BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (5)
Australië (4)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Dubai (2)
Ecuador (3)
Florida (1)
Hawaii (2)
Indonesië (3)
Japan (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (2)
Sri Lanka (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (1)
USA (14)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit USA

Coast to Coast reis Amerika

Ed en Astrid van den Berg over een reis in USA op 3 november 2014

‘Als ik al naar Noord Amerika ga, dan wil ik de Niagara Falls en de Grand Canyon zien, anders hoeft het voor mij niet!’. Omdat Ed eigenlijk niet wilde, zag ik (Astrid) mijn droom om ooit naar de VS te gaan in duigen vallen, want deze plekken liggen wel erg ver uit elkaar.

Waarom niet beide?

Maar gelukkig was daar Travel Trend… Tijdens de groepsrondreis Coast to Coast bezochten we van 26 september t/m 19 oktober 2014 een aantal hoogtepunten aan zowel de Oostkust als de Westkust van de Verenigde Staten 

New York en Boston

De rondreis begon met een stadstour in Manhattan van een halve dag. ’s Middags en ’s avonds verkenden wij Manhattan op eigen gelegenheid. Vooral het reizen met de metro was een hele belevenis. De volgende ochtend vertrok onze bus met 21 medepassagiers naar Boston. Onderweg genoten we van de prachtige herfstkleuren en stopten we regelmatig. In Boston liepen we een gedeelte van de Freedom Trail, zagen we het Cheers café en proefden we de zo heel andere sfeer dan die van New York.

Even de grens met Canada over

Voor onze volgende bestemming moesten we door de douane, wat op zich al een hele belevenis was (iedereen moest uit de bus). In Canada bezochten we Toronto en de Niagara Falls, met als hoogtepunt de vaartocht met de Hornblower vlak langs de Falls.

Dan terug naar de VS, nu door de Amerikaanse douane. En weer hetzelfde ritueel! Na terugkomst in de VS reden we naar Lancaster, waar veel Amish wonen. De Amish leven nog net als vroeger. Maar de moderne tijd heeft toch zijn intrede gedaan, want je kan in de Amish souvenirwinkel gewoon met je creditcard betalen.

Washington D.C.

Washington is geweldig! Tijdens de stadstour zagen we de (oorlogs)monumenten en Arlington National Cemetery, met o.a. het graf van Kennedy. Tijdens de vrije middag bezochten we drie van de gratis musea. In Washington eindigde deel één van onze vakantie. Wat hebben we veel gezien in één week!

San Francisco

Met nog drie mensen van onze groep vlogen we naar San Francisco voor het tweede gedeelte van onze reis. Ook In San Francisco was er weer een leuke stadstour. Het was even slikken toen bleek dat we 48! mede reisgenoten hadden, maar het bleek een leuke mix van Belgen en Nederlanders. De hoogtepunten van San Francisco waren de wandeling over de Golden Gate bridge, de zeeleeuwen, ‘Clam Chowder in a

Surdough Bread Bowl’ bij Boudin, de sfeer bij Pier 39 en niet te vergeten de wereldberoemde trammetjes.

Yosemite National Park en Death Valley

Het eerste nationale park dat we bezochten was Yosemite. We hebben er, genietend van de rust, met z’n tweetjes gepicknickt. Dat kon zo goed omdat dit, van alle parken die we bezochten, het minst drukke park was. We waren er gelukkig op tijd weg, want we zagen het begin van wat een grote bosbrand zou worden.

De volgende dag reden we door Death Valley. Het was de eerste keer in ruim vier maanden dat de bus er doorheen kon rijden (vanwege de temperatuur). Dus daar waren we wel heel erg blij mee.

Las Vegas

Wat een stad is Las Vegas, het is één grote ‘lichtjesparade’. Ons hotel had een heel overdekt pretpark. De excursies in Las Vegas zijn niet inbegrepen, maar een bezoek aan de Hoover Dam is de moeite waard.

Na Las Vegas was het tijd voor de bezoeken aan verschillende (nationale) parken. Als je vraagt welke we het mooist vonden, dan kunnen we alleen maar zeggen dat ze allemaal hun eigen charme hebben. We bezochten onder andere: Zion, Bryce, Capitol Reef, Dead Horse Point, Arches, Mesa Verde, Monument Valley, Lake Powell (Glen Canyon dam), Antelope Canyon, Grand Canyon en Oak Creek Canyon. Een aaneenschakeling van genietmomenten. De mooiste foto’s maakten we in Antelope Canyon. Pas als je de foto’s bekijkt zie je de mooie kleuren in combinatie met de grillige rotsen.

Ons een-na-laatste hotel was in Phoenix, in de Embassy Suites is er elke avond happy hour, voor slechts 1 dollar fooi per drankje kan je twee uur ‘gratis’ drinken. Het grootste gedeelte van onze groep was aanwezig, waardoor we een paar hele gezellige uurtjes hadden.

Los Angeles

Na een lange reis door de woestijn, kwamen we aan in Los Angeles, de laatste bestemming van onze reis. De stadstour bracht ons naar Beverly Hills en Hollywood: daar liepen we dan over de Walk of Fame. Maar het leukste vonden we toch het Mexicaanse marktje waar we gegeten hebben en in een ontspannen sfeer de kraampjes bekeken.

’s Middags brachten we een bezoek aan de bekende pier van Santa Monica, reden we door Malibu en zagen we de zon ondergaan in Venice Beach. Dit was gelijk de laatste zonsondergang voor ons in de VS, want de volgende ochtend vertrok het vliegtuig al vroeg. Via Houston vlogen we naar Schiphol. Na 22 dagen en 16 hotels kwam er een eind aan deze fantastische vakantie: de Verenigde Staten in vogelvlucht!

Deze reis is geboekt bij reisbureau VakantieXperts in Naaldwijk. Ed en Astrid van den Berg maakten eerder met Travel Trend een mooie rondreis door Peru.

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text