BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (3)
Argentinië (5)
Australië (5)
Bahama's (1)
Bali (2)
Bolivia (1)
Botswana (1)
Brazilië (2)
Cambodja (1)
Canada (5)
Chili (5)
Colombia (2)
Costa Rica (2)
Cuba (1)
Dubai (3)
Ecuador (3)
Florida (2)
Hawaii (2)
India (2)
Indonesië (5)
Japan (1)
Java (1)
Kenia (1)
Malediven (1)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (3)
Peru (3)
Sri Lanka (2)
Sumatra (2)
Suriname (1)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (16)
Vietnam (4)
Zimbabwe (1)
Zuid-Afrika (6)
Een review uit Nieuw-Zeeland

Busrondreis Southern Explorer in Nieuw-Zeeland

Sabine van den Berg over een reis in Nieuw-Zeeland op 14 november 2017

Na mijn avontuur in Australië vlieg ik naar Christchurch in Nieuw Zeeland. Vanuit hier maak ik de 7-daagse avontuurlijke busrondreis Southern Explorer langs de highlights van het Zuidereiland. Deze rondreis is voor 18-39 jarigen en in internationaal gezelschap.

Fox Glacier

Vanuit Christchurch vertrekken we vroeg in de ochtend naar Fox Glacier. We rijden door Arthurs Pass National Park, dit is de verbindingsroute tussen de oost- en westkust. Onderweg worden voldoende stops gemaakt voor koffie, snacks, toiletbezoek en foto’s. Tijdens deze rit is het echt genieten van het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Na een stop in Hokitika rijden we verder naar Fox Glacier. Na aankomst maken we een wandeling bij Lake Matheson, wanneer het windstil en helder is zie je een prachtige reflectie van de omgeving in het meer. ’s Avonds maken we een wandeling door het bos op zoek naar glowwormen.

De volgende ochtend maak ik de optionele excursie de Heli-Hike, dit is één van de hoogte punten van mijn reis. Met een helikopter worden we halverwege de gletsjer gebracht voor een twee uur durende wandeling over de gletsjer. Je krijgt kleding en speciale schoenen met spikes zodat je goed grip hebt op het ijs. De ervaren gidsen leiden je op de gletsjer en hakken traptreden in het ijs, zodat je zonder al te veel moeite over de gletsjer kan wandelen. Je ziet prachtige ijsgrotten, gletsjerspleten en ijspieken, een geweldige ervaring. Deze excursie is wel weersafhankelijk, wij hadden veel geluk maar na ons waren geen vertrekken meer ivm het slechte weer.

Queenstown

Via de Haast Pass rijden we naar ons volgende verblijf Queenstown, gelegen aan Lake Wakatipu met uitzicht op de bergketen The Remarkables. Queenstown wordt ook wel de ‘Adventure Capital of New Zealand’ genoemd. Wij verblijven hier drie nachten, maar dit is eigenlijk nog veel te kort voor de vele optionele excursies die je hier kan doen. Zo kun je hier o.a. bungyjumpen, skydiven, jetboaten, canyon swinging, paardrijden, kajakken, raften, wandelen, wijntours maken, bezoek filmlocaties van Lord of the Rings of het Birdlife park. Ik heb gekozen voor een aantal avontuurlijke activiteiten, zoals: de hoogste bungyjump van Nieuw Zeeland (Nevis Bungy van 134 meter) en de jetboat. Door een prachtige omgeving vaart de jetboat super snel over het water langs de rotsen en worden ook 360 graden spins gemaakt. Het skydiven werd helaas geannuleerd i.v.m. het weer. Hierdoor is het voor zulke activiteiten wel aan te raden om meerdere nachten in Queenstown te verblijven zodat de excursie nog op een andere dag uitgevoerd kan worden. Een aanrader in Queenstown is om met de kabelbaan (Skyline Gondola) naar boven te gaan. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht hebt over de plaats, het meer en de bergen. Hier zijn ook diverse winkels, een restaurant en een soort rodelbaan. Queenstowns is een erg gezellige plaats met veel winkels, restaurants en bars. Een bezoek aan de beroemde ‘Fergburger’ is ook aan te raden. Wanneer het druk is kan het wel lang duren voordat je je eten hebt, maar dit is één van de lekkerste hamburgers ooit.

Milford Sound

Vanuit Queenstown vertrekken we naar Fiordland National Park. Onderweg is het echt genieten van het prachtige uitzicht en worden ook diverse foto-stops gemaakt, zoals bij een ‘mirror lake’ waar de besneeuwde bergtoppen reflecteren op het water. Vervolgens maken we een cruise door de Milford Sound, deze cruise voert je langs de schitterende fjorden en watervallen. Ook heb je kans om zeeleeuwen, dolfijnen en pinguins te spotten. Je voelt je echt heel klein in dit imposante natuurgebied, maar het uitzicht is echt adembenemend. De Milford Sound Cruise is een echte highlight en mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Na de Milford Sound Cruise rijden we naar het nabij gelegen Te Anau voor een overnachting.

Via Arrowtown en Lake Ohau naar Christchurch

Op de weg naar Lake Ohau maken we een stop in Arrowtown, net buiten Queenstown. In dit historische goudmijnstadje waan je je even terug in de tijd. Hier maken we een 13 kilometer lange mountainbike tocht langs de Arrow River, over diverse hangbruggen naar de beroemde Kawarau Bridge (bekend van de eerste bungyjump ter wereld). Het uitzicht tijdens deze fietstour is echt prachtig, hierdoor zijn de 13 kilometers zo voorbij.

Eenmaal aangekomen in Lake Ohau kunnen we ontspannen in een lodge met een wintersportsfeer. Vanuit de hottub genieten we van het prachtige uitzicht over het meer en de besneeuwde bergketens. Bij helder weer heb je ook een schitterend uitzicht op Mount Cook. De volgende dag stond een wandeling in Mount Cook National Park op het programma, maar deze ging helaas niet door i.v.m. het slechte weer. Hierdoor vertrokken we eerder naar de schapenboerderij met stops bij de helderblauwe meren Lake Pukaki en Lake Tekapo, waar je een prachtig uitzicht hebt. De laatste stop voor Christchurch is op een schapenboerderij. Hier krijgen we een demonstratie van het scheren van schapen en een kijkje in het leven op de boerderij. Na een heerlijke high-tea mogen we de schapen en lammetjes voeren.

Aan het eind van de middag komen we aan in Christchurch. Voor mij en een aantal anderen is dit het eindpunt van de rondreis, de 7-daagse rondreis is namelijk een onderdeel van de 18-daagse rondreis Grand Kiwi. Christchurch is nog steeds in opbouw na de grote aardbeving in 2011, veel gebouwen staan nog in de steigers en de straten zijn nog onder constructie. Hierdoor kan ik aanraden om niet te lang in Christchurch te verblijven, er zijn nog zoveel mooiere plaatsen in Nieuw-Zeeland. Helaas is deze rondreis in Nieuw-Zeeland ten einde…. dit was echt een geweldige reis.

Deze rondreis is een goede mix van natuur en activiteiten, waarbij al diverse excursies en maaltijden zijn inbegrepen en alles is goed geregeld. Met een goede gids, chauffeur en reisgenoten die vrienden geworden zijn kijk ik terug op een fatastische reis. In combinatie met de rondreis in Australië is dit echt mijn droomreis! Ik heb zoveel dingen van mijn bucketlist kunnen doen, waardoor deze geweldige rondreizen in Australië en Nieuw Zeeland de reis van mijn leven is geworden!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text