vanaf € 43,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Adelaide City Tour

halve dag excursie vanuit Adelaide

Adelaide, een elegante stad vol met cultuur, festivals, historische gebouwen en lekker eten. Tijdens deze ochtendexcursie ziet u de hoogtepunten van deze groene stad. Zo bezoekt u het hart van de stad: Victoria Square. Vervolgens maakt u een stop in Chinatown, met vele goede restaurantjes en bars. Wandel over de boulevard bij King William Street en door de groene parken. U ziet waar bewoners van Adelaide graag eten, drinken en relaxen: trendy Hutt Street. Aanschouw prachtige gebouwen zoals het Parliament House, de State Library en de oudste kerk van Adelaide: Trinity Church. Bij de beroemde Haigh’s Chocolate krijgt u een rondleiding. Daarna is het tijd voor een kopje koffie en mag u snoepen van de heerlijke chocolade. Vanaf Colonel Light’s on Montefiore Hill heeft u een waanzinnig uitzicht op de stad.

Barossa Valley

dagexcursie vanuit Adelaide

U gaat richting het wijngebied Barossa Valley en bezoekt het schitterende en historische Seppeltsfield landgoed. Hier heeft u de eerste wijnproeverij. De pittoreske dorpjes en de charmante sfeer van de vallei zullen u zeker betoveren. Bij Wolf Blass krijgt u een rondleiding en ziet hoe wijn wordt gemaakt. Ontdek het verhaal achter de wijnen van deze regio, waarvan sommige zelfs een award hebben gewonnen. Een wijnproeverij staat ook op het programma bij Penfolds evenals de lunch. U ziet hier en daar de invloeden van de Duitse immigranten terug. Zo ook in het plaatsje Hahndorf, te bereiken via de Adelaide Hills. Dit is de oudste Duitse nederzetting van Australië. Bekijk hier de leuke winkeltjes, de schilderachtige huisjes en de kunstgallerijen.

Kangaroo Island

dagexcursie vanuit Adelaide

De echte natuur- en dierenliefhebbers willen deze excursie niet missen. Vanuit Adelaide rijdt u per bus naar de haven, vanwaar de ferry naar het prachtige Kangaroo Island vertrekt. Kangaroo Island is meer dan 155 km lang en 55 km breed en is het op twee na grootste eiland van Australië. Samen met een ervaren ranger maakt u een wandeling tussen een kolonie zeldzame en wilde Australische zeeleeuwen. Dit belooft een bijzondere ervaring te worden! Na de lunch brengt u een bezoekje aan de Hanson Bay Wildlife Sanctuary waar u schattige koala’s in de bomen ziet relaxen. De rest van de middag brengt u door in Flinders Chase National Park om de typisch Australische dieren te spotten: kangoeroes, wallabies, echidna’s en koala’s. Langs de ruige kustlijn wandelt u richting de Remarkable Rocks en Admiral’s Arch. Onderweg ziet u vele fotogenieke plekjes en heeft u fantastische uitzichten op de zee. Via een looppad bij Admiral’s Arch komt u langs mooie kliffen. Wandel langs zeehondjes die in het water spelen of op de rotsen liggen.

South West

dagexcursie vanuit Perth

Het zuidwesten van Australië is een heuvelachtige regio met bossen, wijngaarden, pittoreske plaatsjes, grotten en een prachtige kustlijn. U vertrekt vanuit Perth in zuidelijke richting en maakt de eerste stop in Busselton, ook wel gezien als de gateway naar de Margaret River regio. Hier geniet u van een kopje koffie of thee (op eigen kosten) bij de Busselton Jetty. Vervolgens rijdt u verder het prachtige wijngebied in. Breng een bezoekje aan de oudste brouwerij van Margaret River. Hier is het tijd voor de lunch en mag u biertjes en cider proeven. Vervolgens gaat de route door het bos naar een befaamde wijnboerderij voor een wijnproeverij. Leer hier meer over de productie van wijn en koop een lekker flesje om mee naar huis te nemen. Samen met een gids gaat u Mammoth Cave bezichtigen, een indrukwekkend grottencomplex met bijzondere flora en fauna. In Boranup Forest gaat u de enorme Karri bomen aanschouwen. Bij de Cape Leeuwin vuurtoren ziet u twee oceanen samenkomen. In het plaatsje Margaret River gaat u dineren (op eigen kosten) en begint daarna met de terugreis naar Perth.

Pinnacles, Koala’s & Dunes

dagexcursie vanuit Perth

In Caversham Wildlife Park, in het noorden van Perth, ziet u koala’s en kunt u kangoeroes voeren. Over rustige landweggetjes zet u koers naar het vissersplaatsje Cervantes. Hier krijgt u een rondleiding in de fabriek en komt zo meer te weten over de Australische kreeftindustrie. Hierna is het tijd om te gaan lunchen. In Nambung National Park zult u versteld staan van het bijzondere landschap. Hier vindt u de bekende Pinnacles; duizenden kalkstenen pilaren. Tenslotte rijdt u naar Lancelin. Hier stapt u een uniek voertuig in dat is gemaakt om over de duinen te rijden. Houdt u zich goed vast! Na een spannende rit kunt u gaan sandboarden. Een leuke ervaring!

Perth, Fremantle & Swan River Cruise

halve dag excursie vanuit Perth

U begint vandaag in Perth met als eerste stop de thuisbasis van de Western Australia Cricket club. Vervolgens gaat u naar Kings Park Botanic Gardens voor een prachtig uitzicht op de skyline van Perth. Neem een kijkje in de wijk Millionaire’s Row om vervolgens door te gaan naar het bekende Cottesloe Beach: een mooi uitgestrekt zandstrand aan de Indische Oceaan. U rijdt daarna door naar het historische Fremantle. Vanuit Fremantle vaart u over de Swan River terug naar Perth. De Swan River verbindt verschillende buitenwijken met elkaar en is de thuishaven van verschillende dieren, waaronder de iconische zwarte zwaan.

Cape Leveque Adventure

dagexcursie vanuit Broome

Ontdek de hoogtepunten van Cape Leveque. Cape Leveque ligt op het Dampier Peninsula, een gebied met prachtige, pure stranden en vele Aboriginal dorpjes. Tijdens een bezoek aan deze dorpjes maakt u kennis met de Aboriginal levensstijl. In de Beagle Bay Aboriginal Community is er tijd voor een kopje thee of koffie en aanschouwt u een altaar gemaakt van parelschelpen. Vervolgens brengt u een bezoekje aan Cygnet Bay Pearl Farm. Tijdens een tour leert u meer over de geschiedenis en de productie van de parels. Bij One Arm Point geniet u van de lunch en heeft u een schitterend uitzicht op de Buccaneer eilandengroep. Tevens heeft u tijd om te snorkelen of te relaxen op het strand voordat u terugkeert naar Broome.

Kimberley Introduction

dagexcursie vanuit Broome

De naam verklapt het al, middels deze excursie leert u de Kimberley regio kennen. U vertrekt vanuit Broome door prachtige landschappen en onderweg vertelt de gids boeiende verhalen over de lokale geschiedenis en bevolking. Bij Willare Roadhouse kunt u even de benen strekken en is er tijd voor een kopje thee of koffie. De weg wordt vervolgd en u ziet de ‘Boab Prison Tree’. Vroeger werd deze boom gebruikt om Aboriginals op te sluiten. Vervolgens rijdt u over de Gibb River Road naar Windjana Gorge, een prachtige oase. U gaat hier op zoek naar krokodillen en vele vogels. Na de picknicklunch is het tijd om op ontdekkingstocht te gaan bij Tunnel Creek. Hier wandelt u door het 750 meter lange grottenstelsel, een indrukwekkende ervaring. Er is ook gelegenheid om te zwemmen. Als de zonsondergang nadert, ziet u de ruïnes van een van de eerste nederzettingen in dit gebied. Er is gelegenheid om te dineren (op eigen kosten) en u keert terug naar Broome.

Broome City Tour & Sunset Camel Ride

halve dagexcursie vanuit Broome

De excursie begint in Chinatown waar u fascinerende verhalen hoort over deze kleurrijke wijk. Leer meer over de parelindustrie van de Cygnet Bay Pearl Farm. Geniet van een geluidsshow bij de historische openlucht bioscoop Sun Pictures. U maakt een ritje door Old Broome om de typische architectuur van Broome te bewonderen en maakt een stop bij de oude Pearling Master huizen. Bij Town Beach leert u meer over de One Day War en proeft bier bij Matso’s Broome Brewery. Ook bezoekt u het Japanse kerkhof, de Broome haven en renbaan. Aan het einde van de dag rijdt u naar Cable Beach voor een mooie kamelentocht tijdens de zonsondergang.