vanaf € 1022,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zie in korte tijd de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
Auckland, Rotorua, Queenstown, Fox Glacier en meer
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Gratis wegenatlas

Dag tot dag

Dag
1

Auckland

Deze rondreis door Nieuw-Zeeland begint in de ‘City of Sails’, zoals Auckland vaak genoemd wordt. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald, rijdt u naar uw accommodatie. U kunt deze prachtige stad zelf verkennen. Maak bijvoorbeeld een zeiltocht door de haven of bezoek de kleurrijke wijk Parnell.

Dag
2-3

Auckland – Rotorua (230 km)

U laat Auckland achter u en rijdt naar Rotorua, het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland. Rotorua is niet voor niets een van de populairste steden van Nieuw-Zeeland. De vele activiteiten, de prachtige natuur en de sterke invloed van de Maori cultuur maken het tot een plek waar mensen graag terugkomen. U kunt hier een wandeling maken langs geisers en borrelende modderpoelen. Wij adviseren u om een Maori Hangi bij te wonen, een op traditionele wijze bereid diner (optioneel).

Dag
4

Rotorua – Napier (226 km)

Via de Thermal Explorer Highway rijdt u in zuidelijke richting naar Lake Taupo. Indien u tijdig vertrekt kunt u nog een bezoekje brengen aan Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, een mooi park met vele thermische activiteiten. Daarna vervolgt u uw weg naar het bekende wijngebied Hawke’s Bay, waar Napier is gelegen. Napier staat bekend als de ‘Art Deco Capital’ van Nieuw-Zeeland. U kunt hier een wijnboerderij bezoeken en de heerlijke wijnen proeven.

Dag
5-6

Napier – Wellington (316 km)

Vanuit Napier rijdt u naar Wellington voor twee overnachtingen. U kunt de hoofdstad van Nieuw-Zeeland op uw gemak verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Te Papa museum, een wandeltour door de stad maken of de Weta Cave workshop waar de creaties uit diverse films zoals de Hobbit gemaakt worden bezoeken. Tevens is er in Wellington een ruime keuze aan restaurants en cafés, art galleries en winkels. Downtown Wellington en de waterfront zijn eenvoudig te voet te verkennen.

Dag
7

Wellington – Kaikoura (+ ferry overtocht)

Afhankelijk van de gekozen autoverhuurmaatschappij neemt u de auto mee op de ferry of u levert de auto in. Vervolgens vaart u naar het Zuidereiland. Via de Marlborough Sounds, een schitterend gebied met (schier)eilanden, bereikt u Picton. U vervolgt uw rondreis direct of nadat u uw andere huurauto heeft opgehaald naar Kaikoura, bekend om de walvissen, dolfijnen en de zeehonden. Wij raden u aan hier een whale watch cruise te maken.

Dag
8

Kaikoura – Christchurch (184 km)

Een korte rit naar Christchurch. Hier kunt u een begeleide wandeling maken en zo de wederopbouw van de stad na de aardbeving aanschouwen. U kunt zelf een wandeling maken door Hagley Park of langs de Avon River. Tevens kunt u een ritje per historische tram maken en het project START bekijken met pop-up winkels en restaurants.

Dag
9

Christchurch – Greymouth (244 km)

Via een mooie route rijdt u naar de ruige westkustregio van Nieuw-Zeeland. Het eerste stuk van de rit gaat nog door landbouwgebieden in de Canterbury Plains. Vervolgens doorkruist u de Southern Alps. Hoogtepunt van de route is Arthur’s Pass. Maar u ziet ook de indrukwekkende Waimakariri en Otira River gorges. Greymouth is de grootste stad aan de westkust en heeft een goudmijn historie.

Dag
10

Greymouth – Fox Glacier (210 km)

U rijdt vervolgens naar Hokitika, waar u de Greenstone Jade werkplaats kunt bezoeken. Al snel komt u in de streek die bekend is vanwege de gletsjers. Hier verblijft u een nacht. Bij Fox Glacier zijn enerverende excursies te maken. Hier kunt u bijvoorbeeld een wandeling naar het onderste deel van de gletsjer maken. Een ‘Heli-hike’ behoort ook tot de mogelijkheden. U vliegt met een helikopter naar de gletsjer en vervolgens wandelt u onder begeleiding van een ervaren gids over het ijs.

Dag
11-12

Fox Glacier – Queenstown (327 km)

U rijdt verder in zuidelijke richting langs de westkust en vervolgens het binnenland in over de bochtige Haast Pass. Langs deze route kunt u diverse wandelingen maken. De vegetatie onderweg is prachtig en afwisselend. Daarna volgt een spectaculaire rit over de hoogstgelegen verharde weg van Nieuw-Zeeland, de Crown Range Road naar het vakantieparadijs van het Zuidereiland: Queenstown. U verblijft hier twee nachten. Queenstown heeft veel te bieden. Maak een wandeling door de gezellige straatjes met vele winkels of een rit in de Skyline Gondola naar het uitzichtpunt Bob’s Peak. Een bezoek aan de wijngaarden of de vroegere nederzetting van goudgravers, Arrowtown, is zeker de moeite waard. Indien u van meer actie houdt, kunt u zich wagen aan bungyjumpen of jetboaten.

Dag
13

Queenstown – Te Anau (171 km)

Via Lake Wakatipu en de Remarkables Ranges rijdt u naar Te Anau, de toegangspoort van het Fiordland National Park. Hier laten natuur en landschap zich van hun indrukwekkendste kant zien met enorme watervallen, verlaten fjorden en ongerepte regenwouden. U verblijft twee nachten in Te Anau.

Dag
14

Te Anau

Wij raden u aan om vandaag via de Homer Tunnel naar de beroemde Milford Sound te rijden. U kunt facultatief een boottocht maken door deze schitterende fjord met de Mitre Peak en de Bowen watervallen. Of maak een dagcruise naar de minder bekende Doubtful Sound, vrijwel onaangetast door de mens en verblijfplaats voor vele vogelsoorten, zeehonden en dolfijnen.

Dag
15

Te Anau – Dunedin (290 km)

De snelste route naar Dunedin is via Gore door het binnenland langs vele schapenboerderijen. Dunedin staat bekend als het ‘Edinburgh van het zuiden’ en is een aantrekkelijke stad met een groot aantal in gotische stijl ontworpen gebouwen. Tevens is het Otago Schiereiland een bezoek waard.

Dag
16

Dunedin – Twizel/Lake Tekapo (253/287 km)

U rijdt verder in noordelijke richting. Een leuke stop is bij de Moeraki Boulders aan het strand en de plaats Oamaru, bekend vanwege de Blue Penguins en de koloniale gebouwen. Afhankelijk van uw hotelkeuze verblijft u in Twizel of in Lake Tekapo. Beide plaatsen liggen in het hart van Mackenzie High Country omgeven door bergen en prachtige meren. Vanuit Twizel kunt u een rit naar Mt. Cook maken.

Dag
17

Twizel/Lake Tekapo – Christchurch (285/227 km)

De rondreis eindigt in Christchurch, de meest Engelse stad buiten Engeland.