BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit USA

Reis Miami en Florida

Rianne Spoor over een reis in USA op 30 december 2014

Rianne Spoor is verkoopmedewerker bij Travel Trend. Zij maakte in 2014 een studiereis naar Florida. Dit is haar reisverslag.

Vliegen vanuit Düsseldorf

Vandaag begint eindelijk mijn reis naar Miami. Het is de eerste keer dat ik naar Miami ga en ook de eerste keer dat ik vanaf luchthaven Düsseldorf vertrek met Air Berlin. De luchthaven van Düsseldorf is een erg prettige overzichtelijke luchthaven die zowel met het openbaar vervoer (ICE) als met de auto goed te bereiken is. Bijkomend voordeel is dat het prijsniveau in de restaurants en winkels op de luchthaven erg laag is, wat een groot verschil is met Schiphol. Air Berlin brengt ons binnen 10 uur rechtstreeks van Düsseldorf naar Miami.

Na een ontspannen vlucht volgt de spanning van de strenge douane in de Verenigde Staten. Op Miami zijn er incheckpalen waar je zelf je paspoort kunt scannen. Ik krijg echter een groot kruis in het beeldscherm te zien, waardoor ik alsnog bij de balie gecontroleerd moet worden. Uiteindelijk word ik net als de rest van de groep toch binnen gelaten en kan het grote genieten beginnen.

Miami Beach en het fashion district

Nadat we enige tijd later allemaal gesetteld zijn in onze luxe suites in het Grand Beach hotel hebben we een heerlijke drie uur om even bij te komen van de vlucht. We hoeven niet lang te denken waar we deze door gaan brengen. Het strand van Miami Beach is mooi wit en de zee is zelfs zo lekker warm dat ik niet eens hoef door te komen.

Een paar uur later staan we allemaal gereed om naar restaurant Wynwood Kitchen and Bar gebracht te worden. Dit restaurant bevindt zich in het fashion district en wat hier heel leuk is, is dat door de hele straat de muren door artiesten beschilderd zijn. Dit geeft een heel bijzondere sfeer en is een echte trekpleister aan het worden. Elke muur is verschillend en verandert ook steeds van uiterlijk. Ook in het restaurant is er geen muur hetzelfde. Dat in combinatie met geweldig, op de Latijns-Amerikaanse keuken geïnspireerd eten maakt dit restaurant een echte aanrader. Desondanks kunnen de meesten tijdens het eten de ogen al niet meer open houden en gaan we vrij vroeg terug naar ons hotel om van de nacht te genieten.

Hard Rock Cafe en shopping malls

Vandaag gaan een echt Amerikaans icoon bezoeken. We gaan eten in het Hard Rock Cafe! Hier worden we ondergedompeld in de rockgeschiedenis, vergapen we ons aan het jasje van Michael Jackson uit Thriller en eten we ons vol aan echte Amerikaanse hamburgers! Om de opgedane calorieën weer te verbranden besluiten we te gaan winkelen in het aangrenzende winkelcentrum de ‘Bayside Marketplace’. Dit is geen enorme shoppingmall maar een klein centrum langs de haven, een perfecte locatie om de vergeten bikini’s en slippers aan te schaffen.

Na een heerlijk diner en een goede nachtrust mogen we vandaag ontspannen wakker worden met een bezoek aan een luxe spa! Wij zijn uitgenodigd bij het Canyon Ranch Resort en Spa om gebruik te maken van de faciliteiten. Deze spa is erg gericht op rust en detox. We genieten met volle teugen van de sauna’s, de jacuzzi en de service.

Zwemmen met dolfijnen

Compleet ontspannen vervolgen wij onze weg naar het volgende en wellicht mijn favoriete programma onderdeel. We zijn onderweg naar het Miami Seaquarium waar we gaan zwemmen met dolfijnen!!! The Dolphin Odyssee is een programma waarbij je mag spelen, knuffelen, interacteren en zwemmen met de dolfijnen. Het is werkelijk waar geweldig en iedereen loopt de rest van de dag met een grote glimlach op het gezicht.

Miami nightlife

’s Avonds is het alweer snel ‘back to business’. Volledig in de make up en op Miami chique gaan we stappen. Uitgaan in Miami is echt zien en gezien worden. The Mansion nightclub is een echte club met verschillende zalen, veel trance-muziek en sexy danseressen. We laten ons de cocktails goed smaken en uiteraard gaan de voetjes van de vloer. Daar zullen we spijt van hebben de volgende ochtend!

Everglades National Park

De volgende ochtend kunnen we nog even bijkomen tijdens onze reis van circa een uur richting Coopertown. De ingang naar de Everglades vanuit Miami. Nog zo’n hoogtepunt waar ik naar uit gekeken heb. Onze gids is net zo oud als de het park zelf, maar brengt ons met veel humor en airboat-racen naar de juiste plekken om de alligators te spotten.

Everglades National Park is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Het kwetsbare en complexe ecosysteem combineert een brede ondiepe rivier van ca. 150 km lang met een subtropisch klimaat en een diversiteit aan flora en fauna. In dit immense moerasgebied leven veel dieren, waaronder talloze slangen en alligators. De Everglades is een uniek ecosysteem met veel wildlife en één van de beste plaatsen ter wereld voor kajakken, vogelspotten en vissen. Er zijn diverse mogelijkheden om met een propellerboot een tocht door dit moerasland te maken. Een bezoek aan Everglades National Park is onder meer onderdeel van onze autorondreizen Affordable Florida, Eastern Experience, Florida Sun & Fun en Panoramic Florida. De rondreizen Eastern Experience en Panoramic Florida kunt u ook per bus maken, met Nederlandssprekende reisleiding.

’s Middags staat er een cultureel uitstapje op het programma. We bezoeken het Perez art museum, waar de moderne schilderkunst centraal staat. Het is niet heel groot, maar zeker een leuke afwisseling. Vanaf de vooringang heb je een mooi uitzicht over de cruisehaven van Miami waar op dat moment vier cruiseschepen aangemeerd liggen. Dat blijft een indrukwekkend gezicht. Naast het Perez Art Museum wordt op dit moment het Miami art and Science museum gebouwd, dat een echte culturele trekpleister van Miami moet worden.

Sunset Cruise

Om alle indrukken te kunnen verwerken worden wij getrakteerd op een geweldige sunset catamaran cruise door de haven van Miami. De catamaran vertrekt vanaf het Hard Rock Cafe en duurt circa drie uur. In die tijd varen we rustig door de haven van Miami en bewonderen we de prachtige zonsondergang die over de skyline van Miami valt. Iedereen geniet met volle teugen en door het rustige water is dit zelfs een leuke tour voor mensen die snel zeeziek worden, zoals ondergetekende.

Na wederom een fantastisch diner volgt nog een avond vol vertier in Mango’s Tropical cafe in de Latijns-Amerikaanse wijk. Deze club laat zich het best vergelijken met de Baja Beach club en zorgt voor een perfecte afsluiting van deze fantastische eerste kennismaking met Miami. Miami is als stedentrip fantastisch maar ook zeker heel leuk tijdens een volledige rondreis door Florida. Ik adviseer u er graag over.

Tips

• Loop ’s avonds over de bruisende Ocean Drive langs alle gezellige (Latijnse) restaurantjes

• Ga in Miami eten in Wynwood Kitchen & Bar. Een unieke en artistieke locatie met heerlijke Latijns-Amerikaanse gerechten

• Vlieg vanaf het comfortabele Düsseldorf met Air Berlin rechtstreeks naar Miami. Een goede optie als u in het oosten van Nederland woont

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text