vanaf € 780,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek het minder bekende deel van de zuidelijke staten
Melbourne, Adelaide, Great Ocean Road, Flinders Ranges, Halls Gap
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Indien gewenst kunt u deze reis verlengen met een verblijf op Kangaroo Island. Op dag 14 gaat u vanuit Cape Jervis nabij Adelaide per ferry naar Kangaroo Island en verblijft daar twee nachten. Het eiland beschikt over een indrukwekkende natuur en vele bezienswaardigheden. Op dag 16 keert u per ferry terug naar het vasteland. Meer informatie vindt u in de prijzenbijlage.

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Melbourne

Melbourne is de hoofdstad van Victoria en staat met name bekend om de trams en groene boulevards tegen een achtergrond van mooie Victoriaanse architectuur en moderne kantoorgebouwen. U heeft deze twee dagen de tijd om deze stad te verkennen. Optioneel kunt u tijdens een excursie een bezoek brengen aan de kleine pinguïns van Phillip Island.

Dag
3

Melbourne – Apollo Bay

Vanuit Melbourne rijdt u richting Anglesea, het officiële beginpunt van de Great Ocean Road. Onderweg rijdt u langs bekende surfplaatjes zoals Torquay en Lorne. U overnacht in Apollo Bay.

Dag
4

Apollo Bay – Port Fairy

Bij Otway National Park zijn mooie wandelingen te maken. Het nationale park beschikt over regenwoud, watervallen en een rijke Aboriginal historie. Vervolgens rijdt u een van de mooiste kustroutes ter wereld: de Great Ocean Road. Geniet van de uitzichten op de Twelve Apostles, London Bridge en Loch Ard Gorge. Overnachting is in Port Fairy.

Dag
5-6

Port Fairy – Halls Gap

Vanuit Port Fairy rijdt u naar Grampians National Park. Dit park heeft een rijke Aboriginal cultuur en een prachtige natuur. Grampians National Park is een van Victoria’s meest indrukwekkende natuurgebieden en met name erg populair onder wandelaars. U vindt hier bergen, weelderige begroeiing, rivieren, watervallen en meren. In de lente staan de vele soorten wilde bloemen in bloei. Dit levert prachtige plaatjes op! U kunt hier wandelingen maken naar o.a. Reeds Lookout, de Balconies en de Pinnacle. U verblijft twee nachten in Halls Gap, gelegen in het park.

Dag
7-8

Halls Gap – Mildura

Mildura is door de ligging aan de Murray River, het aangename klimaat en de vruchtbare grond ideaal voor het verbouwen van groente en fruit! U kunt Mildura en de omgeving ontdekken; maak bijvoorbeeld een cruise op de Murray River of bezoek een van de vele wijnboerderijen.

Dag
9

Mildura – Broken Hill

U laat het wijngebied achter u en rijdt naar het mijnstadje Broken Hill, gelegen in de Outback van New South Wales. Ondanks het droge klimaat beschikt Broken Hill over een kleurrijk park en mooie tuinen. U heeft hier tijd om meer van deze stad te weten te komen tijdens een van de vele tours.

Dag
10-11

Broken Hill – Flinders Ranges

Uw volgende bestemming is het prachtige natuurgebied Flinders Ranges. De Flinders Ranges beginnen langs de kust en strekken zich tot 800 km in noordelijke richting uit tot in de Outback. Midden in Flinders Ranges National Park ligt Wilpena Pound, een natuurlijk amfitheater. U heeft hier voldoende de tijd om het gebied te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een van de wandelroutes naar diverse uitzichtpunten maken. Wij raden u aan om Wilpena Pound optioneel per 4WD voertuig te ontdekken. U kunt een begeleide excursie maken naar het gebied.

Dag
12

Flinders Ranges – Clare Valley

Via Hawker en Quorn bereikt u de Clare Valley, een van de oudste wijngebieden in Australië. Het gebied is bekend vanwege de vele wijngaarden en het heuvelachtige landschap. U kunt de omgeving zelf verkennen. Een aanrader is om de 25 km lange Riesling Trail te fietsen. Onderweg kunt u een stop maken bij een aantal wijnboerderijen.

Dag
13-14

Clare Valley – Adelaide

Uw tour eindigt in Adelaide, de ‘City of Churches’. Bezoekt u in ieder geval Glenelg, een sfeervolle wijk aan zee met restaurantjes en terrasjes. U levert uw auto in en uw tour is ten einde.