap

Fameus om de prachtige Tuinroute en het Kaaps wijngebied. De beroemde Tuinroute biedt een ongekende pracht aan meren, bossen en indrukwekkende bergketens. Bekende kustplaatsen zijn Knysna en Plettenberg Bay. Knysna is bekend vanwege de prachtige lagune en het Featherbed Nature Reserve. In het wijngebied liggen Franschhoek, Swellendam, Paarl en Stellenbosch: schilderachtige dorpjes met wijnkelders en wijnboerderijen waar u meer dan 300 soorten Zuid-Afrikaanse wijn kunt proeven. Ten noorden van de bergen ligt de Kleine Karoo met wijdse vlakten, glooiende heuvels en struisvogelboerderijen. Hier ligt de ‘struisvogelhoofdstad van de wereld’: Oudtshoorn, waar de imposante vogels gefokt worden voor het smakelijke vlees en de huid.

In de West-Kaap ligt ook een van de mooist gelegen steden ter wereld: Kaapstad. Kaapstad, ook wel de moederstad genoemd, is de oudste (Europese) stad in Zuid-Afrika en ligt aan de voet van de iconische Tafelberg. Bij helder weer is het uitzicht van bovenop de berg fantastisch! Het wijngebied, de prachtige kustlijn, de stad en zelfs Robben Island zijn te zien. De prachtige traditionele wijk Bo-Kaap is zeker een bezoekje waard en u kunt leuk winkelen en heerlijk eten aan het V&A Waterfront. Ook de omgeving van Kaapstad is prachtig. Op het Kaaps schiereiland vindt u Kaap de Goede Hoop, Simons Town, de pinguïns bij Boulders Beach, Houtbay en Chapman’s Peak!

Oostkaap

Een provincie met een grote landschappelijke afwisseling, variërend van het weelderige Tsitsikamma National Park tot de ruwe Baviaanskloof wildernis, de zuidelijke hellingen van de Drakensberg en de droge Grote Karoo. Tsitsikamma National Park is zeker een bezoek waard: steile kliffen, ongerepte wouden en diepe ravijnen kenmerken dit gebied. U kunt er vele wandelingen maken. Tevens is er de prachtige kustlijn met als populaire kustplaats Port Elizabeth. Maar ook Jeffrey’s Bay en St. Francis Bay zijn mooie kustplaatsjes en prima plekken om te genieten van zon en zee. Tevens liggen hier een aantal malaria-vrije wildparken. De bekendste is Addo Elephant National Park. Dit park kunt u met uw eigen auto bezoeken en op zoek gaan naar het wild. Amakhala Game Reserve ligt nabij Port Elizabeth en is het leefgebied van de ‘Big Five’ (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard). Maar tevens vindt u hier giraffen, cheetahs, zebra’s, apen en diverse antilopesoorten.

Noordkaap

De Noord-Kaap wordt gekenmerkt door een droog en leeg landschap. Het Kgalagadi Transfrontier Park is leefgebied van veel wild zoals gemsbok, springbok, wildebeest, hartebeest, luipaard en de machtige Kalahari leeuw. De plaats Kimberley is bekend geworden om de diamantvondsten.

Gauteng

Gauteng, de ‘plaats waar het goud is’, is commercieel en economisch de belangrijkste provincie van het land. In 1886 werd hier het eerste goud ontdekt en dat heeft ertoe geleid dat Johannesburg al snel de goudhoofdstad van de wereld werd. Tegenwoordig is Johannesburg een moderne stad met een internationale luchthaven, uitstekende hotels, restaurants, luxe winkelcentra, hippe uitgaansdistricten, een zakendistrict en rustige, groene voorsteden.

Op ca. 50km ten noorden van Johannesburg ligt de mooie regeringsstad Pretoria, bekend om de tuinen, de bloeiende jacaranda’s in het voorjaar en de vele historische bezienswaardigheden als het Voortrekkersmonument en het Paul Krugerhuis.

Noord-West

Een landelijke en rustige provincie met glooiende heuvels, vruchtbare akkers, kleine dorpjes en een aantal uitstekende wildparken. Aan de zuidgrens van het Pilanes wildreservaat ligt het uiterst luxueuze Sun City, het grootste resort van het land.

Limpopo

Dit is de meest noordelijke provincie van het land, met name bekend om het Kruger National Park. Het hele gebied kan verdeeld worden in bos- en laagveld. Het bosveld is dichtbegroeid met bomen en struikgewas. Het laagveld kenmerkt zich door de vele baobab- en mopanibomen.

Het Kruger National Park is bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, de sabelantilope en de vele vogelsoorten. Aan de westgrens van het park liggen uitstekende privé-reservaten met luxueuze en sfeervolle lodges. De droge tijd (april-oktober) is de beste tijd om wild te zien. Het gras is dan kort, de bomen zijn kaal en veel dieren zijn bij de waterpoelen te vinden. In elk seizoen kunt u echter tijdens een ontspannen rit het wild van nabij observeren.

Mpumalanga

Mpumalanga, het land van de opkomende zon, is een prachtige provincie met een weergaloze flora en fauna. Bergpassen, valleien, bossen, watervallen, een uitstekend wegennet, historische stadjes en dorpen maken deze provincie tot een uitgelezen vakantiebestemming. Enkele bezienswaardigheden zijn de Mac Mac watervallen, de historische mijndorpjes Pilgrim’s Rest en Sabie en de bekende Panoramaroute met als hoogtepunten de Blyde River Canyon, de Three Rondavels en God’s Window. Het zuidelijke deel van het Kruger National Park ligt eveneens in de provincie Mpumalanga.

Kwazulu Natal

Het oorspronkelijke Zulu koninkrijk heeft gevechten geleverd met Britten en boeren en heeft scheepsladingen Indiërs aangetrokken om te werken op de plantages. Mede daarom is het nu een cosmopolitische provincie bij uitstek, waar de Zulu’s nog steeds de grootste etnische groepering vormen. Er is een grote landschappelijke diversiteit met ruige (sub)tropische wildernis, prachtige wildparken zoals het Hluhluwe-Umfolozi National Park, witte zandstranden en de Drakensberg, de grootste bergketen van het land. De stad Durban heeft een heerlijk tropisch klimaat, beschikt over stranden, de Golden Mile kustboulevard, restaurants en winkels.