BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Chili

Pinguïns, gletsjers en Paaseiland

Sandra Brands over een reis in Chili op 15 juni 2015

Sandra Brands werkt al jaren bij VakantieXperts in Kaatsheuvel. Ze is groot fan van Travel Trend en boekt haar eigen vakanties daarom ook graag bij Travel Trend. Deze keer ging haar reis naar Argentinië en Chili, gecombineerd met een bezoek aan Paaseiland. Dit is haar reisverslag.

 

Stadstour Buenos Aires 

Op 16 maart start onze vakantie op Schiphol met een vlucht via Madrid naar Buenos Aires. Helaas met 3,5 uur vertraging worden wij verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. Van haar krijgen we alle vouchers voor ons verblijf in Argentinië uitgereikt. In de morgen hebben we een stadstour door Buenos Aires, langs alle highlights van deze stad. De middag hebben we ter vrije besteding en ’s avonds wonen we een tangoshow bij. Na het bliksembezoek aan Buenos Aires vliegen we de volgende dag door naar Trelew, voor een bezoek aan Península Valdés en Punta Tombo.

Grote pinguïnkolonie 

Deze tijd van het jaar is er een grote groep pinguïns op het land van Punta Tombo om te ruien. Over een wandelpad van ongeveer 2 kilometer zijn veel vogels goed te zien. De pinguïns zijn erg fotogeniek. De volgende dag is het tijd voor het schiereiland Península Valdés. Hier zouden in maart de orka’s op het land hun prooien aanvallen, maar helaas hadden ze daar die dag geen zin in. We hebben ze dan ook niet gezien.

Meest zuidelijke stad van de wereld 

Tijd om naar Ushuaia te vliegen. De meest zuidelijke stad van de wereld is een gezellig plaatsje met een prachtig uitzicht over de zee. In een 4×4 hebben we een avontuurlijke tocht gemaakt door Tierra del Fuego National Park en na een heerlijke lunch in een van de gaucho hutten is het tijd terug te keren naar de stad. De volgende dag hebben we een comfortabele catamaran tocht gemaakt over het Beagle kanaal, waar we verschillende soorten vogels, zeeolifanten en prachtige uitzichten hebben gezien.

Gletsjers 

Helaas moeten we weer afscheid nemen van Ushuaia en vliegen we door naar El Calafate. Een erg leuk dorpje met veel variatie aan winkels, restaurantjes, barretjes en alles wat je als toerist kunt verlangen. Rondom el Calafate staan de gletsjers centraal. Op de 1e dag maken we een boottocht naar de Upsala gletsjer met de Cristina Discovery. Rond 12.00 uur komen we aan op Estancia Cristina waar een 4×4 ons opwacht om de tocht naar het uitzichtpunt te begeleiden. Op de top aangekomen valt onze mond open van het uitzicht. Een oogverblindend blauw gletsjer meer met daarachter de besneeuwde bergtoppen in een strakblauwe lucht! Na uitleg over het ontstaan en verloop van de gletsjers stappen we weer in de jeep om naar beneden gebracht te worden waar ons een heerlijke lunch en museum wacht om aansluitend de boottocht terug te maken.

De volgende dag brengt ons de Perito Moreno. Van deze gletsjer is bekend dat deze werkt, kraakt en knalt. Wat een prachtig geluid is dat in een doodstille omgeving. Hier kunnen we uren luisteren, kijken, zitten en genieten. Ons wordt ook verteld dat de gletsjer iedere dag 1,5 meter verschuift en er daardoor grote stukken ijs afbreken. Als we aan de facultatieve excursie per boot deelnemen, zijn we hier dan ook getuige van en dit is wel een kers op de taart.

Torres del Paine 

Onze volgende bestemming is Torres del Paine in Chili. Nadat we met de bus de grens overgestoken zijn, wacht ons een heel andere omgeving. Het Torres del Paine nationaal park is misschien wel een van de mooiste in Chili. Helaas voor ons begon de dag met erg laag hangende bewolking waardoor de toppen van de Torres en Cuernos niet te zien zijn. Gelukkig verdween de bewolking naarmate de dag vordert en kunnen we genieten van de prachtige uitzichten over de meren en daarboven uitstekende bergtoppen. Na de wandeling naar de waterval Salto Grande worden we naar ons hotel gebracht, waar de paarden ons bij de ingang staan op te wachten. 

Na een overnachting in Puerto Natales vliegen we door van Punta Arenas naar Santiago de Chile waar de volgende dag een stadstour hebben. Hier worden we gewezen op de knusse wijkjes met gezellige pleintjes en goede restaurants. De volgende dag hebben we een excursie naar 2 verschillende wijnboerderijen en -proeverijen. Hier leren over de verschillende soorten druiven, genieten we van de mooie uitzichten over de wijngebieden en proeven we van de heerlijke wijnen.

Paaseiland 

Tijd om door te vliegen naar Paaseiland, waar we onthaald worden met een bloemenkrans (zie foto). Twee volle dagen genieten van het eiland waar meer tinten groen bestaan dan wij ons voor kunnen stellen. De mysterieuze beelden worden afgewisseld met bijzondere kraters en bijbehorende meren. Alle mythes hebben we voorbij horen komen, samen met mogelijke theorieën hoe de beelden in de oudheid uitgehakt en verplaatst werden. Wat een aanrader is Paaseiland. Als je de kans hebt, zou ik hem zeker niet laten liggen.

Tot slot 

Helaas komt aan alles een eind en dus ook aan deze reis. Na een comfortabele vlucht van Santiago via Madrid naar Amsterdam kunnen we terugkijken op een super georganiseerde reis. Alle transfers, excursies en begeleiding waren tip top in orde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text