BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit USA

Onbekend Oregon

Jennifer Tuhehay over een reis in USA op 16 mei 2013

Hallo, ik ben Jennifer Tuhehay. Ik werk al 13 jaar voor Travel Trend en ben gespecialiseerd in Noord-Amerika, Azië en de Caribbean. In september 2010 ben ik op studiereis naar Oregon geweest, in het noordwesten van de Verenigde Staten. Een wat onbekende staat, maar absoluut de moeite waard!  In Oregon komen alle staten van Amerika samen: bergen, bossen, prairies en een prachtige kustlijn. De staat heeft mij ontzettend verrast. Dit is mijn verhaal.

Portland

Onze reis startte in Portland. Deze hoofdstad van de staat Oregon is een van de meest milieuvriendelijke steden van de wereld. De stad heeft als officiele slogan ‘Keep Portland Weird’ en heeft dan ook een enorme aantrekkingskracht op ruimdenkende, creatieve mensen. Portland heeft veel fietspaden en kleine eetgelegenheden, Mc Donald en Burger King laten zich moeilijk vinden. Hierdoor doet de sfeer Europees aan.

De kust

De kustlijn van Oregon is naar mijn mening één van de mooiste van West-USA. Er ligt veel drijfhout (drift-wood) en de kust heeft een prachtige duinenrij en ook hoge kliffen met zeehondenkolonies. Wij reden vanuit Portland naar het mooie Depoe Bay. Langs de boulevard zijn typische souvenirwinkeltjes en kun je heerlijk een Chowder eten, een dikke vis/groentensoep. In de buurt van Depoe Bay hebben we een spectaculaire SandBuggy ride gemaakt. Compleet met helm en beschermende bril ga je onder begeleiding van een ruige Amerikaan in een open buggy met een noodvaart door de duinen heen. En die zijn hoog! De buggy werd eerst zorgvuldig op gewicht ingedeeld zodat de zwaarste dames de buggy goed in evenwicht hielden. Uiteraard hilarisch! Een absolute must-do, maar je moet wel een sterke maag hebben.

De prairie

Vanuit de kust zijn wij dwars doorgestoken naar het onder Amerikanen zeer populaire Bend. Bend leent zich prima voor een langer verblijf omdat het zeer gunstig ligt voor allerhande sportieve activiteiten, bijvoorbeeld hiken of in de winter skiën op Mount Bachelor en klimmen in Smith Rock Park. Wij zijn onder begeleiding van een gids gaan mountainbiken, een zeer avontuurlijke tocht voor onze groep van voornamelijke stadse dames. Met veel gegil scheurden we over smalle heuvelachtige paadjes door het bos en dan weer door een volledig vulkanisch landschap. Geweldig! Na Bend begint vanaf Smith Rock Park de prairie, het landschap is totaal anders. De scherpe pieken van zowel Mt. Hood, Mt. Bachelor als de Three Sisters veranderen in glooiende vlakte met af en toe wat bossen. Onderweg passeerden we het bijzondere John Day Fossil Beds National Monument. Hier vind je de Painted Hills. Deze spectaculaire heuvels lijken geschilderd te zijn door Moeder Natuur. De verschillende lagen klei zijn 35 miljoen jaar geleden gevormd door vulkaan uitbarstingen en klimaatveranderingen. Een erg fotogeniek en bijzonder landschap.

Cowboys

Een van de hoogepunten van deze reis was ons bezoek aan Pendleton. Alles in dit authentieke cowboystadje ademt paarden en cowboys. Wij waren hier tijdens de jaarlijkse Pendleton RoundUp rodeo. Heel West-Amerika en West-Canada lopen uit voor dit evenement. Vier dagen lang staat de stad in het teken van de rodeo. In de eerste instantie was ik wat sceptisch omdat ik niet veel met deze sport heb, maar wat was deze rodeo een spektakel! We werden volledig meegesleurd door het enthousiaste publiek en de adrenaline op de tribune. Al gauw joelden we net zo hard mee als de rest van het stadion. 

Langs de Columbia River

Na alle drukte van het feestende Pendleton waren we wel weer toe aan rust en natuur. Een klein stukje noordelijk van Pendleton loopt de Columbia River, deze vormt de natuurlijke scheidslijn van de staten Oregon en Washington State. Tevens is de rivier zeer belangrijk voor het opwekken van waterkracht in Noord-Amerika. De rivier is zo groot dat deze wel de Mighty Columbia wordt genoemd. De rivier leent zich voor veel activiteiten, waaronder windsurfen. Een mooi gezicht, al die gekleurde zeilen op de rivier. In het plaatsje Hood River hebben we een bierbrouwerij  bezocht waar we tevens geluncht hebben. Uiteraard kregen we hier een mini-proeverij, nou meneer Heineken… eat-your-heart-out! Het was heerlijk bier. Een hoogtepunt op weg terug naar Portland zijn de Multnomah Falls een waterval, waarvan het water in twee stappen naar beneden valt. Waterval 1 heeft een hoogte van 165 m en daarna valt het water nogmaals zo’n 21 meter. Hierdoor was het ook een pittige klim naar boven, maar deze was zeker de moeite waard omdat je dichtbij de waterval kan komen. Vanaf hier is het zo’n 30 minuten rijden naar Portland, waar vandaan we ook weer vertrokken. Bij Travel Trend hebben wij klanten die regelmatig naar Amerika reizen en steeds op zoek zijn naar nieuwe gebieden om te ontdekken. Juist voor deze liefhebbers van Amerika is Oregon een uitstekende reisbestemming. Oregon heeft uiteraard nog veel meer te bieden, zoals bijvoorbeeld Crater Lake in het zuiden van de staat en het ruige Hells Canyon in het noordoosten. Tevens is Oregon goed te combineren met zowel Washington State als Californië. Ik geef u graag advies op basis van mijn eigen ervaringen.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text